Nejste přihlášen/a.
Android je operační systém firmy Google která jej vyrábí a dodává všem výrobcům mobilních telefonů a tabletů zdarma.
Tento systém je v celé řadě dnes dostupných zařízení, viz tento odkaz http://goo.gl/17qr a dokonce se pomalu rozšiřuje i na chytřejší televizory a do multimediálních center.
Díky tomuto systému v televonu můžete instalovat a spouštět obrovské množšství aplikací a her dostupných na Android Marketu zde market.android.com/...
...další dotazy? něco není jasné?
a něco málo ze statistiky, Android je dnes s přehledem nejpopulárnější operační systém pro přenosná zařízení, je na víc než 50 procentech dotykových telefonů a existuje pro tuto platformu víc než půl milionu aplikací a velmi slušných her ze kterých jsou mnohé v technicky uchvatne 3d grafice.
takovy telefon s androidem to je v podstate prenosny pocitac, kancelar i herni konzole v jednom.
Do aplikací dělám, částečně tvořím, částečně mě živí...
Android app jsou velmi nepovedené, to co funguje někde nefunguje zase jinde, žádná kontrola-trojany-sms a jiných údajů posílače..
Kvalita minimální, podpora nulová- proč taky když skoro všichni kradou...
U těch mnohých jsem tu úchvatnou 3D graf viděl a mnoho je silné slovo...
K poslednímu řádku.. hlavně je to pixla která zdechne anebo zmrzne aniž tušíte proč...
U androidu (vyjma modelu od google) je jistá jen jedinná věc, nulová podpora, přístroje jsou na trh uvedeny ze zastaralou verzí systému s bugy a nedostatky...
on je každý smartphone přenosný kancl a je jedno zda je tam UIQ, simbyan, iOS, android či wp7
no ano ... mám je jmenovat? android najdete v telefonech od firem HTC, Samsung, LG, Motorola, Acer, Lenovo, Dell, Huawei, ZTE, Verzo, Sony Ericsson, Sharp, ... to jsou jen ty na které jsem si vzpoměl, prakticky každý výrobce má své špičkové telefony založené na Android platformě. Výjimkou je pouze nokia, ale ta je už naštěstí na ústupu ...
Z těch známějších značek jsem zapoměl na Alcatel, no ten vyvinul jen jeden android telefon ot-890D, ale alcatel obecně není nic moc, že ...
nejlepší androidy dostanete prakticky jen od samsungu, htc, sony a motoroly ... další značky už jsou trošku risk, ale taky se může vyplatit, třeba i ten číský huawei kupodivu vyrobil androida na špičkové úrovni (Huawei Ascend P1 S) ale to už uvádím jen tak pro zajímavost.
no jistě :D .. tušil jsem že to někdo zmíní, nokii skutečně dnes už nedoporučuji, ani omylem nebrat
pouze se nechate napalit a spláčete nad tím co vám zůstane v kapse. především jde o podporu vývojářů a nově vznikající software, ta se soustředí z většiny právě na android a nějaký belle je na okraji zájmu. Jako vývojář mám k těmto statistikám docela častý přístup a pozorně je sleduji abych věděl kde a pro kterou platformu se vyplatí programovat, dnes je to především android a iphone ios.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.