Nejste přihlášen/a.
Muzete mi prosim nekdo poradit jak propojit Panasonic DMR EH60 s PC? Potrebovala bych presunout filmy z HDD do PC, mam kabel firewire, potrebuji k tomu jeste neco jineho? diky za radu
Potřebujete na to také port firewire, který najdete v počítači. Vypadá podobně jako usb a většinou bývává pod ním na zadní straně bedny počítače. Jinak k tomu nic jiného nepotřebujete.
No, otázka je, jestli po úspěšným propojení s PC ten počítač něco uvidí. Bůh ví, jakej filesystem ten přístroj používá a vůbec bych se nedivil, kdyby si s tím Wokna neporadily.
Co si koupit jednu placku která se dá přemazat a postupně to z disku nahrát na DVD a z něj to překopírovat do kompu? Já vím, je to opruz, ale jistota, že to bude fungovat.
Osobně bych asi ještě zkusil, (neb ten recordér už není nejmladší a shánět nějaký kabel a jistě i nějaký ovladače k němu asi nebude jen tak) ho kuchnout, vyndat z něj HDD, to nemůže být až takovej problém a připojit ho ke kompu, i s tím rizikem, že to Wokna nepřečtou, ale třeba by to zvládl nějaký live Linuxu.
Dekuju za radu, taky nas to napadlo, ale problem je, ze nam nefunguje mechanika DVD, tak proto jsem patrala po nejake jine moznosti jak to dostat z HDD do PC. Pak jedine jak radite nejen vy, vyjmout HDD a propojit nejak pres USB s nejakou redukci, nebo jak to presne bylo v te odpovedi.
Pochybuju, že když to má firewire, že to nebude komunikovat s PC. Důležité je mít Firewire port na PC a v PC ovladač nebo nějký soft pro tu kameru. I když by se HDD mohl hlásit v PC jako externí disk, ale pochybuju, že by to Panasonic udělal tak jednoduše
Trochu jsem pátral a obávám se, že uvedené zařízení firewire nemá . Jedině vyjmout disk připojit do PC, nebo přes USB redukci do USB a zkopírovat.
Hledal jsem trochu na netu a obdobný typ, ale s označením DMR EH65 skutečně firewire má pod krytkou na čelní straně. Je to ale na 90% konektor pouze pro vstup (třeba pro nahrávání z kamery). V jiné diskuzi je podobná možnost propojení také zmiňována, ale dohadují se tam zda je potřeba nainstalovat nějaký ovladač či nikoliv. Asi řešení nebude tak zcela jednoduché.
Pokud je tedy kopírování do PC opravdu potřeba, pak přichází v úvahu pravděpodobně tady již zmíněná možnost vyjmout HDD a přes prodávanou redukci ji propojit s PC. Nejsem si ale jistý, zda bude i tohle fungovat, Panasonic má totiž SW pod Linuxem a to by mohlo taky dělat problém.
Obávám se, že zde na tomto fóru seriozní radu k vašemu problému nedostanete, zkuste jiné fórum, které se věnuje přímo těm DMR.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.