Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Televizor - ležaté pruhy na obrazovce

Od: pravdomluvny* odpovědí: 7 změna:

Zdravím radily!

Z ničehož nic, uprostřed svátků, řekla si naše televize, že má dost. No - pravda, má už nárok a i bez televize se dá žít. ale přesto bych se ji ještě pokusil vzkřísit, pokud to bude v mých silách. A samozřejmě když mi někdo poradí. Na obrazovce která se jeví jako světle šedá jsou úzké (2mm) téměř bílé ležaté čáry v rastru cca 15 mm pod úhlem asi 5°. Televize TESLA 4452A, settopbox LANG 4501, propojení koax, zvuk jde normálně. Závada nastala náhle. Díky za vaše nápady. PMY

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mkat*
hodnocení

3x

Skus napojit iny signal,alebo odpoj vsetky signaly.Telka robi to iste?Tu by si mohol najst schemu: V opravyelektroniky.sk/...

des*
hodnocení

0x

Nyní uprostřed svátků bych utíkal do prodejny a koupil si jiný.Tesco prodává plasmu za 10tisíc!Sleva 50%.Jen do konce roku.Jenže já mám televizi 10let starou a hraje jak zamlada.Polámanou televizi bych uvítal.

pravdomluvny*
hodnocení

Díky, novou rozhodně kupovat nebudu, ve sběrném dvoře se jich válí spousty a ještě funkčních :) Není problém tam zajet, ale chtěl jsem se v téhle povrtat jen tak pro zábavu. Třeba je to jen nějaký integráč, který odešel. Mně by televize nechyběla, ale přítelkyně by to asi nezkousla na Silvestra bez ní :)

ferda6
hodnocení

0x

Ahoj. Tak tohle vypadá na závadu mezi demodulátorem (po demodulaci se odbočuje zvuk) a barevným dekodérem (barvy se rozdělí a k obrazovce už jde každá zvlášť). Kontrast a (nebo alespoň) jas reaguje změnou svitu obrazovky? Schema by mělo být ke stažení zde: opravyelektroniky.sk/...

jako C445 (doufám že je to ono), jen "zip"momentálně nerozbalím. Ve schematu je demodulace v obvodu A241 (nebo TDA xx41), pak bude asi kaput nějaký kondík v další cestě videosignálu. Ale mrkni alespoň na ten jas a kontrast.

pravdomluvny*
hodnocení

Ahoj, díky. Jas ani kontrast nereaguje. Mrknu na to po neděli. PMY

ferda6

Nereagují... , mohl by to být výpadek některé napájecí větve, popř. její části. Těžko ale odhadovat jen tak.

pravdomluvny*

Díky za rady, už jsem sehnal jinou televizi. PMY

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]