Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer, chtěl bych poprosit o radu s nákupem nové tv do obývacího pokoje. Rozměrově největší možná je 32"(82 cm). Dále pozorovací vzdálenost je cca 3-3.5 metru montáž na skříňku cca 60 cm od země.
Požadavky:
Kvalitní obraz, výrobce asi Samsung či LG, případně Panasonic. Dále tv by měla mít USB, Scart a PC vstup. Cenově do 8000,-Kč.
Nevím ale, jestli zvolit LCD či LED tv a jaké rozlišení, jsetli HD ready či Full HD. Televize bude určena ke sledování tv kanálů setoboxu, případně sem tam nějaký film, případně nahrání filmu. Tady opravdu nevím, protože težko říci, v jakém rozlišení bude vysíláno a v jakém se vysílá teď. Moc tomu nerozumím.
Je mi jasné, že je třeba zajít do obchodu, ale alespoň aby člověk veděl na co se zaměřit a tak.
Poradíte? Díky.
Koupil jsem si do studentského pokoje 40"tj 101cm sleduji ze vzdalenosti 2 metru a zdá se mi malá... Tak je to ale u všech...
šel bych do full hd (mám také tv s full hd a neměnil bych) rozhodně bych ale volil LED. Ono se to časem vrátí... LED žere 3x míň než plazma doporučil bych Vám tuto. Scart má, USB taky, propojení PC D-sub ale být vámi propojil bych pomocí HDMI
cena je sice o něco větší, ale není to zas tak hrozné
doplněno 28.12.11 18:22:zde je ta TV mall.cz/...
no... ten setopbox mi tam trochu vadí!kupte takovou, aby ste setopbox už nepotřebovali, mj. i propojení setop boxu s novou TV led/lcd je velmi podivné přes scart. TV musí již sama obsahovat dvbt tuner Mpeg 2 a Mpeg 4 tudíž je setopbox nadbytečný. Pro takto "malou" tv je full hd zbytečné, ale klidně jej vezměte. Jinak propoj scart je již překonaný a uzívají se zejména kabely Hdmi, které zabezpečí optimální přenos dat, což scart neumí a je především pro staré crt televize. Kupte televizor led. Má lepší obraz než lcd a menší spotřebu proudu.
Jo co se týče STB tak v případě kdyby koupil ten samsung tak by měl vystaráno protože obsahuje DVB-T a DVB-C tuner a má i CI slot, takže si stačí dokoupit už jen CA modul a mužete mít TV bez STB a zbytečného ovladače navíc. Tak jsem to taky řešil, mám UPC, koupil jsem si od společnosti lica modul který mi spárovali s kartou na programy které mám u UPC a vše jede tak jak má. viz. dvb-c-shop.cz/...
A berte Samsung. Letos to vyhral na plne care co se tyce LED televizi.
Ja cely zivot veril Panasonicu, ale letos ma proste Samsung navic. V testu Dtest byl daleko ve predu.
Urcite berte LED. Dnesni TV maji zabudovany prijem pozemniho digitalniho vysilaní, takze STB nepotrebujete. Urcite bude mit USB, takze muzete nahravat na flash, nebo externi disk.
Jestliže chcete LED Samsung do nějakých 8 tisíc, tak nepůjde nahrávat na flešku nebo externí HDD. Konektor USB je jen jako vstup (ostatně jako všechny konektory u těchto TV kromě scartu, kde je ale zase jen méně kvalitní analog). Nahrávat z USB lze až u vyšších řad, ale to pak není za 8 tisíc. A mimochodem pokud to nahrajete z USB televize, tak to pak nikde jinde nepřehrajete, jenom zase v té TV. Takže ideální je zatím pouze nahrávání z PC a nebo na PVR. Oblíbené řešení je použití PVR od UPC, pokud máte k dispozici kabelovku. Zase je tam ale omezení, že z toho PVR ten nahraný pořad nelze přenést dál (vypálit a pod.).
Inu není to dnes tak úplně jednoduché a málokdo chápe, proč se firmy odmítají spolu rozumně domluvit ve prospěch obyčejných uživatelů. Ale to je už jiná kapitola a sem to nepatří. Sorry.
doplněno 29.12.11 15:54:Několik let jsem vlastnil a koukal na Sony Bravia. Nebylo to špatné a byl jsem i dost spokojen. Teď koukám na LED od Samsungu a Sony Bravia na Samsunga zdaleka nemá. Ale je to jen můj osobní názor. Stejně tak si myslím, že zaostává i Sharp, Panasonic o Philipsu, Thomsonu a dalších už nemluvě. Snad bych ještě zvažoval LG. Řadu let jsem Korejce míjel s ohrnutím nosu. Co ale dokázali za poslední dobu, tak před nimi už smekám. Ostatní firmy se taky snaží, ale ten vlak jim stále nějak ujíždí.
