Nejste přihlášen/a.
Zakoupil jsem starší automatickou pračku AEG ÖKO Lavamat 4842. Jedná se o pračku s vrchním plněním, nádoba na prací prášek a aviváž je v horním odklopném víku, ze kterého se při napouštění vody vyplachuje do bubnu. Po připojení a prvním spuštění jsem zjistil, že při napouštění vody pračka někde teče. Oddělal jsem boční víka a zjistil, že voda teče pouze při napouštění a to v horní části z plastové vaničky, do které je z boku přiveden hadicí hlavní přívod vody od ventilu. Z této vaničky jsou poté vyplachovány jednotlivé části nádoby na prášek a aviváže ve víku pračky. Více jsem nerozdělával. Kontaktoval jsem původní majitelku a ta mi sdělila, že po zakoupení a instalaci měla podobný problém, který vyřešil údajně servisní technik snížením tlaku vody do pračky? Zkusil jsem tedy přivřít rohový ventil, který mám před pračkou a tím snížit průtok vody do pračky, voda opravdu přestala téci a pračka normálně prala a netekla. Problém je ale v tom, že po snížení průtoku vody přestala pračka řádně vyplachovat nádobku s pracím práškem a vůbec nedošlo k vypláchnutí nádobky s aviváží. Zkoušel jsem tedy nastavit otočením ventilu takový průtok, aby voda z vaničky napřetékala a zároveň byl co nejsilnější přítok vody do pračky, to nepomohlo a prášek ani aviváž stále zůstávaly ve víku. Jinak pračka pere bez problémů. Původní majitelka tvrdí že takový problém neměla. Předchozí pračku jsem měl od stejného výrobce, tlak vody jsem měl naplno a problém žádný. NEMÁTE NĚKDO PODOBNÉ ZKUŠENOSTI, NERAD BYCH PLATIL ZA OPRAVÁŘE, POKUS BY SE JEDNALO POUZE O BANALITU? DĚKUJI ZA RADY.
Spíš bych si tipnul, že tam někde schází těsnění, nebo někde něco nedoléhá.. Bylo-li by foto těch míst, kudy to teče mimo?
Hezký den.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.