Nejste přihlášen/a.
Zdravím, mám takový problém.
Nakoupil jsem v jednom eshopu 2 produkty, rikejme jim A a B.
Vyzkousel jsem je a zjistil, ze produkt A nefunguje jak ma, a tak jsem ho vratil.
Produkt B je vsak v poradku a tak jsem si ho nechal.
Vše jsem sepsal, poslal včas zpět, a chvíli se nic nedělo. Dnes, přesně v den kdy 14 denní lhůta skončila, mi napsali tento email:
citace: |
Dobrý den, Ve Vašem případě, kdy jste zvolil, že chcete zaslat pouze kompletní objednávku, je také nutné odstoupit od smlouvy jako celku, tj zaslat zpět ve lhůtě 14 dnů veškeré zboží, jinak nebude odstoupení od smlouvy uznáno. |
Ano, nesplnil očekávání.
Já jsem totiž někde na internetu četl, že důležité je doručit oznámení o odstoupení, že zbytek může klidně i přesáhnout 14 dní.
A Pokud bych nezakliknul dodat najednou, tak bych měl moznost odsoupit castecne?
Ve lhůtě 14 dnů máte nárok na dostoupení smlouvy (tj. vrácení peněz, atd. ). Ale pokud se jedná o jednu kompletní objednávku, je nutné vrátit obě položky (jiná situace by byla, kdyby byla jedna položka vadná).O peníze ovšem nepříjdete, ne?
Napřed vysvětlete co to bylo za kompletní objednávku, jak zboží spolu souviselo. Jinak nevím proč bych nemohl jedno ze zakoupeného zboží vrátit pokud není sada, příslušenství, nemůže být samostatně. Poptejte se na SOS, ČOI.
Dival jsem se na stranku czechcomputer, a tam pisi toto:
"Kupující spotřebitel má právo odstoupit od kupní smlouvy v případě, že se prodávající dostane do prodlení s plněním a svůj závazek nesplní ani v dodatečné lhůtě dohodnuté s kupujícím spotřebitelem. Doporučujeme, aby odstoupení bylo písemné a bylo doručeno prodávajícímu. Odstoupení se může týkat i jednotlivého plnění. "
To znamena, ze u nich jde vratit pouze cast, ne?
A je mi divne, ze oni by meli neco navic co neni v zakone.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.