Nejste přihlášen/a.
Je možné , že z důvodu mrazu nám nejdou přes setobox všechny programy.
Některé se sekají a další nemají žádný signál.
Jakékoliv extrémní změny počasí mají na příjem vliv, v této době se k tomu může přičíst i námraza na anténě...
Mohl se uvolnit kontakt na anténě,můžete mít na televizoru lehce vypadlou zástrčku kabelu,...
Zkontrolujte a pak můžete zkusit všechny nainstalované programy vymazat a nechat automaticky znovu naladit.
Není obalená ledem? Nemohla se pootočit? Pokud má napájení, je OK? Co sousedi, nemají taky nějaký problém s vysílačem?
Napište prosím kanál,na kterém přijímáte ČT programy a kanál Prima Love.
A pokud to není tajné,přibližně město,poblíž kterého bydlíte.
doplněno 06.02.12 23:01:Já přijímám signál z Brna,mám to přes 100 km a super kvalita i v tomhle počasí.
doplněno 06.02.12 23:04:Máte tu Primu a Barrandov na 53.kanále?
Příjem z Pradědu asi 40 km- bydlíme v Budišově n.B.
Mě spíše zajímá proč něco jde a něco ne ,kdyby byla potočená anténa tak asi nejde nic
Valzy:
ale, ale ale - to vůbec není pravda, analogový signál, který by byl tak slabý jako digitál, který je na hranici kostičkování (ještě nekostičkuje) tak takový signál by byl úplně nepoužitelný - bez obrazu (možná náznaky) a silně zašuměný zvuk ![]()
Ostatně to platí ve všech odvětvích radiového vysílání, že digitální modulace má při stejném výkonu podstatně větší dosah než analogová...(FM, AM, atd...)
bmbx: Nechci se s tebou hádat, ale z vlastní zkušenosti s analogem a digitálem vím, že když byl analogový signál trochu slabší tak se danou televizi dalo v nouzi ve zhoršené kvalitě ještě sledovat. U digitálu když je signál slabší tak se kvalita obrazu a zvuku zhorší natolik, že to už pak sledovatelné není vůbec.
Souhlasím, že pro dobrý příjem digitálu stačí slabší slignal a to i takový který by pro analog možná vůbec nestačil.
Ano, je to možné, mně začala kostičkovat Nova, v Praze v paneláku, na STA. Nevím, jestli se společná anténa mrazem zkroutila či pod námrazou nalomila, ale se signálem problém je. Nedivím se, já venku také moc nefunguji...![]()
nejdou protože se přelaďuje na jinou frekvenci. Taky je od ůnora nový dekodér . Místo CryptoWorks je Irdeto Ice . skylink.cz/...
Jinak jsou to šupáci, několikrát do roka změní frekvenci a zákazníci musí přelaďovat v speci. montážní firmě , jelikož u většiny recieverů je nastavení programů tak složité , že si s ním poradí jen specialní firmy.
tazatel chytá Praděd, ne Astru! Nastavení není složité, obvykle stačí intuice, v horším případě přečíst návod.
Podle mě se něco někde uvolnilo (mrazem kde byl spoj na vlásku, to by bylo možné, mrazem se kovy smrští, k tomu vítr a je to) nebo se pohnula anténa, za mrazu mi chodí dobře jak pozemní tak satelitní TV.
Žádná dobrá zpráva- dogitální přijímač pozemní komunikace byl vyzkoušen u syna -je v pořádku ale oni chytají Brno, bydlí totiž jinde.
U nás v obci mají všichni satelit a ten jde, jinak je to samý chalupář a ti tu nyní nejsou. Zatím je příjem při starém- jdou jen ČT
Počkáme na lepší počasí, protože na střechu nikdo nevyleze, není to zas tak důležité,dříve taky stačila jen ČT1 a ČT 2
Ostatní zábavu mám u PC.
To bude nějaký šotek který způsobuje, že ten jeden MUX nejde. Co prima love, taky nic?
Jinak u nás, a to máme přímou viditelnost na 40 km vzdálený vysílač a taky plno lidí, včetně mě, přešlo na satelit v posledních 2-3 letech co je digitální vysílání. Pozemní občas kostičkoval, občas to zamrzlo, tak je nás v ulici už asi 7 s talířem. Jen příjem CZ a jako bonus SK programů (plus cizojazyčné) se cena bude pohybovat kolem 4 tisíc například e-satelity.cz/...
Pak to chce někoho šikovného který má 20 minut- 2 hodiny čas. Parabolu, zvláště pokud jste v horách, doporučuji jako to mám já, pod střechu, kvůli sněhu, tedy pokud je ta možnost.
No a pro šťouraly fotka jak vypadá satelit pod střechou.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.