Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vysavač Hyundai VC 926 -koupit nebo nekoupit?

Od: renata25 odpovědí: 13 změna:

Dobrý den,

mám v plánu koupit nový vysavač a předběžně jsem si vybrala tento model - Hyundai VC 926

Vůbec tomu nerozumím. Myslíte že je kvalitní? Značka Hyundai je kvalitní?

Mohu ho mít za 1800Kč (s DPH). V ceně je navíc ruční vysavač Hyundai VC601 v hodnotě 799Kč..

Sada 5 ks. 4l sáčků stojí 99Kč a hepa filtr je omyvatelný..

Co myslíte? Koupit nebo nekoupit? Je to výhodné (cena versus kvalita) nebo existuje nějaká lepší alternativa?

Mám malý 2 pokojový byt (koberce) kde není potřeba luxovat denně a nechci do vysavače investovat více než nějakých 1500-1800Kč

proton.cz/...

obchody24.cz/...

zaruka.euronics.cz/...

návod k použití: zaruka.euronics.cz/...

Moc děkuji všem za rady

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

renata25
hodnocení

5 kusů 4l. sáčků = 99Kč: zbozi.cz/...

nový hepa filtr stojí také cca 99Kč: zbozi.cz/...

..nevíte jak často se v praxi mění?

ladinpraha*
hodnocení

0x

Zkušenost:

1. Vysavač Hoover s rotačním kartáčem za cca 7.000,- - těžký na manipulaci, rotační kartáč bylo třeba neustále čistit, aby se točil.

2. ETA s HEPA filtrem za cca 3.500,- - neustále nutné čistit a prát filtr. Bylo nutné filtr čistit i v průběhu jednoho vysávání.

3. Vysavač Dyson za cca 11.000,- - zkušenost zatím malá, ale jednoduchý, žádné sáčky, žádné čištění nádoba se vysype stiskem jednoho tlačítka, filtr nutno vyměnit prý cca za 7 let. Zatím od vánoc neustále vybírá z koberce stoletý prach. Někdy mám dojem, že mi vysaje koberec i s nábytkem.

renata25
hodnocení

Děkuji.. ale vysavače za 7 - 11 tisíc jsou na mne moc drahé.

A co kdyby se ten HEPA filtr vyndal? To by vysavač nešel anebo by to něčemu vadilo?

ladinpraha*

Kdyby se vyndal, tak už je tam jenom jednoduché sítko, které toho moc neodfiltruje. Ale nezkoušel jsem. Právě proto, že bylo nutné ho pořád čistit, jsem s ním odmítal dělat. Podle mě buď si zaplatit kvalitu nebo potom jakýkoli vysavač ze supermarketu, třeba za 500,-, který vezmu do jedné ruky, do druhé hadici a jedu. Ty dnešní vysavače jsou všeobecně malé a lehké, takže když je tahám za sebou převalují se do všech stran a otloukají všechno, co jim přijde do cesty.

hodnocení

0x

Zajděte do jakékoliv prodejny a koukněte se na něho v reálu. Nechejte si ho pustit, protože některý řve šíleně.;). Koupila jsem něco, co na obrázku vypadalo bezvadně, malé, skladné, výkonné. V reálu je to bestyja veliká, převrací se v každé zatáčce, šíleně se s ní manipuluje. Nadávám ji při každém luxování a vypadám jako blázen. Takhle mě vytáčí pouze vysavač a kdysi dávno starý strojek na psa. Ikdyž má papírový pytlík nebo kontejner nebo látkový pytlík. Z duše ho nenávidím. LG Turbo 1.800W. Fšivák to je! Kotrmelcový, který otlouká zdi.*hej*

renata25
hodnocení

To máte pravdu.. nejdřív se na něj někam zajdu podívat. Děkuji..*zed*

renata25
hodnocení

Mohl by ještě někdo poradit? Má někdo zkušenosti přímo se značkou vysavačů Hyundai?

