Nejste přihlášen/a.
Dobrý den mám u baráku ( spíš u stodoly) zásuvku 400V 32A čtyřkolíková, jelikož je 30 let sará a už je rozpraskaná tak plánuji , že bych na zed pořídil tzv kombinovanou zásuvku 32A 400/230V , protože přívod normální zásuvky je docela daleko. Vedení je samozřejmě TN-C a chybí N vodič a mám strach , že zásuvka nepujde napojit. Možná také plánuji , že bych starou kulatou SEZáckou zásuvku dal pryč , místno ní bych dal novou krabici a udělal vývod na každou stranu. Na jedné straně by byla ona kombinovaná zásuvka a na druhé by byla taková ta zásuvka z 60 let (placatá s keramickým vnitřkem) , na zdi by byla samice , protože u strojů ( míchačka,sváčečka) mám tzv samce. Ty to staré zásuvky se vyráběli také ve dviu velikostech 25 a 60 A .Já plánuji použít tu menší. Celá soustava by byla jištěna jističem 25A místo stávajícího 16A. A ješte jedna otázka: je možno použít proudový chránič?
Proudový chráněč se nabízí, ale tak jednoduché to nebude...musel by se vymětit přívodní kabel k zásuvce!
Kombinovanou zásuvku se nebojte koupit. Připojit půjde - zelenožlutý drát připojíte na svorku PE a (pokud možno nepřerušeně) propojíte na svorku N. Jištění 25A by mělo být v pohodě, protože jednofázová zásuvka mívá vestavěnou pojistku, ale radši si to před nákupem ověřte.
Pokud bude zásuvka ve venkovním prostředí a pohybují se u ní často děti, tak radši zainvestujte, pozvěte si elektrikáře a instalujte ten chránič. Kompromisy za to kolikrát nestojí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.