Nejste přihlášen/a.
Prosím o radu při volbě parametrů špuntových sluchátek, která si chci koupit k poslechu hudby z CD a počítače, který má zvuk jen na základní desce. Je mi 70 let a můj problém je v tom, že mám poškozený sluch a sluchátka se v prodejně nedají vyzkoušet. Především bych uvítal jaké hodnoty impedance, citlivosti a maximálního výkonu sluchátek mám najít, aby byla dobrá šance, že bude zvuk sluchátek pro moji potřebu dostatečně silný. S výběrem výrobce si už pak poradím - Sennheiser, Klipsch, Sound Magic, Shure... Děkuji za pomoc.
Obecne: Cim vetsi citlivost a nizsi impedance, tim lepsi hlasitost. Kazdopadne bych si ta sluchatka sel nekam vyzkouset. V kamennem obchodu se to urcite da a kupujici ma moznost. Pokud nema, muze jit jinam. Dale by mela pomoct i neintegrovana zvukova karta. Tam byva obvykle vykon vyssi nez na integrovane na zakladni desce.
píšete ,že mate poškodený sluch ,čo nie je žiadna zvláštnost . Doporučil by som trochu iný postup -dat si urobit u foniatra - orl -ušného lekára tzv Audiogram ,čo vlastne počujete a kde máte utlm .Je možné že pri 300Hz až 1kHz máte sluch ok,ale pri 10000 Hz máte ztratu cca 20dB a pri cca 12000 opat sluch normálny úmerný veku. A teraz to najdoležitejšie -foniater vam na mieru nastaví a predpíše kompenzačnú pomocku ,aby sa vykompenzovala vaša ztrata na 10kHz a ostatné vás neohlušovalo ,Komerčné slúchadlá takúto možnost nemajú a budete to riešit iba pridávaním hlasitosti- čo sposobí iba dalšie otupenie sluchu. Naslúchadlo od foniatra može financovat aj vaša zdr .poistovna overte si to
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.