Ale jak jsem napsal, je to jen můj osobní názor, někdo to může vidět třeba úplně opačně.
Nejlepší mé doporučení je, pokud máte tu možnost tak zajít do nějakého většího obchodu a tam si na to udělat čas a vše si na jednotlivých značkách vyzkoušet a vzájemně porovnat. Prodejci to dnes už považují za samozřejmé a nijak vám v tom bránit nebudou. Uděláte si pak úsudek sám.
Z čeho sosáte signál? Satelit, anténa, UPC? Jinak vše podstatné bylo řečeno, FULL rozlišení je u této úhlopříčky zbytečné, 80cm není větší než klasická crt72cm 4:3 a vzdálenost cca 3,5metru je dost.
Zdravím, signál přijímán z antény z digi převaděče nad domem. Jinak jsem koukal ještě na Sony Bravia, jak ty jsou na tom, nevíte?
vím, sony mám doma, a jsou neopodsttaněně předražené. u LG máte to stejné za podattně nižší cenu.! nelžu.
Jestli chytáte digitální pozemní vysílání, tak už žádný setobox nepotřebujete. Tyhle tv už všechny většinou mají dvb-T tuner, takže setobox není třeba. Pro kabelovku se používá dvb-c a pro satelit dvb-s tunery a i tyhle jsou už pomalu standart. Co se týká značky, zkuste si projít recenze na heuréce nebo někde jinde. Já mám sharp a nedám na něj dopustit, za tu cenu, výbavu a možnosti nastavení je to dnes špička mezi tv. Mnozí s tím nebudou souhlasit, ale není to jen můj názor. Sestra si pořídila sony s led podsvícením a matnou obrazovkou, obraz není špatný, je pěkný trochu jinak, může se líbit, ale na lesklý panel zdaleka nemá. LG má většinou jen matné obrazovky. Ještě by mohl obstát samsung, někdo už ho tady pohanil, má líp přednastavené režimy než sharp, ale na druhou stranu má omezené možnosti nastvavení, moc tam toho oproti sharpu nemá, u toho se dá nastavit klidně každá barva zvlášt, odstíny, teplota barev. Samsungu též chybí basový reproduktor, zvuk u sharpu opět nejlepší, taktéž možnosti nastavení. Kvalita podsvícení výborná, sony nebo samsung v tomto též pokulhává, lg nevím, neměl jsem možnost srovnání. Bavím se o úhlopříčkách nad 1metr, menší asi nemá smysl ani kupovat, 80cm je srovnatelných jako klasická crt 72cm 4:3.
Rozhodně s vámi já nebudu souhlasit a nelíbí se mi, že neobjekltivně doporučujete jen to, co se zdá vám nejlepší. Nemáte pravdu v tom, že má Sharp nejvíc možností v nastavování obrazu či zvuku, to je od vás podpásová lež. Snad si nemyslíte, že nastavení každé barvy zvlášť, odstíny, teplota a pod. se dají nastavovat jen na Sharpu? Obdobně i možnosti nastavení zvuku. Mohl bych vám naopak uvést příklady, v čem Sharp za jinými značkami zaostává, nebylo by to však zde vhodné a bylo by to také zbytečné. Jen bychom se začali na tomto fóru dohadovat a vzájemně přesvědčovat, což by bylo k ničemu. Lesklý panel se někomu může líbit a někdo zas nedá dopustit na matný. Stejně tak tuner DVB-C sice v dnešních TV už je, ale bez dekódovací karty (pokud má TV MPEG-4) je sám o sobě nanic.
Myslím si, že vůči tazateli rozhodně není váš příspěvek seriózní. Vychvalujete neobjektivně to co jste si pořídil, ale tazatel může mít přeci i jiné požadavky, dovolím si doporučit, abychom to nechali na něm. A pokud podáváte informace, tak by bylo nanejvýš vhodné, aby byly pravdivé a objektivní.
