Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nefunguje nahrávání z DVB T na VCR

Od: ar159sw* odpovědí: 8 změna:

už jsem toho zapojil celkem dost, ale tady už mi došly nápady...

Zapojoval jsem mým rodičům nový VCR. Propojil jsem DVB T s TV pomocí scartu, pak DVB T opět pomocí scartu s VCR (scart vstup, ozn.decoder) a poté VCR scartem do TV. TV má 2 scart vstupy. Anténa jde jen do DVB T. Když přepínám mezi sledováním programu přímo z DVB T do TV a nebo DVB T přes VCR do TV, je to vše OK. Jakmile ale chci tento program nahrát, tak se mi nahraje jen zrnění.

Má někdo nápad, co s tím?

Díky, Pavel

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

VCR - DVB-T- TV - pokud má DVB-T dva scarty

DVB-T - VCR -TV - pojud má VCR dva scarty

jestli to nefunguje, tak přehlédnout jak jsou ty dva scarty na tom dvouscartovém zeřízení označeny a prohodit je.

už se mi to stalo hnohokrát, že VCR zapojené do scartu pro recordér prostě nenahrávalo a začlo nahrávat ve zdířce TV.

Jasně - blbý vstup, mohlo mě to napadnout, když tazatel píše, že nahrává zrnění - nahrává totiž z tuneru videa *smich*

ar159sw*
hodnocení

to jsem dělal taky - prohazoval jsem kabely různě, a to i nelogicky. Pak se mi jednou objevila nahrávka s obrazem, ale s pruhy a mihotáním a bez zvuku. Zkoušel jsem i doladit na videu, ale nepomohlo to. Vyměnil jsem i scart kabel, jestli není vadný a taky jsem skusil jiný DVB T přístroj. Výsledek je stále stejný.

jo, a co pokud má dva scarty jak VCR, tak i DVB T a taky TV?

hodnocení

0x
Mas na videu nastavený při nahrávání správný vstup?
ar159sw*
hodnocení

to jsem dělal taky - prohazoval jsem kabely různě, a to i nelogicky. Pak se mi jednou objevila nahrávka s obrazem, ale s pruhy a mihotáním a bez zvuku. Zkoušel jsem i doladit na videu, ale nepomohlo to. Vyměnil jsem i scart kabel, jestli není vadný a taky jsem skusil jiný DVB T přístroj. Výsledek je stále stejný

To není možné. Důležité je mít plně obsazené kabely SCART a VCR vstup nastaven na AUX vstup. Ještě se mi nestalo, že bych nahrávání na VCR nezprovoznil i když to někdy byla někdy fuška s tím kombinováním SCART vstupů. Když leze z DVB-T signál do TV tak musí jít i na nahrávání do VCR ;)

hodnocení

0x

Pokud má TV analogový tuner, tak SCART pro VCR je nepoužitelný, prorože A/V výstup z TV bude z toho analogového tuneru. VCR pokud má dva SCARTY tak na obou je A/V výstup i A/V vstup, mohou se lišit tím, že na jednom A/V výstupu nebude vidět menu VCR, totéž platí pro dva SCARTY DVB-T. Pro dvoj SCARTOVá zařízení taky platí, že pokud jsou vypnutá tak jsou obě zásuvky SCARTU propojené a průchozí. Prostě jsou jen dvě možnosti jak to propojit:

DVB-T do VCR a VCR do TV nebo VCR do DVB-T a z DVB-T do TV. V obou případech to musí fungovat. VCR musí být přepnuto do AUX 1 nebo AUX2 aby nahrávalo z DVB-T.

hodnocení

0x

Napadlo mě jestli to video nebere při nahrávání signál ze scartu/vstupu, kterým je propojené s televizí.

Zkuste to video nepropojovat scartem, ale přes anténní vstup/výstup. DVBT > scart < TV , DVBT > ant < VCR > ant < TV.

Na videu naladit vysílání z DVBT a na televizi zase (pro jistotu) přehrávanou kazetu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]