Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nefungující lednička - mrazí

Od: pelmel odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,

ráda bych Vás poprosila o radu. Cca 7 let stará lednička si najednou dělá co chce. Mrazák je funkční, ale lednice při nastavení i maximální možné teploty (tuším 6 nebo 8 stupňů) se tvoří na zadní části námraza a skoro celá zadní polovina mrazí potraviny a přední polovina chladí. U stran dochází také k chlazení. Moc děkuji za radu - už nechci zmrzlé jogurty a přemrzlou zeleninu :)

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

majsterjoe*
hodnocení

1x

Pokud mate zvlast termostat na mrazak a zvlast na chladnicku, nejspise to bude vadny termostat, ktery jde pri trose dobre vule vymenit. 7 let je dneska docela dost, ale chladarska firma vam ani za opravu nebude uctovat tisice, pokud by byl problem v chlazeni.

doplněno 21.01.12 17:13:

Tak by to mela byt dual control, tedy dva nezavisle snimace. Obratte se na servis.

vypadá to skutečně na jednokompresorovku a dual control.

Znamená to, že chladící okruh pro ledničku i pro mrazničku je jen jeden, ale jsou samostatně regulové.

Pokud se mrazák chová tak jak má a lednička chladí jak o závod je vadný termostat (nebo periferie termostatu) a skutečně nezbývá, než se obrátit na servis.

soused*

Tuto závadu mi způsobovalo vypadlé čidlo termostatu z prasklé příchytky. Závada se projevovala jako vadný termostat. Na závadu přišel opravář až při výměně termostatu. Taková banalita.

hodnocení

0x

ještě prosím uveďtě, jestli se jedná o jedno nebo dvou kompresorový spotřebič.

pelmel
hodnocení

Moc děkuji za odpověď, ale to se mě ptáte moc :( Je to značka ARISTON BCS 313 A VE I a je vestavěná. Z papírů bohužel nic vyčíst neumím... Jsem úplný laik.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]