Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Setobox - nejdou všechny programy

Od: cituska* odpovědí: 25 změna:

Je možné , že z důvodu mrazu nám nejdou přes setobox všechny programy.

Některé se sekají a další nemají žádný signál.

25 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Jakékoliv extrémní změny počasí mají na příjem vliv, v této době se k tomu může přičíst i námraza na anténě...

aaaaaa*

a proto (nejen) mám anténu i parabolu pod střechou. Doporučuji.

Nebotrebuje parabola primou vyditelnost?

aaaaaa*

potřebuje, to je snad jasné

hodnocení

0x

se diviš? dyť venku je hotová kalamita! aspoň teda u nás!

dyť ten signál z téj rakety v kosmu, nemóže dojit! :)

sněhová vánice, fučí jako sviňa,mrzne -15°C, brrr

ladinpraha*
hodnocení

0x

Asi se uchýlily někam do tepla. Co takhle více informací, třeba o anténě.

cituska*
hodnocení

pro ladinpraha

Anténa dělána servisem speciálně na Praděd-pro naši oblast

Mohl se uvolnit kontakt na anténě,můžete mít na televizoru lehce vypadlou zástrčku kabelu,...

Zkontrolujte a pak můžete zkusit všechny nainstalované programy vymazat a nechat automaticky znovu naladit.

cituska*
hodnocení

Vyzkoušeno, jdou jen všechna ČT -seká se Prima love,Barandov- a ostatní bez signálu

ladinpraha*

Není obalená ledem? Nemohla se pootočit? Pokud má napájení, je OK? Co sousedi, nemají taky nějaký problém s vysílačem?

Napište prosím kanál,na kterém přijímáte ČT programy a kanál Prima Love.

A pokud to není tajné,přibližně město,poblíž kterého bydlíte.

doplněno 06.02.12 23:01:

Já přijímám signál z Brna,mám to přes 100 km a super kvalita i v tomhle počasí.

doplněno 06.02.12 23:04:

Máte tu Primu a Barrandov na 53.kanále?

cituska*
hodnocení

Příjem z Pradědu asi 40 km- bydlíme v Budišově n.B.

Mě spíše zajímá proč něco jde a něco ne ,kdyby byla potočená anténa tak asi nejde nic

vlazy*
cituska: "Mě spíše zajímá proč něco jde a něco ne ,kdyby byla potočená anténa tak asi nejde nic" Nejsem žáden odborník na tyto věci. Myslím si ale, že by to mohlo být tím, že ne všechny programy jsou vysílané na jednom stejném kanále i když se vysílají ze stejného vysílače. Ne každý kanál bude vysílaný ze stejně silným výkonem a antény na vysílači můžou také být nasměrované každá trochu jiným směrem. Při dobrém počasí a dobrých příjmových podmínkách může být docela dobrý příjem i při menším signálu na některých kanálech. Když se ale počasí zhorší tak to může mít vliv na snížení signálu u některých kanálů který může i kolisat což se pak může projevit kostičkováním obrazu, sekáním nebo úplnou ztrátou signálu.
Ta digitalizace je v mnoha věcech lepší než analog, ale na slabý signál si myslím byl analog mnohem lepší. Při slabém signálu se obraz trochu rozdvojoval nebo zrnil a většinou se to v nouzi takto dalo i sledovat. U digitálu slabý signál způsobuje kostičkování a zvuk je trhaný a většinou se to takto nedá vůbec sledovat.

Valzy:

ale, ale ale - to vůbec není pravda, analogový signál, který by byl tak slabý jako digitál, který je na hranici kostičkování (ještě nekostičkuje) tak takový signál by byl úplně nepoužitelný - bez obrazu (možná náznaky) a silně zašuměný zvuk ;)

Ostatně to platí ve všech odvětvích radiového vysílání, že digitální modulace má při stejném výkonu podstatně větší dosah než analogová...(FM, AM, atd...)

vlazy*

bmbx: Nechci se s tebou hádat, ale z vlastní zkušenosti s analogem a digitálem vím, že když byl analogový signál trochu slabší tak se danou televizi dalo v nouzi ve zhoršené kvalitě ještě sledovat. U digitálu když je signál slabší tak se kvalita obrazu a zvuku zhorší natolik, že to už pak sledovatelné není vůbec.

