Nejste přihlášen/a.
Koupil jsem celkem bezvadnej přehrávač s rádiem do ložnice, ale to rádio moc nechce jet. Tedy nejede spíš ta drátová anténa. Pomohlo by ten drát nějak prodloužit, udělat na něm oko, nebo někam, ukostřit? Nemám s tím zkušenosti. Dík
Anténní záležitosti a šíření signálu je něco mezi vědou a alchymií. V těchto případech většinou používám metodu pokus - omyl. Prostě prodloužit anténní drát a hledat a zkoušet...
hope:
před časem jsem se zde na poradně zmínil, že antény jsou "duchařina" a sesypala se na mne spousta odborníků, kteří tvrdili co to plácám, že antény se přeci dají vypočítat :D, přesto všechno pořád zastávám stejný názor.
Chce to zkoušet, protože i ukostřená anténa, která je proti "přírodě" může hrát a jen to potvrzuje...
Pokud je ta ložnice v paneláku nebo daleko na samotě u lesa a navíc daleko od vysílačů, pak pomůže hlavně aspoň trochu nasměrovaný dipol pro VKV =po novu FM (pokud nehraje dobře toto pásmo). Pro ostatní pásma dnes již neumí - na dálnym víhodě - nic vyrobit. Panelák je klec, kam jdeme jen my, slabší signál velice nerad. Tuner (ne tunel china) má standardní zásuvku na klasickou anténu. Ano, antény jsou duchařina a ani já jim dodnes nepřišel na kobylku.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.