Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jakou kartu do fotáku

Od: gorro® odpovědí: 6 změna:

Zdravim.Potřebuji poradit,vlastním digy foták mju 7040 olympus. Jsou tam doporučené pamětové karty SD a SDHC .. Co myslíte jakou si mám pořídit na foto a video a jakou kapacitu? Nebo je to fuk. A jaký je vlastně mezi nima rozdíl? . Děkuji.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

SD (Secure Digital) se vyrábí do 2GB, nad 2GB jsou SDHC (Secure Digital High Capacity)

Kapacita je individuální podle toho kolik fotek / jak dlouhé video. Do extrémů nemá cenu jít, karta klekne a člověk příjde o móóóc fotek a videí najednou.

hodnocení

2x

SD a SDHC jsou téměř stejné... SDHC má lepší parametry a vyšší kapacitu více se dozvíte např. na cs.wikipedia.org/...

fuk to není.. už kvůli kapacitě, a také kvůli rychlosti zapisování...

mju 7040 olympus má 14 Mpix, to znamená, že i fotografie ve velkém rozlišení budou dost velké... i video bude chtít dostatek místa na kartě...velké fotografie se u pomalých karet dlouho ukládají... nestihnete fotit rychle za sebou...

takže nekoukat na cenu, ale na kapacitu a rychlost ukládání... dnes už většinou prodavači v těch lepších obchodech vědí, co prodávají a umí poradit...

jarahosek*
hodnocení

0x

Já si myslím, že bohatě bude stačit 2GB. Tam se vám vejde fotek více než dost. Snad jen pokud byste chtěl točit i video, tak max. 4GB ale víc asi ne, protože pravdu má kolega nade mnou:) a tímto ho i zdravím:)

atedja
hodnocení

0x

Jak píše hejkal, pokud budeš točit i video, kromě kapacity je důležitá i rychlost zápisu, označuje se slovíčkem Class a číslem, např. Class 2, je zápis 2 MB za sekundu. Já mám u foťáku doporučeno Class 6. Jestli máš k tomu i manuál, bude v něm napsáno, jaká minimální rychlost je třeba a jak velké karty foťák podporuje. Já bych si k tomu tvému koupil SDHC 8 GB class 4-6.

hodnocení

0x

Označení Class X nelze u všech výrobců věřit...

stirecek*
hodnocení

0x

Tento foťák má interní paměť 2giga, takže o kartě bych uvažoval, až zjistím že potřebuju víc.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]