Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bateria sa lahko vybije

Od: deam odpovědí: 9 změna:

ahojte potreboval by som poradit mam fotoaparat kodak c1450 a ked fotim dlho max 2 hod tak sa mi velmi rychlo vybije bateria ide to na aa baterie niektore nove baterie ktore som kupil fotoaparat mi vypise slaba bateria a vypne sa hlavne pri natoceni videa poradte mi mam nekvalitny fotoaparat alebo je pokezeny?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladinpraha*
hodnocení

0x

Měřítkem pro kvalitu baterií je počet nafocených snímků. Do fotoaparátů se používají buď nabíjecí akumulátory nebo alkalické baterie. Při použití obyčejných baterií se mnohé fotoaparáty ani nezapnou. Taky bývá vhodné mít nastaveno, aby se fotoaparát po určité době nečinnosti, obvykle 2 minuty, sám vypnul. Takže by to chtělo otázku trošku rozvinout a upřesnit.

1jara*
hodnocení

0x

Dobrý den, Fotoaparát je nejspíš určen pro běžné články o napětí 1,5 V. Pokud pokud máte baterie s napětím 1,2 V. Tak technika foťáku tyto baterie vyhodnotí jako vybité. U některých foťáků se může zadat že používáte NiCd (NiMH) aku o napětí 1,2 V. Do foťáku jsou určeny dobíjecí články o napětí 1,5 V,

ladinpraha*

Ještě jsem neviděl nabíjecí tužkovky, na kterých by bylo uvedeno 1,5V. Ale asi jsem ještě neviděl všechno.

1jara*

Tužková baterie typ AA 1,5V Zn

Příslušenství / Akumulátory a bat/...Zpět na Akumulátory a bat/...

doplněno 22.01.12 15:36:

Například, jedna z mála.

ladinpraha*

Tohle je alkalická a ne nabíjecí akumulátor.

1jara*

Nabíjecí!

doplněno 22.01.12 16:43:

BATTEX | Pure Ene/...

Bude vám to stačit?

ladinpraha*

Beru, uznávám, že máš pravdu. Ale na tohle potřebuješ spec. nabíječku, takže bych to nebral jako běžné.

Alkalické nabíjecí 1,5 V jsem zkoušel snad před 10 lety. Nenadchly mě, brzo odešly. Nebyla to taká rarita.

hodnocení

0x

Tyhle nabíjecí alkalické, nebo RAM - 1,5V jsou docela k ničemu a vyhozené peníze a digifoťák by asi moc neutáhly - nemají rády velké proudy, jsou vhodné tam kde jsou malé odběry a malé samovybíjení (dálková ovládání, hodiny, budíky a možná nějaké nenáročné hračky trvající na zásobení 1,5V na článe)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]