Nejste přihlášen/a.
Dobrý den dostal jsem od kamaráda kalkulátor značky Karce KC-105. Potřebuji ho na hodiny matematiky a bohužel nevím přesně jak se s ním pracuje.Již jsem se naučil něco s odmocninami,ale teď po nás chtěl učitel,abychom si zadali EULEROVO číslo a já nevěděl,kde to mám zadat a tak jsem nic nespočítal.Mohl by mi někdo prosím poradil,kde seženu nějaký manuál na tento kalkulátor a nebo minimálně jak zadám to Eulerovo číslo?
Raději bych ale manuál,abych se naučil i další aplikace.
Moc děkuji všem a přeji nejen hezký pátek,ale i krásný víkend.
Protože je eulerovo číslo základ přirozeného logaritmu tak je přístupné jako na všech kalkulačkách toho to typu, jako obrácená funkce k přirozenému logaritmu, najdi tlačítko ln a nad ním je nápis e na x-tou...
doplněno 27.01.12 14:25:Funkce nad tlačítky se volí tlačítkem třeba SHIFT nebo 2nd. Konkrétně u tohoto modelu je to tlačítko 2ndF. Zmačknutím (ne držením) se jednorázově zvolí žlutý nadpis tlačítka.
Moc děkuji za jedinou radu,která mě trošku pomohla.Předpokládal jsem,že musím zmačknout to e na x tou,ale když to zmačknu,tak se mi na kalkulačce objeví uplně v levo velké E,jako že s ním už nelze dále nic dělat.Předpokládal jsem,že se tam po zmačknutí toho e na x tou objeví právě to číslo 2,...No potom jsem zkusil i ten obrácený postup a zmačknul jsem 2ndF a až po té e na x tou,ale v tom případě se mi na displeji ukázala jednička. Jak tedy dostanu to číslo na displej to 2,...?Děkuji ještě jednou za radu.
No zkoušel jsem teď různé kombinace a v jednu chvílku jsem tam to číslo měl,ale nevím ani jak.Ale vím,že jsem nemačkal jen to 2ndF,ale také tlačítko které je vedle a je na něm napsáno DRG a přepínám s ním nějaké nápisy na displeji DEG-RAD-GRAD.Jdu dál zkoušet,třeba se mi to podaří znova.
Děkuji tisíckrát.Teď jen pochopit,k čemu všemu se to dá využít.A náhodou nějaký manuál jak s touto kalkulačkou zacházet nemáte prosím?Děkuji za odpověd.
Co se stím číslem vlastně stane,když třeba zmačknu 3 2ndF a to e na x tou? Zjstil jsem,že to nestoupá lineárně.
No je to docela složité zadat tam toto číslo,protože musím zmačknou tlačítko 2ndF potom zmačknout tlačítko hyp a když po-té zmačknu e na x tou,tak se mi ukáže jedna a pokud ještě jednou zmačknu 2ndF a hyp a opět e na x tou,tak mi teprve vyskočí na kalkulačce ono číslo.Možná to dělám špatně,ale jinak jsem ho tam zatím nedostal.
Kalkulačky tohoto typu - jednořádkový display a matematické funkce - mají ovládání na jedno brdo, stačí jakýkoliv manuál, pokud trváš na návodu tak ti zítra pošlu naskenovaný návod na jednu stařičkou Casio - má stejné ovládání - je to jedna z prvních "vědeckých kalkulaček" s LCD :D
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.