Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Schéma univerzálního dálkového ovladače

Od: fatalwir® odpovědí: 7 změna:

Zdravím při brouzdání po internetu jsem našel gadgeteshop.cz/... hledal sem na internetu schéma takovéhoto ovladače ale nic jsem nenašel nevěděl by nekdo o něčem.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lui*
hodnocení

0x

Na to nepotřebuješ schéma. Ono vlastně žádné není. Na DPS je mikročip, z něj vedou vývody k tlačítkům, k baterii a k Infra LED. To je asi vše. Někdy málokdy, mívá ještě externí rezonátor, nebo krystal. No a vše je ovládáno FW v tom mikročipu, který je tam většinou natvrdo i s příslušnými kódy příslušejícími jednotlivým tlačítkům. Funguje to tak, že to po stisku tlačítka ON/OFF vysype postupně všechny kódy ONN/OFF používané různými výrobci.

Ostatně tvar a formát těch kódů je známý, a pokud by jsi uměl programovat třeba mikročipy, já nevím buď Dalasy, nebo tak oblíbené PIC ouny, nebo Atmely, těch možností je spousta. Není problém si to vyrobit doma. Ale proč, když se to dá za pár korun koupit. Jedině pro to potěšení, že to člověk dokáže udělat sám.

hodnocení

jéje dej pokoj s programováním mikročipů xDD

hodnocení

0x

Někde mám DOSovský program,který uměl přečíst a rozkódovat jakýkoliv povel IR ovladačů. Jako čtečka byl infrafototranzistor zapojený do LPT portu.

radarbrdy*
hodnocení

0x

jj přesně tak, SW pro PC se jmenuje Girder, běží na PC i pod Win. Jako HW potřebujete 5 součástek a sériový port. Na svém D.O. stisknete knoflík a SW na PC vám zachytí sekvenci bitů "0" ,"1"...

hodnocení

znám vím mám postaveno nefunguje danyk.wz.cz/...

doplněno 24.12.11 22:09:

no ale zase jse mě nabudili že to asi zprovozním ;)

Já to mám do LPT portu, chodilo mi to na kapesním PC Atari Portfolio pod DOSem 3, zároveň i jako universalní ovladač.

hodnocení

jen pro zajímavost: Teď to předělávám a zprovozňuji *smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]