Nejste přihlášen/a.
Existuje LED televizor, 100Hz s úhlopříčkou 80- 82 cm, na který lze nahrát televizní pořad? Podmínkou je ale aby šlo při nahrávání zároveň sledovat jiný program. Dík za tipy
doplněno 05.01.12 15:13:Nahrávání se týká pozemního vysílání. Jde mi hlavně o to, abych měl u TV co nejméně přístrojů. Samostatná TV, která splňuje mé požadavky by mi vyhovovala. Pokoušel jsem se ji hledat, ale neúspěšně.
Zatím se odpovědi pohybují pouze v oblasti teorie. Např. na varianty s nahráváním z STB se tazatel vůbec neptal. Ptal se, zda existuje nějaký TV, který by splňoval jeho požadavky. Zkuste odpovídat konkrétně, t.j. uveďte konkrétní typ TV. Nemá cenu se tady předvádět s nějakými teoriemi. Ty budou asi tazateli k ničemu i když některé z nich mohou být i pravdivé.
Alespoň jsme mu nastínili možné varianty, takže má možnost výběru. Co se týká nahrávání přes usb, tak těch tv je celá řada a nemůže po nás chtít je ještě vyhledávat. Samozřejmě pod podmínkou, že při nahrávání bude muset sledovat stejný program. V opačném případě,musí použít nějaký setobox, který tohle zvládne. Takže nahrávání je jedna věc, ale tazatel nepíše z čeho sosá signál. Až se tohle dozvíme, můžeme poradit přesněji a bez teorií.
Řekl bych, že technicky to není žádný problém, ale z důvodů obchodní politiky si na něco takového ještě budeš muset počkat. Sám o něčem takovém nevím a také by mne zajímalo jestli to vůbec na našem trhu existuje.
Zdravím
Já si myslím, že se již čekat nemusí. Akorát je lepší přijímat pozemní vysilání než satelitní pro nahrávání. Já mám satelit a můžu nahrávat jeden program, přepnout během nahrávání ale většinou nemůžu . U pozemního vysílání tento problém by být neměl.
P.S Navíc hodně TV si neumí poradit s nahráváním přes satelitní přijímače. Takže s koupí TV s integrovaným set top boxem by to mělo jít.
Proč by si televize neuměly poradit s nahráváním ze satelitu? Přeci nahrávám rovnou ze satelitu, televize s tím nemá vůbec nic společnýho.
Samozřejmě, že když je jen jeden tuner tak se nemůže při nahrávání přepínat program, neb ten na který se dívá se zároveň nahrává.
Naopak u pozemního vysílání nemohu (pokud nemám dva tunery) vůbec přepnout, slušně vychovanej satelit v omezený míře umožní přepínat při nahrávání.
Pouze zařízení se dvěmi tunery umí nezávisle na sobě sledovat a nahrávat cokoliv a je jedno jestli se jedná o pozemní nebo satelitní příjem.
Jsou zařízení, která dokáží přepínat nebo nahrávat a sledovta více programů s jedním tunerem, pokud jsou na jednom multiplexu...
Já to myslel tak, pokud chce člověk nahrávat ze satelitu, tak může. Ale musí nahrávat pomocí sat. přijímače. Proto kdyby tazatel měl satelit, tak by nemusel hledat TV, která umí nahrávat, ale musel by hledat sat. přijímač, který umí nahrávat .
P.S. Ale to už je za vodou, jelikož tazatel používá pozemní vysílání.
Ono trochu záleží na tom, jaký máte setobox, pokud nějaký máte. Tv obecně některé modely nahrávat umí i na usb a pokud máte ještě třeba satelit, jde to zkombinovat - nahráváte přes dvb-t a sledujete satelit nebo naopak. Pak je možné použít dvoutunerový setobox, třeba i s harddiskem nebo přes usb na externí disk, popř. flešku. Doma mám od UPC HD hdd setobox a můžu nahrávat současně dva programy a na třetí se dívat. SD hdd setobox u klasické crt zvládne dokonce nahrávat současně čtyři programy, takže možnosti jsou dnes neomezené, spíš je to otázka peněz.
Například tyto televize umí nahrávat na externí usb hardisk. a bude jich určitě i víc. Mají také zabudovaný STB, takže nemusíte již mít v obyvácím pokoji, žádný další přístroj.
Ale s tím přepínáním během nahrávání. Jeden odborník na internetu doslova napsal: Všechny televizory umí nahrávat pouze pořady které jsou zobrazovány. Nelze nahrávat jiný pořad a současně sledovat něco jiného. K tomu by jste musel mít nové zařízení viz aelenergo.cz/...
Pokud by vám stačily programy z české DBV-T - ne tedy special. programy z kabelovky, tak vám doporučím používat službu Grabuj.cz. Tam si vytvoříte svůj účet (vše zdarma) a jen klikáním na TV program si zadáte co vám mají nahrát. Můžete si nastavit v jakém formátu - MPEG 2 , MP4. Stahuji rychlostí mého připojení. Nahraný TV pořad máte nachystaný ke stažení během několika hodin. Doporučuji.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.