Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Navrhněte zapojení napěťového zdroje

Od: bergeros* odpovědí: 8 změna:

dobrý den mám zadání úlohy: Navrhněte zapojení napěťového zdroje pro výstupní napětí a proud U2=10V, I2=0 až 0,5A a vstupní napětí U1=13V až 18V. Zapojení realizujte pomocí diskrétních prvků a pomocí integrovaných stabilizátorů.

a moc si s tím nevím rady. poraďte prosím :)

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lui*
hodnocení

0x

Pokud lze použít integrované stabilizátory, tak použít katalogové zapojení s LM317.

A proč ne rovnou lm7810? :)

bergeros*
hodnocení

takže říkáte podle tohoto zapojení z datasheet? html.alldatasheet.com/...

Ano, pokud nejsou nějaké další podmínky, tak zadání by to mělo vyhovovat ;)

bergeros*
hodnocení

a potom tam mám ještě zadání s kterým si nevím rady přeci jsem lajk v tomto.Př. č. 7:Navrhněte zapojení neinvertujícího napěťového zesilovače s OZ: Au = 40dB, Rvst = 1M"Times New Roman";mso-char-type:symbol;mso-symbol-font-family:Symbol">W, Rvýst = 600mso-hansi-font-family:"Times New Roman";mso-char-type:symbol;mso-symbol-font-family:Symbol">W.Př. č. 8:Navrhněte zapojení invertujícího napěťového zesilovače s OZ: Au = 60dB, Rvst = 5k"Times New Roman";mso-hansi-font-family:"Times New Roman";mso-char-type:symbol;mso-symbol-font-family:Symbol">W, Rvýst = 50"Times New Roman";mso-hansi-font-family:"Times New Roman";mso-char-type:symbol;mso-symbol-font-family:Symbol">W.Př. č. 9:Navrhněte antialiasing filtr druhého řádu s fmez = 10 Hz.
tomasmarny

Pro lajka nevysvětlitelné, pro absolventa SPŠE 3.ročníku základní znalosti. Pro VŠ ČVUT apod. standardní dizartační práce na den práce včetně tisku do složek. Kam se řádíš mylí žáčku?

bergeros*
hodnocení

První ročník VŠB TUO předmět Základy elektroniky, jen jsem to bohužel na střední neměl. a taky studuju dalkově a už je to nějaky patek co jsem ze střední. takže ty základy jsem měl ale malé.

odvazista

To mas teda odvahu dalkove delat takovy obor, kdyz nemas ani zaklady elektroniky. Jit z ekonomky na VS "dolu a nahoru" a jeste obor elektro! Zkus i tohle to a dej sem po hodine vysledek timto zpusobem: *zed**klik*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]