Předem děkuji za všechny rady

raadek*
Recenze vysavače Hyundai Heureka.cz

gredy*
hodnocení

0x

Vysavače Hyundai neznám. Zkste se ale na netu podívat na diskuse a vše kolem vysavače Vorwerk. Doporučuji ho z vlastní vynikající zkušennosti s ním (víc než 17 let bez poruchy). Snad všichni, kdo si ho pořídili, si ho chválí. Nový je dost drahý (asi 24 tisíc), ale na Aukru lze zakoupit starší typ (možná je dokonce i lepší než ten nový) a cena je do 5 tisíc a vysavač je samozřejmě nový-nepoužitý.

To je tedy má rada a mé doporučení. Určitě nebudet litovat!

Zcela pozitivně vím, že mnohem lepší než Vorwerk je Lux (dříve Lux, pak Elektrolux, nyní opět Lux). Nerozbitný, jediný hluk dělá nasávaný vzduch, neboť motor není téměř slyšet. Nezničitelná hadice, trubky potažené teflonem...

gredy*

No a já zase zcela jistě (neznám v tomto smyslu spojení "zcela pozitivně") vím, že Vorwerk není horší než Lux a navíc, nesrovnatelně levnější jak vlastní vysavač tak i další nákup sáčků a celý jeho provoz. Nechtělo by se mi dávat 32 tisíc za předražený stroj a navíc by mi vadilo, tahat po bytě za sebou nějakou bednu na hadici.

A mimochodem z jedné diskuse na netu vybírám"V Německu v časopise TEST (Stiftung Va/... vyšel v čísle 4/2008 test 14 vysavačů. Lux dopadl nejhůře. Autoři testu píšou: "Neumí vysávat koberce, vysávání prachu a chlupů z koberce je nedostatečné. To nenahradí ani to, že je tichý a má malou spotřebu. Na tvrdé podlahy je zřetelně lepší a má dobrou filtraci. To však umí i jiné vysavače - za výrazně méně peněz." .

Inu každému holt vyhovuje něco jiného.

No nad recenzemi čehokoliv se lze jen usmívat, je až obdivuhodné co všechno se v nich dá vyčíst. Vím co dokáže vysát i z jaké hloubky, takže to, e autoři napíšou že neumí vysávat prach a chlupy z koberce je docela dobrý vtip. Náklady na pytlíky jsou munimální, protože vysavač vysává bez změny výkonu do doby kdy je pytlík tak plný, že je tvrdý jako cihla, takže v jiném vysavači bych jich musel vyměnit minimálně 5.

Jinak používám třeba i ETU, stála 1200Kč a pracuje se s ní dobře až na to, že proti LUXu je slyšet a proti LUXu má velkou spotřebu motoru, aby vůbec něco vysála - což je problém všech ostatních značek.

Jinak nechápu jak může někdo trávit několik dní nad výběrem vysavače , nebo čehokoliv :D

jirka1*
hodnocení

0x

Zdravím, tak napřed, na Hyundai rovnou zapomeňte :)

Vezměte radši něco osvědčeného, např tento mall.cz/... je relativně levný, výkonný, jednoduchý čilise jen tak něco nepokazí, má HEPA filtr, a možnost připojit elektroklepač.

Jinak ktomu klepači, spousta lidí naříká na to že ten kartáč namotává vlasy. No mě to přijde logické že válec se štětinama který se točí a jezdí po podlaze hold ty vlasy namotá, však od toho tam je :) a také je tam drážka která se projede nužkama a buď se to ručo vybere a nebo se to pak zase pojezdí po koberci a ty vlasy se stoho sundají samy. Doma máme kočku + v rodině dlouhé vlasy takže vím o čem je řeč :)

Sáčky stojí balík 4ks + filtr 199,- a ten HEPA filtr seženete do 300,- + máte 4 roky záruku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]