Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký detektor kovů?

Od: jahoda315* odpovědí: 8 změna:

Ahoj,

neporadil by mi někdo jaký je (celkem dobrý) detektor kovů v ceně v rozmezí cca 1500,- - 3000,- Kč? A funguje to jen v zemi, co když je tam třeba beton, projde to tím?

Díky za rady.

A co tento, myslíte si, že je dobrý? hyperelektro.cz/...

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladinpraha*
hodnocení

0x

Myslím, že v tomhle případě kvalita odpovídá ceně. Takže tohle bude v podstatě na hraní.

majsterjoe*

ja nevím, ale pořád to funguje na stejném principu ne? Sice drahžší jsou sice elektronické, ale když na stejném principu fungovaly detektory i před 30 lety... Nevim no. Ale taky jsem o něm jednou uvažoval.

majsterjoe:

a ty levnější fungují na páru? :D Princip je stejný dva vysokofrekvenční oscilátory a jeden se rozlaďuje přítomností kovu v blízkosti snímací cívky - nejednoduušší vyhodnocení je že pevný a rozaděný oscilátor po sloučení kitočtů intrferuje a výsledný kmitočet je slyšitelný.

majsterjoe*

Nevim, nevim, jsem v tom neznaly. jeste toho nemam tolik precteneho *cteni* . Takze dejme tomu ze chci hledat mince, patrony. Tak je dostacujici, ne?

A sklo a podobne veci to asi nenajde, ze?

buss

Detektorem kovů hledat sklo? No pokud bude v něm kopa olova, tak snad jo. Dostačující je ten, který vyhovuje do jaké hloubky chci hledat. Pak už spešly, radary, které běžný člověk nemá.

hodnocení

0x

Záleží hlavně k hledání čeho má sloužit, betonem to projde pokud to nebude železobeton *smich*

buss
hodnocení

0x

Doporučuji si vyzkoušet, otestovat. Solidní prodejce umožní. Ale i na webech pro detektory se dají najít, i když marketing, není nad vlastní vyzkoušení Už i vzhledem k tomu pokud člověk začíná. Otázka, na co to bude konkrétně, dosah. A co mi na tom vadí je potřeba 3 x 9 V baterky, vzhledem k jejich ceně a výdrži. Není důvod aby to neprošlo betonem (bez výztuže...), ale kolik ho je.
Scukněte se s někým kdo detekuje, popovídejte, vyzkoušejte. Co to je by vám řekl jen ten, co ho použil.
A když už, šel bych tam kde se detektory zabývají a ne v hypersuper..

eirene*
hodnocení

0x

Měla jsem tento tvproducts.cz/... a mé požadavky splnil. Nechtěla jsem nic extra, nezabývám se tím často ani jako hlavní koníček, spíš jsem si to chtěla zkusit a vyrazit ven s lidmi, kteří se tomu věnují více. Profíci jistě budou tvrdit, že to je spíš hračka než užitečná věc, ale mně postačil. Jinak pak z těch levných asi ACE 150 nebo lépe ACE 250.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]