Nejste přihlášen/a.
Hezký den,
dostal jsem k motorce alarm otřesový, který nijak nezasahuje do elektroinstalace motorky, jen se za pomocí magnetu připojí např. pod nádrž a napájí ho baterie o napětí 9V. Já bych to chtěl napíchnout přímo z baterky přes pojistku, ale potřeboval bych tam dát nějaký odpor nebo nějaký měnič napětí ze 12 na 9 V. Existuje něco takového, nevíte? Nebo vadilo by kdybych to dal natvrdo na 12V, spálilo by se to? Já takhle zkušennosti s tím moc nemám, ale když na žárovku o napětí 6v dám 12V, svítí
ano jde to. Převeďte 12V na 9V ( je to lepší než spalit 9V zařízení ) . Ohl jsem se ke stolu a vytahl z šuplíku součástku "stabilizátor 7609" . NA ( teď natahuji ruku .. věnuji Vám ji ... tak BERTE! No nic, dvakrát nabízet nebudu. Tak si ji zaběhněte koupit , stojí cca 12 korun. Bude vám fungovat déle než ten alarm, je v podstatě běžným způsobem nezničitelná. Buď si někde vyrobte malý chladič, nebo si jej taky za 15 korun kupte. Pak vám stačí pájka a cín a tři drátky. Na jeden kontakt ( ten první ) přivedete 12V , na prostřední mínusku z baterie a z třetího vám "vyleze" 9V malé snadné a stoprocentní.
Přeji pěkný den ...
Nač chladič? Prostě jej přišroubujete na něco na motorce, předpokládám, že má motorka na kostře mínus. Je možné (a hodně pravděpodobné), že zařízení klidně bude makat na 12V, těch 9V je jen kvůli tomu, že existuje taková baterka, ale jistota by se mohla získat jen tím, že by se vědělo co je přesně uvnitř.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.