Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

16:9 se zobrazuje jako 4:3 - videokamera

Od: vlk95® odpovědí: 4 změna:

Dobrý den, zase ta moje kamera. Normálně jsem vždy natáčel v 1280x720p 25FPS. Jelikož mám k dospozici i režim 720x576 50FPS rozhodl jsem se ho někdy využít. Dá se v této kvalitě nahrávat buď 16:9 nebo 4:3. já nastavím 16:9, ale v pc se to vždy zobrazí jako 4:3. Problém nastává při nahrání na youtube nebo zpracování ve win. movie maker. jak youtube tak WMM to bere jako 4:3. a video je splácnuté. jedinou možností je vždy video přeďělat v avidemux.(zatím jsem to nezkoušel,ale vím že to jde.) Taky mě teď napadá jak může být v nastavení dvě možnosti se stejným rozlišením, když jedno je 16:9 a druhé 4:3?

V podstatě jde o to, že kvalita je skoro stejná jako 720p. Mám k dispozici více nastavení a také 50FPS. Problém je to zpracovat.

doplněno 15.01.12 16:08:

1280x720 25fps:

720x576 16:9 50fps (poprvé co to youtube zpracoval správně!)

720x576 4:3 50fps

Stále je zde problém s WMM který na střih hodně používám. Když nastavím project na 16:9 tak ty videa jsou pořád stažené. WMM je nerozpozná jako 16:9!

doplněno 15.01.12 16:09:

I vešechny přehravače to berou jako 4:3

doplněno 15.01.12 16:14:

PS: přivádět pomocí avidemux 30 videi z dovolené, když jeden převod trvá 15 min se mi fakt nechce. (začínám zkoušet ten převod)

16:9 se zobrazuje jako 4:3 - videokamera

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

dzordz*
hodnocení

0x

Tam bude rozdíl v tom, že má každé jiný rozměr pixelů (pixel aspect ratio). 720x576 není ani 16:9, ani 4:3, ale 5:4. Na správný rozměr zobrazení se to pak roztáhne/splácne podle toho, jestli jsou pixely místo kostiček nastaveny jako obdélníčky navýšku, nebo našířku. Při překódování se v pokročilém nastavení cílového kodeku dalo vybrat, že mají být pixely třeba 1x1, takže byste z vašeho 720x576 pak dostal třeba správné 720x405 (16:9).

Pro youtube to nejspíš budete muset převést, aby to pak vypadalo správně, ale v přehrávači zpravidla stačí přepnout z "original" poměru stran na jeden nebo na druhý, podle toho, jak bylo video natočeno.

hodnocení

V přehravači není problém přepnout na 16:9, problém mám hlavně s windows movie maker. Ten video špatně zobrazí a nejde to předělat. Taky není problém počkat 15 minut při převodu rozměrů videa v avidemux. Jen když je videi třeba 30 tak to již problém je.

dzordz*

Máte takhle všechna videa? Sestříhal bych to tak, jak to je, uložil bezeztrátově a pak teprv výsledek převedl do správného formátu.

hodnocení

Takže v projectu v WMM nastavím že chci výsledek 4:3 a po publikování dám do 16:9. takhle by to šlo. A co když se stane, že do projectu vložím video které je 16:9. Při publikování se zuží a já to potom roztáhnu v avidemuxu. Tak jak by to bylo normáleně.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]