Srovnával jsem sharp, sony a samsung a pokud jste pozorně četl, lg jsem vynechal, poněvadž s tím nemám zkušenosti. Takže s těch třech má sharp neskutečné možnosti nastavení všeho možného a z těch třech uvedených má díky přidanému basovému reproduktoru nejlepší zvuk a to mi hned potvrdilo několik lidí, kteří doma mají samsung nebo sony, takže není to jen můj názor. Pár samsungů jsem už ladil, neříkám, že jsou špatné, ale možnosti nastavení nemají takové, stejně jako sony. Co se týká sharpu - japonský panel - je pravda, že prvních pár dní pěkně při zapnutí nebo po vypnutí "praskal" vlivem roztahování materiálů, ale tohle brzy přestalo a uvádí to i sharp na svých stránkách nebo v návodu k obsluze. Pro je tříletá záruka se servisem doma, i když servis doma už má kde kdo, ale rok navíc málokdo. Co se týká podsvícení u sony jsem byl hodně zklamaný, za ty peníze to nemají zmáknuté, samsung jak který, v průměru se to dá, sharpa s profláknutým podsvícením jsem ještě neviděl. Matný panel - dle mého pozorování nebo osobních postřehů více absorbuje okolní světlo, které je pak v obraze více vidět - opět názor několika lidí. Lesklý panel světlo odráží zpět a černý panel zvyšuje kontrast. Sharp u svých nových modelů má i zrcadlový panel a ten mně osobně se zdá nevydařený, alespoň při denním světle. Taktéž nynější modely sharpu s matnou obrazovkou nejsou na tom nejlépe, na druhou stranu za nějakých 40tisíc se dá pořídit 60palcová úhlopříčka, ale za ty prachy se dá pořídit i model 830 s lesklým černým panelem quatron. Takže neříkám, že samsung je lepší nebo horší, jen jsem uvedl pár detailů na které jsem měl možnost narazit a které jsem zde popsal, není to tedy žádná lež, vesměs je ale stejně vybavený sharp levnější neš samsung. Nové modely samsungu řady 8000 jsou už docela zmáknuté, i když technologicky jsou pořád stejné, mají jiný design, výbavení v podobě 3D nebo WIFI, které většina lidí nepotřebuje,ale samsung si to nechá dobře zaplatit. V prodejnějde každá tv pěkně, člověk ty drobné nedostatky většinou vidí až doma a jak jsem psal, samsungů nebo sony jsem ladil několik, ničím mě neoslnily natolik, abych si je koupil nebo vyměnil za sharp. Navíc teď do rodiny sháním dalšího sharpa, prostě požadavek je sharp s lesklým panelem. Co se týká sony - má jen pár procent trhu, nejlepší časy stejně jako panasonic má už za sebou, nyní trh agresivně ovládají korejci - LG a hodně trhu ovládá i samsung. Sharp má své japonské panely a něco na tom bude. Tolik moje objektivní zkušenosti a něco ze zkušenosti jiných. Nemám v úmyslu někomu něco nutit, navíc pokud by to mělo být špatné, každý ať si vybere dle sebe, bude se na to dívat sám, tak ať se i sám rozhodne. Pro mě osobně je sharp na prvním místě, druhý samsung.
doplněno 30.12.11 20:07:GREDY: popisoval jsem zde "své objektivní" zkušenosti - tedy objektivní pro mě. Pro vás je třeba subjektivní, protože budete dál hájit svůj samsung, přes který nic jiného nejede. A místo toho abyste rozepsal negativa nebo pozitiva té které značky a trochu rozvedl smyslplnou diskuzi se zmůžete jen na tvrzení v jedné větě, že tomu nerozumím. A to tazateli při výběru tv moc nepomůže, protože ani on ani já z toho moc nevyčteme. Jisté je, že sám přiznáváte to, co jsem psal i já - sony ani zdaleka nemá na samsung. A až někdy shlédnete zkalibrovaný obraz na sharpu, možná mi potom dáte za pravdu podruhé.
doplněno 30.12.11 20:15:Ještě pro úplnost, když to chcete - co se týká toho tuneru, tak tazatel psal že chytá pozemní vysílání. Přišlo mi tedy zbytečné rozepisovat problematiku modulů potřebných pro dvb-c spárovaných s kartou nebo modulů pro satelitní setobox a též potřeby karty.
Nehodlám se zde s vámi dohadovat, kdo má pravdu. Já si stojím za tím, co jsem napsal ve svém příspěvku. Jste neobjektivní, možná je to z důvodu vašich menších znalostí problematiky. Vaše tvrzení nejsou pravdivá.
Více se tím nehodlám zabývat.
doplněno 30.12.11 17:49:Mimochodem v závěru píšete " ... moje objektivní zkušenosti ...". Vaše zkušenosti mohou být pouze subjektivní a nikoliv objektivní. Asi tomu tak úplně nerozumíte, ale je to vaše věc.
