Nejste přihlášen/a.
Upadla mi láhev kečupu na vnitřní okraj otevřené ledničky a způsobila malou trhlinu (asi 1,5 cm). Co s tím?
Podle fotky to nevypadá nijak hrůzostrašně, k případné opravě bych zvolil buď sanitární silikon nebo tavnou pistoli na PE tyčinky...
Ale ono nejde vůbec o estetický problém, jde o to, aby ta prasklina nějak nenarušila funkčnost ledničky a zda je tedy nutné nějak to opravovat, nebo raději nechat tak.
Osobně bych prasklinu raději hermeticky uzavřel. Plášť ledničky má jisté tepelně izolační vlastnosti, asi bych se bál, že pokud se tam prasklinou dostane voda nebo vlhkost třeba ze vzduchu, tato izolační funkce se tím naruší. Ale je to jen můj názor...
no ale na ten silikon bych se ani nevyprdla, dělá se v něm plíseň bez ohledu na to, jestli je sanitární protiplísňovej nebo ne! já bych vzala tu izolepu a hezky rovně přelepit... sem tam inovovat, ani ta izolepa není věčná
Než izolepu,tak kousek kvalitní bílé samolepící tapety je rozhodně lepší, nemusí se inovovat - měl jsem před lety podobný problém. Zastřihnout rohy do kulata, aby neměla tendenci se odchlipovat.
minulejtejden mi došla doma izolepa a chtěla jsme balík zalepit samolepící tapetou a zjistila jsem, že ta mrcha vůbec nedrží tak dobře jako izolepa Musela jsme nakonec balík zalepit pomocí samolepících průhledných obálek c ojsou na poštovní poukázky
Je velký rozdíl mezi papírem a plastem. Izolepa drží na papíře lépe díky měkčímu adhéznímu lepidlu, to naopak u plastového povrchu lednice bude způsobovat odlepování a přinejmenším špinění okrajů.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.