Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Oprava sluchátek

Od: 10anders* odpovědí: 9 změna:

Dobrý den. Stala se mi následující věc. Jdu takhle po ulici a najednou se potkám s kamarádem. V uších jsem měl strčená sluchátka, kteerá jsem vyndal a z jedné strany se mi utrhla ta plastová krytka. Když jsem to potom doma zkoušel, nehrálo to. Můžete mi někdo poradit, jak by se to dalo opravit? Nebo koupit rovnou nové? Děkuji za odpovědi

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

0x

Sluchátka se dají koupit do 100 Kč

JB

mira2*
hodnocení

0x

Dobrý den

Teoreticky by to mělo jít spravit. Nejpravděpodobněji se neutrhla jen plastová krytka, ale možná i drátek. Zkontrolujte, zda není uvolněný drátek za plastovou krytkou. Pokud by jste tam nic neviděli, tak zkusit proměřit drátky multimetrem (nevím jestli máte, popřípadě nemá nějaký Váš kamarád). Ale nejprve se opravdu podívejte pod tu krytku, jestli se neutrhl i drátek.

P.S. pokud by drátek byl utrhlý, tak ho zpátky připájejte pomocí nějaké trafopájky, mikropájky nebo i pájedla :)

Kdo má při ruce multimetr a páječku, tak asi nebude vznášet dotaz na poradně co s rozbitými sluchátky ;)

mira2*

Ahoj

Máš pravdu, ale třeba má kamarád :).

stanx
hodnocení

0x
Určitě upadl drát na sluchátku. Rozebrat sluchátko a připájet dráty. Připojení zjistíš když to nepůjde poznat podle druhého sl.(kabel stejné barvy na tom 2 stejně i na poškozeném, ten jinak barevný podle jinak barevneho) tak ho neutrhni taky. Zvuk + - stejný,Pokud to není nějaký lepší kousek.

anonymd*
hodnocení

0x

Podle mě se finančně vyplatí koupit si nové ;)

Podle toho jaká ta sluchátka jsou, ale i kdyby byla za 10Kč, tak je pořád levnější ten drátek přiletovat *smich*

buss
hodnocení

0x

Sluchátka do ucha jsou lisovaná, taková jsem vyhodil., Ale když pod tou krytkou je spoj na měnič, tak by to mohlo jít připájet a pak zalepit.

Všechna sluchátka (špunty) co jsem kdy měl v ruce, byla lepená ze dvou dilů a vždy šla opravit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]