Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Golden Interstar a Prima Family

Od: vlazy* odpovědí: 4 změna:

Potřeboval bych poradit jak na přijímači Golden Interstar DVB-T/S 8200 ( digitalnitelevize.cz/...) naladit Primu Family. Od 1.1.2012 ukončila TV Prima vysílání a začala se vysílat nová stanice Prima Family. Začátkem ledna na původním místě kde vysílala TV Prima se vysílala pouze textová informace ohledně potřeby naladit novou TV Prima Family. Nyní už tam není nic. Delší dobu se na uvedeném přijímači snažím naladit Primu Family, ale nějak mi to nejde. Když nechám přeladit všechny terestrické kanály tak mi to všechny dostupné televize včetně 2x Primy Family najde, ale když to nechám uložít tak v seznamu stanic Primu Family nemohu nikde najit. Takto jsem to zkoušel už několikrát, ale vždy je to stejné. Přijímám signál z Ostravy Hošťálkovic, Lysé Hory a asi i něco z Pradědu.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Zkontrolujte, jestli nemáte nastavené oblíbené kanály. Šedým tlačítkem FAV přepínejte oblíbené Favorite1 - Favorite2 ... Favorite8 - Normal. Dejte ten Normal. Zobrazí to všechny kanály.

JInak ještě můžete zkusit ruční ladění. Zapněte si Primu Cool a běžte do menu dejte ruční ladění. Mělo by to najít Primu family a dát ji na konec seznamu. Pak ji stačí jen přemístit na požadovanou pozici.

vlazy*
hodnocení

Tak konečně se mi tu Primu Family povedlo naladit. Když dám automatické vychledávání tak mi to projde všechny kanály a vychledá všechny televize a rádia které tam jsou a tu Primu Family mi to takto najde, ale po uložení ji v seznamech televizi nikde nenajdu což znamená, že Prima Family se při takovém vyhledávání neznámo proč nedá uložít. Když jsem ale zkusil manuální vychledávání tj. každý kanál zvlášť tak mi to Primu Family našlo a při uložení se to i uložilo na konec seznamu. Co mne ale dost překvapilo je to, že když jsem pak ještě zkusil automatické vyhledávání tak mi ta Prima Family zůstala v seznamu, ale přemístila se z konce někde doprostřed na jiné místo. Za celou dobu co mám ten Golden Interstar DVB-T/S 8200 jsem už mnohokrát vychledával televize, ale s něčím takovým jsem se nesetkal. Nevím zda je to takto normální a nebo s mým přijímačem něco není v pořádku.

Řekl bych, že je to v pohodě. Když ladíte ručně, tak se nový program dá vždycky na konec seznamu. Kdežto když ladíte automaticky, tak set-top-box ladí jeden kanál po druhém, takže naskládá stanice jak je postupně najde. Tudíž se Prima fam. dostane víc dopředu.

A v seznamu zůstala, protože už byla naladěná a uložená, tudíž set-top-box vlastně jen zkontroloval, co už měl naladěné.

vlazy*
hodnocení

Při automatickém vychledávání i manuálním vychledávání mi to až doposud nově nalezené televize ukládalo vždy na konec seznamu. Pouze ty televize které se naladily na stejném kanálu se stejnými parametry kde už dříve nějaká televize vysílala a pouze nahrazují to co tam už dříve bylo se ukládaly doprostřed seznamu na místo původní televize a změnil se pouze název te televize. Nejde mi o to, že při automatickém vychledávání mi to na konci seznamu postupně uloží všechny nově nalezené televize. Jdemi o to, že to automatické ladění mi tu dříve manuálně nalezenou Primu Family přesunulo z konce seznamu někde dál na úplně jiné místo v tom seznamu. Taký mi jde i o to, že když jsem tu Primu Family zkoušel nechat vychledat automaticky tak mi ji sice našlo, ale po uložení v seznamu nikde nebyla což znamená, že se asi neuložila. Takové chování přijímače mi připadá trochu neobvykle a dříve při vychledávání a ukládání jiných televizi jsem se s něčim takovým nesetkal.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]