Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kvalita digi.signálu při extrémních mrazech

Od: jarda21 odpovědí: 8 změna:

Máme novou společnou anténu starou cca 1/2 roku namontovanou po rekonstrukci panel.domu a poslední dny při větších mrazech okolo -15st.C se nám velice zhořšila kvalita přijímaného signálu.Je možné, že to je způsobeno současnými mrazy?Někde jsem četl, že by to na příjem nemělo mít vliv.Systém je odborně namontován firmou a doposud běžel bez problémů, při oteplení je signál zase v pořádku/nekostičkuje/ - děkuji za odpověď.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ahasver4*
hodnocení

2x

Já bych řekl,že ty mrazy mohou být příčinou.Mám svůj satelit a v těhle mrazech stejný problém...

aaaaaa*

můj satelit naprosto žádný problém, jediný problém je extrémní déšť nebo bočas když hodně sněží od jihu, což je vzácně tak musím vzít koště a odmést sníh, za poslední dva roky to bylo jednou. A na druhé TV která jede na DVBT žádný problém, anténa pod střechou.

hodnocení

2x

Je to duchařina, měl jsem totéž. Rozvod půdou 20 m a při mrazech velká ztráta signalu, až k nepoužitelnosti.. Koaxiál starý 10 let, v naprostém suchu, nikdy neviděl slunce. Vše jsem mnohonásobně kontroloval. Měl jsem to tak 2 sezóny. Pak ze zoufalstí nový koaxial s nízkým útlumem a teď za mrazu mám stejný signál jako v létě.

hodnocení

0x

Antény, jejich příjem a to co ho ovlivňuje...to je jako stav po volbách...nikdy nevíte co bude!

ferda6
hodnocení

0x

Vzpomínám si jak před digitalizací byl (záměrně) medializován stav, kdy v zimě při inverzi rušily příjem naší televize vzdálené zahraniční vysílače. Bylo to komentováno slovy, že tenhle jev skončí s příchodem digitalizace. Takže pokud má zhoršení kolísavý charakter (chvíli hraje a chvíli ne) dalo by se usuzovat na to, že uvedeným neduhem trpí i digitální signál. Tento jev by ale měli pozorovat i diváci ve Vašem blízkém okolí. Jestli tomu tak není a závada je jen u Vás, mohla by být příčina v zesilovači společné antény (teplotně závislá závada) a měli byste ji zkusit reklamovat, nejlépe co nejdříve, než povolí mrazy a závada zmizí.

naihonn*
hodnocení

0x

No, za sebe musím říct, že zatím nic, co souvisí s počasím, včetně "hurikánů" či dešťových přívalů mi DVB-T příjem ani v nejmenším nezhoršilo, kdežto satelit byl tímto občas úplně vyřazen. Takže u antény asi v tomhle problém mít nemusí, dlouhý kabel od ní, to už možná bude horší. Já mám anténu venku, ale hned vedle okna. Neměl jsem tu zrovna nějak silný signál, tak mě technik, co to montoval, varoval, že až napadne sníh, můžu mít problém, ale ani tyhle obavy se nikdy nevyplnily. Takže já jsem happy. Jen tedy doufám, že brzy přibudou ještě nějaké nové kanály.

:)

Závidím, že jste happy. To já jsem jen v pohodě.:D

naihonn*

Já jsem obojí. Jsem nonstop a zcela neustále 24 hodin denně, 7 dní v týdnu mezinárodní jedinec. *smich* Nejveselejší je, když si občas na okamžik nemůžu uvědomit, jestli vlastně jsem v té konkrétní chvíli v domácí či zahraniční části mezinárodna. Inu, to už je pak ta daň.

:)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]