Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Šicí stroj - horní nit se namotává

Od: kocourovec* odpovědí: 14 změna:

Potřebovala bych radu. Vím, že se řekne, ať seženu opraváře, ale i přesto. Nevíte, prosím Vás, proč se mně při zavádění horní nit začne namotávat kolem člunku a nezachytí spodní nit? Když se mně to jaksi zachytilo, tak se ta spodní nit při šití nahusto sukovala. Já myslím, že to nebude na nějakou velkou a náročnou opravu, ale co s tím? Děkuji.*nevi*

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hahanaj*
hodnocení

0x

možná špatně navlečená nit ve člunku

doplněno 21.01.13 22:39:

nebo povolená spodní nit - nebude to velká závada - jaký máš stroj? zkus to vyfotit a vložit

můžeš se také začíst do této diskuze, kde si holky raděj jak na to

diskuse.dama.cz/...

kocourovec*
hodnocení

S tím člunkem se mně to právě nelíbí. Já mám Veritasku už 30 let a nevymněnila bych ji ani za nic. Mně se právě zdá, že je tam člunek jaksi volně. Podívám se jestli se ještě nedá člunek koupit, už tolik let sloužil dobře a může odpočívat:). Díky za radu a začtu se do diskusí.

hahanaj*

Také mám veritasku hrozně moc let a už jsem člunek kupovala 2x, ale někdy stačí utáhnout šroubek na tom člunku , zkus to .

šroubek na člunku má být utažen tak aby se člunek pomalu spouštěl po niti, jak pavouček na pavučině.

Zrovna tak musí být utažena vrchní nit aby byla schopna tu nit ze člunku protáhnout přes látku nahoru Neprokluzují náhodou podávací zoubky na patce? Taktéž se dá seřídit tlak na patku.

doplněno 22.01.13 13:52:

Chybně jsem napsal Oprava Nit ze člunku musí vytáhnout jen k látce kde vrchní nit ji utáhne To se právě seřizuje. Když je to moc tak při natažení látky šev praská když málo tak vznikají dole smyčky.

kocourovec*
hodnocení

Byla jsem u rodičů a šila jak vzteklá, abych udělala všechno potřebné a teď jdu vyzkoušet a zkontrolovat, co jste mně napsali. Díky, pevně doufám, že něco z toho bude ta příčina.

jariel231

Nemáš ohnutiu jehlu?

jariel231

Nemáš ohnutou jehlu?

kocourovec*
hodnocení

Jehlu jsem vymněnila, i když vypadala bez problémů, takže nic. Musím to říct už natvrdo: Že mě to už s..., tolik rad a já samozdřejmně mám nějakou blbou závadu, kdo nic takového nemá. Přemýšlím nad opravářem, jenomže v našek okolí je jen jeden, který kdysi přišel, oprava (už nevím co) byla zanedbatelná, ale měl přitom tolik řečí a k tomu šílenou částku za dopravu, ačkoliv tady má zahradu a tady se jen stavil. Tak toho už nikdy*stop*

Poslední co mne napadá. Utáhněte brzdu vrchní nitě naplno. Při šití by se měla trhat. Pak povolovat a skoušet šít. Nebo rozebrat a vyčistit.Neni to nic složitého. Je to kolečko s číslama na boku co přes něj jde nit. vrchní Závada velmi připomíná tu volnou vrchní nit

kocourovec*
hodnocení

Děkuji, zkusím to. Potom asi vyhodím mašinu z okna ven:)Určitě tady napíšu, co tomu vlastně bylo.

jariel231

Mohla bys to vyfotit? Případně nafilmovat?Kde bydlíš?

skai
hodnocení

0x

Zdravím, mám stejný problém, můžu se zeptat, jak jste to nakonec vyřešila? Nevím co se pokazilo, ale mám nový šicí stroj (Singer), který jsem poprvé zkoušela, ze začátku šil bez problémů a najednou to po chvíli začlo dělat přesně to co popisujete. Děkuji.

sanyo*

Veritas 8014 doporučuje při trhání horní nitě následující úkony :

Šicí stroj - horní nit se namotává

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]