Nejste přihlášen/a.
Dá se nějak udělat abych propojil fotoaparát např. přes HDMI tak, abych při focení viděl obraz místo na displeji na tv? Potřebuji vyzkoušet ostření a náhled v malém rámečku mi nevyhovuje..
Mám fotoaparát SONY A390
U Olympus SP-590UZ to tak jde, stačí obyčejně přes usb. Přes hdmi by to nejspíš šlo taky, ale do foťáku je ten menší konektor, který nemám, takže jsem nezkoušel.
Usb kabelem z foťáku do tv, foťák se normálně zapne, na televizi se vstup nastaví na odpovídající usb a funguje to jako dvd nebo video - co od vnějšího zařízení leze dovnitř, to se na televizi zobrazí. V tomhle případě tedy aktuální obraz z foťáku. S HDMI by to asi mělo trochu lepší rozlišení.
Na pc to s tímhle konkrétním nejde, tam lze jen: prohlížet uložené fotky, připojit se přes MTP (pro nějaký speciální software na kopírování a správu fotek) a tisknout. Ve všech případech se přistupuje pouze ke kartě, foťák je jinak neaktivní.
Přes žádný,propojím kabelem foták s PC a hotovo. Stejně tak pokud to chci pouštět přes TV tak to také propojím kabelem. Při nákupu fotáku by měl být v balení i tyto propojovací kabely
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.