Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Větrná elektrárna na ohřev vody?

Od: pepeee* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den, máte někdo nějakou zkušenost s podobnýma elektrárnama? Mělo by smysl s tím třeba ohřívat vodu (60l bojler)? Můj pozemek je na veěrném mistě. Sluneční energie je pěkná, ale slunce už jsem hodně dlouho neviděl, ale vítr fouká pořád. Pokud by to fungovalo, tak je to docela dobrá hračka. Prodává se to někde u nás v čr?

viewitem.eim.ebay.cz/...

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Pokud by Vámi uváděná větrná elektrárna dala opravdu 400W do boileru,

pak budete 60l ohřívat 8h z 10 na 55stC.

A za den by Vám ušetřila tato elektrárna maximálně 3,2kWh..

Za kolik máte 1kWh víte nejlépe sám...a pak si spočítáte i návratnost...

kdokoliv*

"pepeeee" = Já tedy nevím ale boiler na 12/24 voltů se asi běžně nevyrábí, nebo že by do karavanu?*zed*

doplněno 13.01.12 16:33:

Přes násobič by to dalo tak akorád na rozsvícení žárovky na WC.*haha* Úžasná úspora ale zase jako hračka dobrý, nebo doma předělat na svícení 24 volt. Já bych se mrknul po nějaké na 220Volt = ale to bude cena tak od 20x víc.

pepeee*
hodnocení

Dá se koupit i topná spirála na 24v. Nebo to muže nabíjet akumulátor a potom se to dá přez měnič použít jako 220v.

johny*

Pokud použijete akumulátor plus měnič na 220V, tak do měniče si můžete zapojit holicí strojek,notebook, ještě tak max. černobílou přenosnou televizi, ale ne BOILER.

pepeee*
hodnocení

podle čeho tak usuzujete?

buss

Když ono stačí trochu počítat, aku 12 či 24 V a kolik Ah? 100? Chcete např. 1 kW, jaký proud musí aku dodat? A ještě být dobíjen. Pak bych možná zkusil sehnat NiFe z aku vozíku.

buss
hodnocení

0x

Je-li dostatek větru tak se to vyplatí, pak ovšem instalovaný generátor, kolik to dá a kolik je třeba na ohřádí vody z n °C na n °C.
A dobrá izolace. VE se dá i postavit madeinhome, pohledat na intu..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]