Nejste přihlášen/a.
Tak to vypadá, že naše drahá pračka Siemens WM12E460BY odešla po 5 letech do věčných lovišť... nějakej pátek (pár let) v ní něco škrouchalo a poslední dobou se mi zdálo, že je to čím dál horší a že asi budou chtít asi i ložiska pořešit. myslela jsem, že se to pokulíkuje po Novým roce, ale mrcha se dnes rozhodla, že už na mě kašle. podivný zvuky se zhoršily, dokonce se přidal i podivný zápach a jak tak na ni koukám, když se začla ždímat, tak koukám a rozmejšlím, jestli ji raději nevypnu, no a ona se rozmyslela za mě a vypla se sama. A dosvítila na dobro. Vypadá to, že tam asi něco shořelo, podivně tam něco jakoby buchlo? Volala jsme do servisu a rozveselili mě, že zejtra odpo přijede servisman a že jen za cestu a diagnozu si vezme 660Kč asi umřu
No tak nevim nevim, mám obavy, že oprava bude za všechny love a už se raději koukám celej den po nové pračce. Do Siemensu se mi už moc nechce, zdála se mi i tak dost hlučná. Při odstřeďování to bylo jako slabej strart triskovýho letadla! Děsný!
Přemejšlela jsme nad Boshkou a pak po přečtení různých diskuzí tady i nad AEG. Vytipovala jsme si L72850A a nebo L72850CS (netuším v čem je rozdíl? jen v jazyku popisek?) a pak tu byla i zmiňována Lavamat 5.0
Každopádně co potřebuju: možnost regulace otáček, možnost regulace teploty, odloženej strart. Program pro normálně znečištěný prádlo (praní tak 1 - 1,5hodiny, podle teploty) a pak pro zaprasený věci, nějakej Intesive. Pak aby tam bylo možno nastavit extra máchání a přidat ke každýmu programu i předpírku. To jsou věci, který jsme se naučila využívat a už bez nich nemůžu existovat. A hlavně aby byla tichá a nepodobala se startu triskáče... A nejvíc happy bych byla, kdyby vydržela ne 5, ale 10 let :o)
ANo rozdíl je pouze v cze popisách.. :D
Yep doporučím tu 5.0 pokud ještě půjde sehnat..?
Jinak tou cskou nic nezkazíte..
A u csky je jedna obrovská výhoda.. je to dovoz pro čr žádná šedivka pro polsko atd.. velké +
5.0 ještě sehnatelná je. Stojí 11 000 + doprava, takže je vlastně o 1500 dražší než ta CS...
Což to už se mi zase začínaj kroutit kolena při představě že ta ludra za 5 led chcípne.
Ještě je tu možnost, že přítel schrastí nějakou Boshku v práci. Když by byla za nejlépe nákupku, tak to asi vůbec řešit nebudu.
Ale ta AEG se mi teda moc zalíbila. Zase jsem se zamilovala. Hlavně ta CS s tím krásným displejem a spostou tlačítek, který bych tam mohla mačkat do aleluja teda dokud by nezdechla...
Ale kdyby jsme chtěli najít ještě nějaký prachy pod matrací, tak v čem je ta 5.0 lepší než CS?
doplněno 28.12.11 23:02:Teda L72850A stojí 9.440 + 400doprava
L72850CS 10.090 + 600 doprava
LAVAMAT 5.0 10.990 + 330 doprava
takže vlastně CS a 5.0 maj rozdíl 600...
pokud nechcete Siemens, tak na Bosch také nepřemýšlejte, to je to samé z koncernu Bosch Siemens Hausgerate. Siemens je o něco dražší. koukal jsem, že ten model co se Vám porouchal má nástupce řady Q a podle mne pračka za deset tisíc nebude žádný zázrak i když se hodně prodává.
Smůla je, že při současné kvalitě výrobků nebude žádná pračka zázrak. Vše se projektuje na životnost 5 let a když jsou ještě zhoršené vnější podmínky, tak je životnost pochopitelně ještě kratší.Už prostě nepotkáte pračku, televizi... které by sloužily jako dříve 15-20let.
