Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zapojeni dvd do stare televize

Od: danda* odpovědí: 10 změna:

dobry den. zapojuji dvd do stare televize, ktera nema scart, pouze antenni vstup. myslel jsem si ze kdyz dvd zapojim pres scart to dvb-t set-top boxu a ten pote pres klasicky koaxialni kabel do TV a vse naladim tak by to melo slapat ale bohuzel to nefunguje? dekuji za rady.

doplněno 11.01.12 14:36:
diky moc za odpovedi. projel jsem net a stb nema modulator takze tam je zakopany pes...
znamy mi nabizi podobnou vecicku...ale uz je to starsi model cca 10 let a netusim zda to bude fungovat na soucasnych technologiich ale predpokladam ze ze scartu jde porad ten samy signal jako pred 10-ti lety...bohuzel uz k tomu nema navod...krabice ma scart vstup a vystup a potom 3 F-konektory...RF in, RF out a TO TV...tak predpokladam ze RF in a RF out bude smycka a To TV bude vystup ze scartu zpracovany modulatorem...no uvidime, zkusime pokud omy...

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Musíte to zapojit opačně. Settop box do DVD a to pak do televize.

jirbar*

Jedině v případě že DVD má modulátor. To pak bude již lepší dát před televizi slučovač. Ale modulátor nejspíš nebude.

No a TV bez Scartu (nemá ani jiný vstup?) to musí být pěkně starý krám.

V mém případě jde o Oravu 416, sotva 35 let starou*smich*. Dodnes funguje bezvadně není důvod ji vyhazovat (jasně větší spotřeba, zabírá víc místa, vytápí mi obývák). Myslíte, že některá dnešní televize vydrží tak dlouho?

¨To je dobré jak zde někteří čtou pozorně dotazy *haha*

Asi bude potřeba pořídit si něco takového, nebo šikovného kutila, který by udělal úpravu v sttoboxu a využil modulátor zabudovaný v něm, aby chodil i pro DVD.

videotech.cz/...

danda*
hodnocení

diky moc za odpovedi. projel jsem net a stb nema modulator takze tam je zakopany pes...

znamy mi nabizi podobnou vecicku...ale uz je to starsi model cca 10 let a netusim zda to bude fungovat na soucasnych technologiich ale predpokladam ze ze scartu jde porad ten samy signal jako pred 10-ti lety...bohuzel uz k tomu nema navod...krabice ma scart vstup a vystup a potom 3 F-konektory...RF in, RF out a TO TV...tak predpokladam ze RF in a RF out bude smycka a To TV bude vystup ze scartu zpracovany modulatorem...no uvidime, zkusime pokud omy...

hodnocení

0x

Musel byste mít STB s modulátorem, což asi nemáte. Řešit to jde, pokud máte VHS rekorder se SCARTem (video s možností nahrávání). To v sobě mívá modulátor. V tom případě zapojíte anténní kabel do STB, SCART STB propojíte se SCARTem VHS a anténní výstup VHS propojíte koaxem s anténním vstupem TV. Je to trochu nepohodlné na ovládání, ale funguje to.

doplněno 11.01.12 10:33:

samozřejmě to nemusí být VHS, ale třeba i to DVD rekorder (tedy s možností nahrávání). Jen si nejsem jistý přítomnosti modulátoru v DVD. Muselo by se vyzkoušet.

Teď o tom píšu, jak lidi čtou pozorně dotazy *smich*.

Tazatel má settobox s modulátorem a chce připojit DVD...

doplněno 11.01.12 10:43:

DVD bez je nejspíš bez modulátoru.

No jo, asi budu ještě rozespalý, takhle po ránu:(. A taky je to tím, že já mám DVD jen přehrávač, takže mě to hned nenapadlo.

hodnocení

0x

Jenže jestli DVD má či nemá modulátor je jen dohad. Pokud má anténní vstup signálu, tak by to mělo fungovat jak jsem napsal. Zapojoval jsem to takhle několikrát u různých typů DVD a vždy to fungovalo. Jen tedy s rozdílem, že se nejednalo o DBV-T ale satelitní přijímač.

danda*
hodnocení

znamy mi nabizi podobnou vecicku...ale uz je to starsi model cca 10 let a netusim zda to bude fungovat na soucasnych technologiich ale predpokladam ze ze scartu jde porad ten samy signal jako pred 10-ti lety...bohuzel uz k tomu nema navod...krabice ma scart vstup a vystup a potom 3 F-konektory...RF in, RF out a TO TV...tak predpokladam ze RF in a RF out bude smycka a To TV bude vystup ze scartu zpracovany modulatorem...no uvidime, zkusime pokud omyl...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]