Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se s tím naučit na kalkulačce?

Od: kina* odpovědí: 14 změna:

Dobrý den dostal jsem od kamaráda kalkulátor značky Karce KC-105. Potřebuji ho na hodiny matematiky a bohužel nevím přesně jak se s ním pracuje.Již jsem se naučil něco s odmocninami,ale teď po nás chtěl učitel,abychom si zadali EULEROVO číslo a já nevěděl,kde to mám zadat a tak jsem nic nespočítal.Mohl by mi někdo prosím poradil,kde seženu nějaký manuál na tento kalkulátor a nebo minimálně jak zadám to Eulerovo číslo?

Raději bych ale manuál,abych se naučil i další aplikace.

Moc děkuji všem a přeji nejen hezký pátek,ale i krásný víkend.

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Protože je eulerovo číslo základ přirozeného logaritmu tak je přístupné jako na všech kalkulačkách toho to typu, jako obrácená funkce k přirozenému logaritmu, najdi tlačítko ln a nad ním je nápis e na x-tou...

doplněno 27.01.12 14:25:

Funkce nad tlačítky se volí tlačítkem třeba SHIFT nebo 2nd. Konkrétně u tohoto modelu je to tlačítko 2ndF. Zmačknutím (ne držením) se jednorázově zvolí žlutý nadpis tlačítka.

kina*
hodnocení

Moc děkuji za jedinou radu,která mě trošku pomohla.Předpokládal jsem,že musím zmačknout to e na x tou,ale když to zmačknu,tak se mi na kalkulačce objeví uplně v levo velké E,jako že s ním už nelze dále nic dělat.Předpokládal jsem,že se tam po zmačknutí toho e na x tou objeví právě to číslo 2,...No potom jsem zkusil i ten obrácený postup a zmačknul jsem 2ndF a až po té e na x tou,ale v tom případě se mi na displeji ukázala jednička. Jak tedy dostanu to číslo na displej to 2,...?Děkuji ještě jednou za radu.

kina*
hodnocení

No zkoušel jsem teď různé kombinace a v jednu chvílku jsem tam to číslo měl,ale nevím ani jak.Ale vím,že jsem nemačkal jen to 2ndF,ale také tlačítko které je vedle a je na něm napsáno DRG a přepínám s ním nějaké nápisy na displeji DEG-RAD-GRAD.Jdu dál zkoušet,třeba se mi to podaří znova.

petapeta*
Stiskneme 1, pak 2ndF a nakonec to tlačítko ln, nad kterým je to ex.
doplněno 27.01.12 18:38: Tlačítkem DRG se přepínají úhlové jednotky: DEG _ stupně, RAD _ radiány, GRAD _ radiány. Ta poslední jednotka se u nás nepoužívá. U nás volíme DEG nebo RAD, když počítáme sin, cos, tan a podobně.
kina*
hodnocení

Děkuji tisíckrát.Teď jen pochopit,k čemu všemu se to dá využít.A náhodou nějaký manuál jak s touto kalkulačkou zacházet nemáte prosím?Děkuji za odpověd.

kina*
hodnocení

Co se stím číslem vlastně stane,když třeba zmačknu 3 2ndF a to e na x tou? Zjstil jsem,že to nestoupá lineárně.

petapeta*
To je e3 = 2,7182818283...= 20,08553692...
Návod se dá určitě najít na internetu, ale s touto kalkulačkou se počítá stejně jako s jinými. Takže požádejte někoho, kdo má návod ke své kalkulačce.
kina*
hodnocení

Ještě jednou děkuji a přeji příjemný víkend.

kina*
hodnocení

Děkuji za radu,alespoň trošku budu věět,proč to tam je. :)

kina*
hodnocení

No je to docela složité zadat tam toto číslo,protože musím zmačknou tlačítko 2ndF potom zmačknout tlačítko hyp a když po-té zmačknu e na x tou,tak se mi ukáže jedna a pokud ještě jednou zmačknu 2ndF a hyp a opět e na x tou,tak mi teprve vyskočí na kalkulačce ono číslo.Možná to dělám špatně,ale jinak jsem ho tam zatím nedostal.

dzordz*

Do funkcí zadáváte hodnotu x před použitím funkčního tlačítka a hodnotu y po funkčním tlačítku. Takže pro pouhé vypsání čísla e, což je e na první, zadáte 1, pak 2ndF a pak e na x. Jakmile ho máte na displeji, už s ním můžete dělat, co budete chtít.

hodnocení

2x

Eulerovo číslo se značí "e"...takže buď bude někde přímo na klávese...

Nebo nebude..

a pak má hodnotu přibližně:

2,71828 18284 59045 23536 02874 71352

A to naťukat zvládnete, ne?

k2
hodnocení

0x

Kdyz sem date kvalitni fotku kalkulacky, tak Vam urcite bude nekdo schopny napsat, cim zadate euler. cislo a k cemu jednotlive klavesy slouzi a jak s nimi zachazet. Na internetu jsou fotky dost neostre a neni to z nich poznat, ale je to jednoducha obycejna kalkulacka.

hodnocení

0x

Kalkulačky tohoto typu - jednořádkový display a matematické funkce - mají ovládání na jedno brdo, stačí jakýkoliv manuál, pokud trváš na návodu tak ti zítra pošlu naskenovaný návod na jednu stařičkou Casio - má stejné ovládání - je to jedna z prvních "vědeckých kalkulaček" s LCD :D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]