Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Problém s WinRARem - špatný výchozí program

Od: sandman* odpovědí: 14 změna:

Prosím o radu.Nějakým omylem jsem si zvolil jako výchozí program WinRAR a teď mi nejdou otevřít žádné soubory.Když na něco kliknu napíše mi to umístění souboru a pod tím:Archiv má buďto neznámý formát nebo je poškozen.Když na soubor kliknu pravým není tam v jakém programu to chci otevřít.Nevím co s tím a WinRAR nejde odinstalovat,hodí to tu chybu :( Prosím poraďte

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ahasver4*
hodnocení

0x

Je víc způsobů.Ale vyzkoušej obnovu systému..Start Všechny programy Příslušenství Systémové nástroje Obnova systému.

doplněno 28.01.12 08:20:

Jde i Start a Výchozí programy a nastavit co potřebuješ.

doplněno 28.01.12 08:27:

Jo a jakou že to chybu hodí při pokusu o odinstalování?Zkus odinstalovat přes CCleaner... slunecnice.cz/...

sandman*
hodnocení

No Ccleaner mám,ale ten taky nejde otevřít

sandman*
hodnocení

Chybu při odinstalování to napíše tu samou jako u ostatních...Všechno se přehodilo na soubory EXE :(

ahasver4*

Tak tu obnovu systému...

sandman*
hodnocení

Jasný no,Obnovení systému je taky soubor EXE,achjo

bena*

Přejmenujte soubor v C:Windowssystem32 estore strui.exe na rstrui.com. Měl by pak jít spustit. Ten soubor je Obnovení systému.

sandman*
hodnocení

Dělal jsem vše jak jste mi řekl,ale když jsem našel složku restore,jediné co v ní bylo tak je textový dokument MachineGuid a když ho rozkliknu tak to napíše že byl odepřen přístup ..

bena*

Tak se podívejte do Start-Programy-Příslušenství-Systémové nástroje-Obnovení systému. Na Obnovení systému klikněte pravým myšítkem a zvolte Vlastnosti. V okně Vlastnosti klikněte na Zástupce a tam uvidíte položka Cíl. Cestu si zkopírujte a ten soubor přejmenujte z .exe na .com.

Jinak bych zkusil přejít do Ovládacích panelů - Možnosti složky-Přípony. Tam najděte .exe a zkuste tu položku odstranit.

Nebo ještě zkuste radu od dzordz.

des*
hodnocení

0x

Použijte IObit Uninstaller,je volně k pužití a funguje.Ten WinRar je zřejmě špatně nainstalovaný,nikdy jsem s ním potíže neměl.

doplněno 28.01.12 08:53:

To že nejdou spustit exáče je určitě virem,stahněte si online antivir,třeba Eset.

sandman*
hodnocení

Nejde nainstalovat,napíše mi to tu chybu .. achjo,myslím že to budu muset přeinstalovat ;(

reni*

zkusit odinstalovat Winrar v nouzovém režimu.

sandman*
hodnocení

A prosím kde ho najdu? Když to napíšu do startu tak to nenajde

dzordz*
hodnocení

0x

No, prvně bych to zkusil opravit tímhle Fix it, support.microsoft.com/...

Případně si ten .reg soubor vytvořit ručně podle dalšího návodu, případně ho stáhnout už vytvořený z sevenforums.com/...

sandman*
hodnocení

Problém vyřešenvšem děkuji :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]