Souhlasím, že pro dobrý příjem digitálu stačí slabší slignal a to i takový který by pro analog možná vůbec nestačil.

Já měl na mysli,že třeba bydlíte na okraji dosahu vysílače,při špatném počasí by příjem mohl být na hraně.

Ale u Budišova je to nesmysl,tamje signál OK.

Chytáte tu Primu a Barrandov na 53.kanále?

hop®
hodnocení

0x

Ano, je to možné, mně začala kostičkovat Nova, v Praze v paneláku, na STA. Nevím, jestli se společná anténa mrazem zkroutila či pod námrazou nalomila, ale se signálem problém je. Nedivím se, já venku také moc nefunguji...:)

petr123*
hodnocení

0x

Zkusil bych nechat settopbox znova projet celé pásmo a naladit programy, pokud by i potom některé programy nefungovaly (a předtím jo), tak reklamace.

apupi
hodnocení

0x

nejdou protože se přelaďuje na jinou frekvenci. Taky je od ůnora nový dekodér . Místo CryptoWorks je Irdeto Ice . skylink.cz/...

Jinak jsou to šupáci, několikrát do roka změní frekvenci a zákazníci musí přelaďovat v speci. montážní firmě , jelikož u většiny recieverů je nastavení programů tak složité , že si s ním poradí jen specialní firmy.

aaaaaa*

tazatel chytá Praděd, ne Astru! Nastavení není složité, obvykle stačí intuice, v horším případě přečíst návod.

Podle mě se něco někde uvolnilo (mrazem kde byl spoj na vlásku, to by bylo možné, mrazem se kovy smrští, k tomu vítr a je to) nebo se pohnula anténa, za mrazu mi chodí dobře jak pozemní tak satelitní TV.

cituska*
hodnocení

Petr 123

Zkusíme to vzít vyzkoušet k synovi na jinou anténu a znovu naladit programy.Uvidíme.

Děkujeme všem rádcům za příspěvky

vlazy*
hodnocení

0x

Byl už problém z příjmem vyřešený? Zajímalo by mne čím to bylo.

cituska*
hodnocení

Žádná dobrá zpráva- dogitální přijímač pozemní komunikace byl vyzkoušen u syna -je v pořádku ale oni chytají Brno, bydlí totiž jinde.

U nás v obci mají všichni satelit a ten jde, jinak je to samý chalupář a ti tu nyní nejsou. Zatím je příjem při starém- jdou jen ČT

Počkáme na lepší počasí, protože na střechu nikdo nevyleze, není to zas tak důležité,dříve taky stačila jen ČT1 a ČT 2

Ostatní zábavu mám u PC.

aaaaaa*

To bude nějaký šotek který způsobuje, že ten jeden MUX nejde. Co prima love, taky nic?

Jinak u nás, a to máme přímou viditelnost na 40 km vzdálený vysílač a taky plno lidí, včetně mě, přešlo na satelit v posledních 2-3 letech co je digitální vysílání. Pozemní občas kostičkoval, občas to zamrzlo, tak je nás v ulici už asi 7 s talířem. Jen příjem CZ a jako bonus SK programů (plus cizojazyčné) se cena bude pohybovat kolem 4 tisíc například e-satelity.cz/...

Pak to chce někoho šikovného který má 20 minut- 2 hodiny čas. Parabolu, zvláště pokud jste v horách, doporučuji jako to mám já, pod střechu, kvůli sněhu, tedy pokud je ta možnost.

No a pro šťouraly fotka jak vypadá satelit pod střechou.

Setobox - nejdou všechny programy
cituska*
hodnocení

Počasí se uklidnilo a jdou najednou všechny programy*palec*Asi byla namrzlá anténa.

Děkuji všem rádcům co se mi snažili pomoci*placni*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]