Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chtěla bych změnit poskytovatele internetu, chtěla jsem proto vypovědět smlouvu se stávajícím poskytovatelem. S hrůzou jsem však zjistila, že máme smluvně stanovenou 6-ti měsíční výpovědní lhůtu. Dealerka nového poskytovatele ke kterému chci přejít mi tvrdí, že podle telekomunikačního zákona nelze mít sjednanou tak dlouhou výpovědní lhůtu, že je dle zákona pouze tříměsíční. Neznám zákony, proto bych se chtěla zeptat, zda pro nás tedy platí to, co máme ujednáno ve smlouvě nebo zda se jedná o ujednání neplatné a výpovědní lhůta je pouze tříměsíční. Děkuji za odpověď.
Nahlédl jsem do zákona o elektronických komunikacích a ohledně výpovědní doby se tam uvádí pouze to, že její délka musí být ve smlouvě uvedena. O její maximální nebo minimální délce se v zákoně nehovoří. Pokud dealerka na svém tvrzení trvá, nechť uvede číslo paragrafu. Nemohu však souhlasit s kolegou nade mnou - pokud by bylo smluveno něco, co je v rozporu se zákonem, bylo by takové ujednání neplatné.
1. Pro si lidi, když něco podepisují neumí pořááádně přečíst podmínky?
2. Všeci co jsme zde máme internet a lze si najít příslušný zákon
3. donekonečna, podepsal jsem něco a teď poraďte co s tím
Kdo za to může?
Sorry, ale položila jsem obyčejnou otázku a očekávala jsem normální odpověď, neptám se co s tím ani kdo za co může. To vím taky co s tím. Navíc před 10ti lety mi nepřipadala 6ti měsíční výpovědní doba nějak extrémně zavazující, až v současnosti mi přijde nepřiměřeně dlouhá. A upřímně, pokud píšete všem takto podnětné odpovědi, určitě jsou rádi, protože se toho opravdu hodně dozví.
1. Pro si lidi, když něco podepisují neumí pořááádně přečíst podmínky?
2. Všeci co jsme zde máme internet a lze si najít příslušný zákon
3. donekonečna, podepsal jsem něco a teď poraďte co s tím
Kdo za to může? Proč lidi nejsou ndělí a
co too?
Proč lidi nejsou bdělí a ostražití?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.