Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tablet-rada o koupi

Od: jaryncharvat* odpovědí: 11 změna:

Dobrý den, hledám a vybírám tablet který by mi ukrátil dlouhou jízdu autobusem do školy. Je mi patnáct let a v tabletech nejsem moc orientovaný a ani ve značkách tabletu se moc nevyznám. Tudíž se chci zeptat jestli má někdo nějaké zkušenosti s tablety a doporučil by mi nějaký výrobek zakoupit. Cena maximálně do 8000 Kč. A dále nevim jestli je úplně ideální na přenos tablet s 10,1" úhlopříčkou dispeje. Přdeme děkuji za odpověď

doplněno 04.01.12 09:40:

Abych doplnil otázku, tablet chci využít i jako účel zábavy ve škole např. když nám odpadne hodina a čekání na autobus a čtení knih opravdu neholduji. Chci sledovat filmy, hrání her popř. i učení a nevím jaký vybrat, líbí se mi tablet Archos 101 G9 a nejsem si jist jestli moje mírné nároky uspokojí.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Dobry den, predne si musite rozmyslet, co od tabletu ocekavate a jak ho budete vyuzivat. Mozna Vam vyjde lepe si poridit notebook. JInak ja si na ceste do skoly cetl knizku, nebo se ucil. Alespon potom usetrite cas doma

mjk
hodnocení

0x

Do autobusu bych doporučil doopravdy spíš knížku nebo třeba čtečku Amazon Kindle a to buď černobílou verzi s 3G (které je na černobílé brouzdání po internetu zdarma) nebo verzi Fire, což je v podstatě docela levný a dle mého dostačující tablet (pozor nemá, podobně jako mnoho jiných levných Android tabletů, klasický přístup k Android Marketu, takže Vám může nastat problém při získávání aplikací a her)...

Velkou nevýhodou tabletu v autobuse a zejména ve Vašem věku je, že docela razantně poutá pozornost a to buď chtěnou (dívky) nebo nechtěnou (zloději)...

V autobuse je navíc poměrně hluk a se sledováním, např. seriálů, nemám dobrou zkušenost...

Co rozhodně doporučuji, je číst knihy v cizím jazyce :)...

. . . nebo se učit *placni*

jaryncharvat*
hodnocení

Nechci být nepříjemný, ale nemám dojem že bych se ptal na nějaké rady co dělat v autobuse. Tázal jsem se jaký tablet vybrat viz . předmět.

hodnocení

0x

Dle ceny bych uvažoval ipad... brzy bude na trhu ipad3 a obě předchozí verze zlevní o nějaký ten tisíc... již dnes lze sehnad ipad 2 wifi verzi za velmi luxusní peníz starý třeba půl roku či rok...

Díky poslední verzi systému prakticky není třeba k připojení počítač vše jde dělat z ipadu...

Mám několik desítek zkušeností s různými china android tablety a je to děs...

Ale jen můj subjektivní názor...

Několik lidí nakonec ale po marném boji s android tablety dalo na mou radu a pak už jsem pouze slyšel... "že jsem to neudělal hned"

jaryncharvat*
hodnocení

Díky za radu, ale když bude ipad opotřebovaný tak aby s ním nebyly nějaké potíže. Ale archos co jsem se dočetl je francouzská firma. A nemáte zkušenosti s toutou značkou? Já bych chtěl Archos 101 G9 ale bojím se abych neprohloupil.

mettp
Tak určitě ten iPad nesmí být v nějákém strašném stavu, chce si to pročíst popisky a fotky. Apple výrobky výdrží hodně, kov a sklo se hned tak nezníčí. A ten Archos je prostě neznačková šunka, nestojí to za nic!
jaryncharvat*
hodnocení

A co říkáte na acer iconia tab a100, já jsem takový že věřím jen novému zboží.

jaryncharvat*
hodnocení

Nebo HTC Flyer nebo DELL Streak 7

mettp
No prostě je to Android no... Ten iPad může být nový, jenom prostě koupený jinde než v kamenném obchodě...

mettp
hodnocení

0x
Také bych jednoznačně doporučoval iPad. První generace se dá sehnat i nová pod osm tisíc a rozdíl oproti druhé je v lepší grafice a procesoru, ale není nijak markantní. Poznat se dá tak leda u 3D stříleček... A oproti Androidu je k nezaplacení hlavně nesmírný výběr aplikací a dlouhá podpora, která u Androidu není buď vůbec nebo s půlročním zpožděním a u méně známých výrobců je nulová... A s nejnovéjší verzí softwaru (iOS 5) už lze iPad používat naprosto bez počítače, i když mě osobně iTunes vždy vyhovovaly a naopak jejich pohodlnou synchronizaci považuji za jednu z největších výhod Applu. Takže iPad, nebudete litovat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]