Nejste přihlášen/a.
Dobrá den,
chtěl bych se poradit jak poznám dobrou zářivku? Musím na ní naměřit odpor?
Jak také poznám, že mám dobrý startér a tlumivku když ji nemám jak odzkoušet, ale mám multimeter.
Pomohl by mi někdo poradit?
Děkuji
Pokud se jedná o trubici, k zapálení je nutné její nažhavení. Žhavící spirály jsou na obou koncích trubice a mají odpor řádově několik Ohmů. Pokud je žhavení přerušené (přepálené), má nekonečný odpor a trubice se nerozsvítí...
Díky za radu ohledně trubice, jak ještě poznám zda je vpořádku startér? Má mít nějaký odpor také? Pokud ano kdy? Nebo jak jej mohu proměřit?
¨Děkuji
Startér změřit nejde, jak bylo zmíněno výše, nejjednodušší je vyzkoušet jej ve funkčním zářivkovém tělese. Pak je možnost jej vyzkoušet s nějakou málowatovou žárovkou na 220V do série a měla by bláznivě nepravidelně blikat
Jj, kdysi jsme si takhle vyráběli "barevnou hudbu", akorát s rytmem muziky to mělo pramálo společného...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.