Nejste přihlášen/a.
Je možné , že z důvodu mrazu nám nejdou přes setobox všechny programy.
Některé se sekají a další nemají žádný signál.
Jakékoliv extrémní změny počasí mají na příjem vliv, v této době se k tomu může přičíst i námraza na anténě...
Mohl se uvolnit kontakt na anténě,můžete mít na televizoru lehce vypadlou zástrčku kabelu,...
Zkontrolujte a pak můžete zkusit všechny nainstalované programy vymazat a nechat automaticky znovu naladit.
Není obalená ledem? Nemohla se pootočit? Pokud má napájení, je OK? Co sousedi, nemají taky nějaký problém s vysílačem?
Napište prosím kanál,na kterém přijímáte ČT programy a kanál Prima Love.
A pokud to není tajné,přibližně město,poblíž kterého bydlíte.
doplněno 06.02.12 23:01:Já přijímám signál z Brna,mám to přes 100 km a super kvalita i v tomhle počasí.
doplněno 06.02.12 23:04:Máte tu Primu a Barrandov na 53.kanále?
Příjem z Pradědu asi 40 km- bydlíme v Budišově n.B.
Mě spíše zajímá proč něco jde a něco ne ,kdyby byla potočená anténa tak asi nejde nic
Valzy:
ale, ale ale - to vůbec není pravda, analogový signál, který by byl tak slabý jako digitál, který je na hranici kostičkování (ještě nekostičkuje) tak takový signál by byl úplně nepoužitelný - bez obrazu (možná náznaky) a silně zašuměný zvuk
Ostatně to platí ve všech odvětvích radiového vysílání, že digitální modulace má při stejném výkonu podstatně větší dosah než analogová...(FM, AM, atd...)
bmbx: Nechci se s tebou hádat, ale z vlastní zkušenosti s analogem a digitálem vím, že když byl analogový signál trochu slabší tak se danou televizi dalo v nouzi ve zhoršené kvalitě ještě sledovat. U digitálu když je signál slabší tak se kvalita obrazu a zvuku zhorší natolik, že to už pak sledovatelné není vůbec.
Souhlasím, že pro dobrý příjem digitálu stačí slabší slignal a to i takový který by pro analog možná vůbec nestačil.
Ano, je to možné, mně začala kostičkovat Nova, v Praze v paneláku, na STA. Nevím, jestli se společná anténa mrazem zkroutila či pod námrazou nalomila, ale se signálem problém je. Nedivím se, já venku také moc nefunguji...
nejdou protože se přelaďuje na jinou frekvenci. Taky je od ůnora nový dekodér . Místo CryptoWorks je Irdeto Ice . skylink.cz/...
Jinak jsou to šupáci, několikrát do roka změní frekvenci a zákazníci musí přelaďovat v speci. montážní firmě , jelikož u většiny recieverů je nastavení programů tak složité , že si s ním poradí jen specialní firmy.
tazatel chytá Praděd, ne Astru! Nastavení není složité, obvykle stačí intuice, v horším případě přečíst návod.
Podle mě se něco někde uvolnilo (mrazem kde byl spoj na vlásku, to by bylo možné, mrazem se kovy smrští, k tomu vítr a je to) nebo se pohnula anténa, za mrazu mi chodí dobře jak pozemní tak satelitní TV.
Žádná dobrá zpráva- dogitální přijímač pozemní komunikace byl vyzkoušen u syna -je v pořádku ale oni chytají Brno, bydlí totiž jinde.
U nás v obci mají všichni satelit a ten jde, jinak je to samý chalupář a ti tu nyní nejsou. Zatím je příjem při starém- jdou jen ČT
Počkáme na lepší počasí, protože na střechu nikdo nevyleze, není to zas tak důležité,dříve taky stačila jen ČT1 a ČT 2
Ostatní zábavu mám u PC.
To bude nějaký šotek který způsobuje, že ten jeden MUX nejde. Co prima love, taky nic?
Jinak u nás, a to máme přímou viditelnost na 40 km vzdálený vysílač a taky plno lidí, včetně mě, přešlo na satelit v posledních 2-3 letech co je digitální vysílání. Pozemní občas kostičkoval, občas to zamrzlo, tak je nás v ulici už asi 7 s talířem. Jen příjem CZ a jako bonus SK programů (plus cizojazyčné) se cena bude pohybovat kolem 4 tisíc například e-satelity.cz/...
Pak to chce někoho šikovného který má 20 minut- 2 hodiny čas. Parabolu, zvláště pokud jste v horách, doporučuji jako to mám já, pod střechu, kvůli sněhu, tedy pokud je ta možnost.
No a pro šťouraly fotka jak vypadá satelit pod střechou.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.