Nejste přihlášen/a.
Najednou se mi na mobilu objevila hláška "Omezené služby" - telefon není schopen přijímat ani SMS, ani se na něj nedá dovolat. Chtěl jsem zavolat na infolinku *77, abych zjistil, co se děje, ale vyskakuje hláška "Činnost není povolena".
Asi mi došel kredit a telefon je zablokovaný, myslíte, že když kredit znovu doplním, telefon se odblokuje? Nechce se mi utrácet 200 Kč, abych to vyzkoušel, a bohužel infolinka Vodafonu nefunguje, jak jsem psal výše.
Uf. Tak přesně jak píšete. Pěkně jsem se natrápil.
Zavolal jsem z jiného telefonu na linku 800777777, jenže abych mohl být propojen k operátorovi, musel jsem nejprve zadat své mobilní číslo - po jeho zadání mě systém upozornil, že zadané číslo je chybné a z linky nekompromisně odpojil
Tak jsem zavolal na prodejní linku (jakože nejsem klient), kde mě sice zprdli, že mám volat na klientskou linku, ale nakonec mě slečna zjistila, že moje číslo už skutečně neexistuje a že nejde obnovit. Prý kredit propadá po 10. měsíci a po 13. měsíci se číslo automaticky ruší. Sranda byl už samotný proces identifikace u operátorky, protože šlo o předplacenku a žádné identifikační údaje (heslo pro komunikaci) jsem nastaveno neměl. No ale aspoň jsem se dozvěděl, že každých 10 měsíců musím doplňovat kredit.
Sice chápu, že se tímto operátor brání neužívání SIM karet, ale přijde mi toto jednání celkem drsné. Ještě minulý týden mi na mobil chodily SMS (používám totiž číslo pro autorizace do internetbankingu) a najednou z ničeho nic je telefon odpojen. Neuvěřitelné přitom je, že mi nepřišla ani žádná varovací SMS, že mi číslo bude zrušeno, aspoň upozornit by mohli...
Dneska zažívám horor s bankami, abych změnil nastavení čísla pro autorizační SMS, musím buď použít staré číslo (které už neexistuje), nebo osobně na pobočky, nebo poslat požadavek poštou s úředně ověřeným podpisem.
no pozor sms vám přišla ,taky nám chodí ,váš kredit je nízký,dobijte si prosím kartu,to chodí jako první,pak přijde jako poslední platnost vaší karty vyprší k datuxxxxxx,je jasné pokud nedobijete,tak to zruší,jestli tel moc nepoužíváte,a voláte jen občas ,pořidte si jako já o2 zero a máte klid,je to paušál kde když nevoláte neplatíte a když provoláte zaplatíte to co máte,vodafon tímto nutí lidi volat,
Upřednostňuji anonymní předplacenky (operátoři s osobními údaji obchodují a pak různé marketingové firmy otravují s nabídkami a nejde to zastavit, protože jakmile jste v databázi, vaše údaje se rozšíří nebývalou rychlostí a původní operátor už nemá potuchy, kdo všechno vaše údaje má). Tohle mi udělala Telefonika O2, ačkoli jsem při objednání pevné linky+internetu výslovně řekl, že si nepřeji, aby mé údaje předávali, tak už po dvou týdnech volala nějaká firma Insight s.r.o., pak Citibank (nic u nich nemám) a už to jelo, skoro každý týden někdo otravoval. Musel jsem zrušit číslo.
Že Vodafone anuluje kredit chápu, ale 10/13 měsíců je drsné, vždyť na rok běžně lidé odjíždějí do zahraničí (třeba studovat), a pak se vrátí a vlastně zjistí, že jim nefunguje mobil a nemůžou se dovolat třeba z letiště své rodině Myslím, že adekvátní lhůta by byla 18 měsíců, nebo 2 roky.
Vážně si nejsem vědom, že by mi Vodafon posílal varovací SMS, ale nevylučuji to, prostě si to nepamatuji, či jsem ji přehlédl
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.