Za 5K novou pračku? Tady není co řešit a za tu cenu neproděláte ani když vydrží zas "jen" 5 let.
je to vlastně tento model. Je to made in Germany, takže i tak očekávám, že by mohla bejt i lepší než ta stávající Siemens, kerá byla made in Poland...
doplněno 29.12.11 17:15:jinak ta naše je asi i rovnou zpopelněná. když jsem ji odsunula abych pod ní vytřela, tak jsem tam krom prachu objevila i hromádku černýho prášku...
kdybych neměl dovolenou, tak Vám o ní zjistím info přímo od servisáka. jelikož ta původní cena je vysoká, tak by mohla být dobrá.
taky si říkám...
Ale když si na mě vzpomenete i po dovolené, tak se i tak zeptejte. Já se kdyžtak na ten pogrom psychicky připravím a nebudu se pak tak divit, až se zase něco stane. Ale i tak, co jsme si tu už přečetla, tak už od toho čekám jen to nejhorší
Ale beru jakýkoliv doporučení, co dělat, aby ta mrcha vydržela co nejdýl. Kdesi se tu psalo, že gely jsou pěkný svinstvo. Na druhou stranu mám doma prcka a pereme pleny, takže programy na 60 jedou běžně a jednou za měsíc je přeperu i na 90, tak snad to tý pračce pomůže. Spotřebu octu při praní máme velikou a voda je opravdu velmi měkká, takže myslím, že v tomto směru se měla naše pračka snad dobře... Netuším...
Zdravím, já mám doma už cca3roky tuto a jsem s ní velice spokojená. pracky.heureka.cz/... DOPORUČUJI
To, co buchlo byl nejspíš kondenzátor. Nedávno se mi stalo totéž. Sháněla jsem kondík po celém městě a nikde takový neměli, jenom větší kapacitu. Nakonec mi nějaký daroval soused (údaje chyběly) a pračka se pere dál. Je to jedna z nejčastějších závad. Jinak existuje poučka pro automechaniky při hledání závady: vadnou součástku najdete snadno, je na ní napsáno bosch.
zajímavé, no však my se jí podíváme na zoubek a třeba ji jještě sami opravíme
eeee Beko fůj! no to jsem zvědavá jak dlouho bude fungovat
Tak teda vám povím, tomu se říká demence první stupně. Nová pračka je doma a na co jsme nepřišli? Po zapojení ta mrcha taky nejela. Hmmm, tak že by bylo něco se zásuvkou? Oooo samozřejmě, pojistka od pračky byla vypadená. Bezva máme dvě pračky. ta stará samozřejmě svítí a funguje. Určitě bude chtít něco povyměňovat, určitě ložiska a možná ještě něco, ale funguje. Jinak by taky nesmrděla a nevyhodila tu pojistku že...
Tak to máte tak pro spestření takhle při tom posledním pátku v tomto roce. A já letím testovat novou Boženku.
HAPPY NEW YEAR!
To nic nemění na tom, že stará pračka je K.O., protože jinak by jištění nevypadlo. Nevím jak snadno se budete dostávat při demontáži k ložiskům, ale ještě se jedná o výměnu těsnícího gufera a velmi pravděpodobně i bude poničená hřídel, která je součástí bubnu. Tak to tedy bude nový buben, ložisko, gufero a při pořizovací ceně levnější NOVÉ pračky 5-6K se to ani náhodou nevyplatí.
uvidíme uvidíme, možná se z toho vymontuje jen čerpadlo. Myslím že to bude OK. Nevim, nebo ji někomu střelím ať si s tím dělá co chce. Nějakýmu kutílkovi... Uvidíme. Jo kdyby ji někdo chtěl, jsem z Karlových Varů...
Tááák. Božka je super, asi si budeme rozumět. odstřeďování je tichý. Žádnej start triskáče se tu nekoná. Oooo bezva!
Jen jedna věc mě štve a to to, že dvířka nejdou otevřít o 180° ale pouze o 165° zavazí v cestě.
Tak už šetřete na opravu motoru.. dávám mu dva roky a dva měsíce.. at žije bosch..
doplněno 30.12.11 22:36:hangar@seznam.cz
Bosch již několik let v německu pračky nevyrábí..
Sjíždí to z linky na beko které si pouze koupilo obchodní logo...siemens...
pošlete mi mejla a já Vám za 2 roky a 2 metry pisnu, jak to u nás vypadá. A já stejně budu doufat, že když byla pračka vyrobena v Německu pro západní trh a ne ten náš, že bude lepší uvidíme uvidíme
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.