Absorbované světlo je víc vidět než odražené - to je velké moudro
Matný i lesklý display má své odpůrce i zastánce. Každý má své výhody i nevýhody. To opravdu nemá cenu řešit, každému vyhovuje něco jiného.
Ono to se Sharpem taky není tak špičkový, jak píšete. Nedávno se tady řešil problém jedné paní s tv Sharp, která nenaladila multiplex s Čt1.2... mnozí si to tady pamatují. V servisu tvrdili, že je vše v pořádku. Možná, kdyby to naladila u několika sousedů v paneláku, kde to zkoušela. Bohužel nenaladila. Všechny jiné značky se naladily bezproblémově, jak u sebe doma tak jinde. Ještě dlouho potom jsem se zajímal, jak s tv dopadla. Dodnes na této tv Sharp s DVB-T nenaladí tyto (kanály) programy. Všechny jiné " šunty" chodí bezproblémově. Tolik o té kvalitě značky. Samozřejmě z jednoho nepovedeného modelu, nelze zanevřít na tuto značku. Ta paní, této značce již těžko uvěří.
doplněno 30.12.11 18:56:Pro stirecek.
Osobně mám se Samsungem jen ty nejhorší zkušenosti. Po nákupu šel tři měsíce a pak začala skoro nekonečná anabáze reklamací a oprav která skončila výměnou přístroje, bohužel to byl opět Samsung a světe div se, další kolečko oprav a reklamací začala už po necelých dvou měsících. Po opětovné výměně, teď již ovšem za Philipse jsem konečně spokojenej. I další televize mám Philipse a cokoliv od Samsungu mi nesmí přes práh.
Ano. Přesně takhle jsem to myslel ve svém příspěvku, že někdo může mít opačné zkušenosti než mám já. Co člověk to názor.
Ale nějak jsem nepochopil, jaká z toho plyne rada pro tazatele? Je to jen popsaná tvoje zkušenost a můžeme tě tak akorát politovat, jakou jsi měl smůlu, ale co z toho vyplývá? Tvrdíš snad, že Samsung TV jsou šunt?
Tak kdyby se to bralo podle mě, tak to tak vypadá, ale vím, že spousta lidí Samsung má a nemají problém.
A pro tazatele? Ať si koupí tu televizi která se mu líbí a ne tu, kterou mu někde někdo doporučí.
Každej máme něco co se nám líbí a druhýmu se to nezdá, ať se jedná o televizi, mobil, auto či cokoliv jinýho.
S tím nesouhlasím, nekupujte to co se Vám líbí... Představte si že dete koupit a vyberete auto jen podle toho jak se Vám daná auta líbí a nakonec zjistíme že s ním nikam neodjedete protože vám něco chybí... koukat na recenze se určitě vyplatí, od toho je tu třeba heureka.cz kde máte názory uživatelů, kteří TV vlastní... např. konektivita je taky duležitá
Žádné recenze, řídit se recenzemi je hloupost, ať už jsou od užvatelů, nebo od kohokoliv. Nikdy jsem se recenzemi neřídil a kupoval věci podle toho co se mi líbí a vždy se mi to vplatilo. Když už jsem si přečetl recenzi zpětně - jen jsem se bavil jaké jsou tam bláboly.
Měli jsme normální velkou televizi, kterou jsme vyměnili za plochou LCD, co má úhlopříčku 32". Větší se nám do stěny prostě nevešla. Taky se na ni díváme ze tří a půl metru. Má značku Gogen a funguje bezproblémově už dva roky. Ono ve vašem případě nebude rozlišení až tak důležité, protože při uhlopříčce obrazu 32 palců, na kterou se díváte ze vzdálenosti tří a půl metru, pravděpodobně rozdíl v rozlišení ani nepoznáte. Já ho tedy nepoznám.
Děkuji všem za příspěvky, zkusím ještě pohledat a projít možnosti trhu a pak dám vědět s kandidáty.
Já vybíral televizi asi 5minut, mám jí asi 2,5 roku a spokojenost, ostatně s vybíráním ničeho netrávím moc času, jak se říká - kdo vybírá, přebere
vybírat vybírat,může být docela těžké, když Vám prodejci na TV promítají full hd nebo hd obraz z blueray,pak se vám každá jeví jako suprová. Jinak 82cm postačuje hd ready. Vysílá se stejně jen občasně v hd a na to vám hd ready stačí bohatě. Rozdíl mezi hd a full hd na tv 82cm nelze pouhým okem rozpoznat ze standardní pozorovací vzdálenosti.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.