Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Anténa k rádiu

Od: ringo® odpovědí: 10 změna:

Koupil jsem celkem bezvadnej přehrávač s rádiem do ložnice, ale to rádio moc nechce jet. Tedy nejede spíš ta drátová anténa. Pomohlo by ten drát nějak prodloužit, udělat na něm oko, nebo někam, ukostřit? Nemám s tím zkušenosti. Dík

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

radioamatér nejsem, ale svýho času mi pomohlo ten drák ukostřit k topení (třeba lepenkou přilepit na nějakou nenatřenou část). Pak to hrálo dobře... Ale teoretické podklady pro toto řešení nemám:)

teoreticky by to naopak hrát nemělo.

A ono to prakticky hrálo *tuc* Vyzkoušeno. To je tak když se teorie míjí s praxí *smich*

hop®
hodnocení

2x

Anténní záležitosti a šíření signálu je něco mezi vědou a alchymií. V těchto případech většinou používám metodu pokus - omyl. Prostě prodloužit anténní drát a hledat a zkoušet...

hodnocení

1x

hope:

před časem jsem se zde na poradně zmínil, že antény jsou "duchařina" a sesypala se na mne spousta odborníků, kteří tvrdili co to plácám, že antény se přeci dají vypočítat :D, přesto všechno pořád zastávám stejný názor.

Chce to zkoušet, protože i ukostřená anténa, která je proti "přírodě" může hrát a jen to potvrzuje...

hop®

Bmbx: antény se určitě dají vypočítat, ovšem je otázka, jestli pak budou optimálně fungovat. *smich*

lui*

Nestačí jen spočítat. Musí se taky umět vyrobit a nastavit. Pak funguje. Je to jen fyzika. Ale málokdo to umí. Já ne.

mkat*
hodnocení

0x

Pokial na radiu je vstupny konektor pre antenu tak napojit na spoločnu antenu.Ked spoločna antena nie je po" ruke", tak pripojit tak meter až dva kablu a vyskušat v ktorej polohe(anteny) radio bude hrat najlepšie.Trochu trpezlivosti a radio musi hrat k spokojnosti majitela.

lui*
hodnocení

0x

Klasickou dipólovou anténu za okno(nebo náhražku udělanou z dvojlinky), napáječ černá dvoulinka, která je zakončena cívkou s asi 3-10 závity, o průměru cca 10mm, navlečenou na prut. anténu. Možná to k ničemu nebude, někdy to stačí.

hodnehloupejhonza
hodnocení

0x

Pokud je ta ložnice v paneláku nebo daleko na samotě u lesa a navíc daleko od vysílačů, pak pomůže hlavně aspoň trochu nasměrovaný dipol pro VKV =po novu FM (pokud nehraje dobře toto pásmo). Pro ostatní pásma dnes již neumí - na dálnym víhodě - nic vyrobit. Panelák je klec, kam jdeme jen my, slabší signál velice nerad. Tuner (ne tunel china) má standardní zásuvku na klasickou anténu. Ano, antény jsou duchařina a ani já jim dodnes nepřišel na kobylku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]