Nejste přihlášen/a.
Ahoj,v nejblizsi dobe budu kupovat novou tv. Potreboval bych poradit s vyberem znacky ,velikosti a jestli LED,LCD,PLAZMA. Vzdalenost od sedacky k TV 5,60 m. Diky Martin
No běžně všem doporučuji LED, ale na tak velkou vzdálenost bych vzal možná tu plazmu, ona hlavní nevýhoda te plazmy je že žere o dost víc než LED... Já uvažoval taky o plazmě, ale nakonec jsem vzal LED (101cm) a koukám na ni cca ze vzdálenosti 2m. Dřív měli plazmy problém s vypalováním obrazu, nicméně v dnešní době už bych z toho strach neměl... Záleží na Vás... Jestli LED nebo plazmu.. Možná bych vzal něco takového plazmove-televize.heureka/...
Neni 129 uhlopricka malo? Signal bude ze satelitu HD. Bluray zatim ne. Cenu tak do 30tis.dekuji
no samozřejmě to je málo,ale na takovou vzdalenost, by to chtělo fakt velkou uhlopříčku, taky záleží na tom kolik do toho máte v plánu investovat...
omlouvám... se té částky jsem si předtím nevšiml, nicméně s tou TV to asi moc dobře nevidím, na takovou vzdálenost by bylo asi fakt lepší koupit kvalitní projektor... ale záleží na Vás no, kdybych měl prostory jako vy, určitě bych do toho šel...
Souhlasím s Muffi taky jsem si pořídil LED 107 3D psaná spotřeba 120 W, v bedně u toho 80 W a nakonec jsem to napích na měření spotřeby když opomenu první minutu po zapnutí tak 65-45 W a to nemusím zapínat funkci Eko.. Koukám na ni 3,5 m.a pro 3D je lepší trochu blíž. 2-2,5m.ale je to opravdu těžký si vybrat normal,3D,Internet,půjčovna filmů atd,nechal jsem si radit v elektoprodejnách a nakonec to zůstalo na mně ,záleží jestli se chcete jen koukat a nebo využít těch možností.
Na netu jsou rúzné tabulky pro vzdálenost od obrazovky, záleží jestli je to obyč čí fullhd, jestli blúrej nebo dvd. No z 5 a půl metru si snad kupte projektor.
Na takovou vzdálenost opravdu budou všechny tv malé. Mám 117 a dá se na to dívat ze dvou metrů, běžně se dívám ze tří až třía půl metru a to si připadám hodně daleko. Dají se sehnat led tv 60" tedy 152cm, což je akorát na ty 3,5-4metry za cca 44tis. Plazma vyjde levněji, ale větší stejně asi nekoupíte a při takové velikosti počítejte cca půl kw za hodinu, což je taky drahý provoz ve srovnání s ledkou. Navíc plazma se dost leskne a ty odrazy při sledování ruší. Pak už jedině pouvažovat nad tím dát tv blíž.
S tou spotřebou plazmových tv už to dávno není tak hrozné. U 60"se průměr pohybuje kolem 200-250W. Samozřejmě oproti LED je to víc, ale fakt už to není, co bývalo.
Já bych to viděl tedy buď na 60"plazmu, ta se kolem 30 tis. dá pořídit: mall.cz/...
nebo
55"LED, ty se kolem 30 tis. taky dají sehnat: mall.cz/...
nebo tedy zvýšit cenový limit až k těm 40 tis a tam už se dá vybrat 60"LED.
Na tu vzdálenost nic menšího nemá cenu brát.
Ke značce Sharp bohužel nic neřeknu, nemám s ní žádné zkušenosti. Ale pozor na nákup na Pixmanii!
Jedná o zahraniční shop (tuším francouzský), bývá problém s dobou dodání, platba pouze předem, vysoká cena dopravného (třeba uvedená tv - doprava od 2176 Kč), chybějí české návody.
Sharp dnes patří mezi špičku a modely 830 jsou dnes nejlepší. Mohl jsem mít 60"tuším model 822 za 44tis přímo z okay elektro. Na pixmanii nakupuje soused a je spokojený, trvá to sice dlouho, něco stojí doprava a pojištění, ale někdy se to vyplatí, záleží na akcích. Ještě mám nabídku na nový 52"model 820 za 24tis, což je dobrá cena, ale sharp ho pokazil tím, že tento model má vepředu lesklé zrcadlové sklo a je v něm všechno vidět jako v zrcadle. Doma mám model 810 46palců a jsem nadmíru spokojený. Má ještě lesklý černý panel se speciální barvou jako používá samsung, která eliminuje odlesky a zvyšuje kontrast a hloubku obrazu. Nyní však mám možnost ho prodat za stejnou cenu jako jsem ho koupil, tak taky přemýšlím za co ho vyměnit. Napadá mě 830, obrazově je na tom malinko líp, jen se mi nezdá ten matný panel. Pak je otázka, k čemu mi bude třidééé, i když umí ze 2d na 3dé a má dokonce dvoje brýle v balení a internet bych v tv taky nejspíš nevyužil, max skype S modely řady 6xxnemám žádné zkušenosti, myslím, že jsou taky matné a myslím nejsou quatron. Tento model jsem tuším viděl u nás v elektro, tuším že stál 42tis?
Našel jsem dokonce 70"
technikadomu.cz/... LC-70LE835E
doplněno 09.01.12 19:22:Tento model stál někdy v listopadu 44tis u nás v okay.
SHARP LC60LE822E
doplněno 09.01.12 19:25:rozdíl mezi tím modelem 635 je patrný, dnes jsem je viděl vedle sebe. Ta matná mu dost kazí obraz, jinak ale není až tak špatný.
Sharp určitě ne. Pracoval jsem v elektru a během cca půl roku nám na prodejně tři televize Sharp umřely. To se u jiné značky nestalo. Panasonic, Philips - už to není co to bývalo. Kvalita je někde úplně jinde než před pár lety. Vůbec bych se nebál korejcům jako Samsung nebo Lg. Osobně se přikláním k Samsungu. Takže jestli můžu poradit, co pokud možno největší LED Samsung. K té velikosti, já osobně mám 32" /82cm/ 100Hz FullHD a koukám na to z cca 2.5 metru. Úplně bez problémů. Někteří tady tvrdí, že by se na to dalo koukat jen z jendoho metru, ale to není pravda. Pokud nejste turbo náruživá, mega obrazovku nepotřebujete.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.