Nejste přihlášen/a.
vojto. i já jsem jedna z těch, co své věci půjčují svým kamarádům. ale funguje tu naprosto jistě zákon schválnosti - když si člověk něco půjčí, tak se s tím na 100% něco pokazí. A zrovna videokamera je dost citlivá. Trošku se obávám, že s tím budeš mít víc problémů, než užitku pro vás všechny. Kolik si máš říct za den? No, já osobně radši než bych si kameru půjčovala za peníze, tak si ji koupím v bazaru, nebo na dražbě. Stojí tam opravdu pár kaček. Ale tohle je jen můj názor...
Přesně tak, říká se - chceš-li o něco přijít pujči to. I když se k půjčené věci člověk chová sebelíp, zákon schválnosti funguje spolehlivě.
Pokud máte kamarády, kterým věříte a jsou rozumní, tak se s nimi dohodnete i bez smlouvy, že vám nějakou částku za půjčení zaplatí. Pokud jim nevěříte a chcete si ošerřit ve smlouvě případné odcizení, zničení či poškození, podle mne si tam můžete napsat co chcete a jen záleží, jestli na tuto smlouvu vaši kamarádí přistoupí a podepíši nebo nikoliv. Jinak si myslím, že z této transakce určitě nezbohatnete.
doplněno 19.12.11 09:00:Kamarádi taky tuto smlouvu požadují, nebo to je Vaše pojistka proti nedůvěře? Ve druhém případě bych si půjčování rozmyslel. Jinak vyřidit živnosťák a rozjet kšeft se vším všudy.
doplněno 19.12.11 09:09:Ještě doplním, že profesionálně se s touto zamýšlenou kamerou natáčet nedá a pro domácí potřeby (děti, dovlená, zábava)a sranda záběry bych tak odhadoval padésatku za den.
Pokud jsou to kamarádi kterým mohu opravdu věřit, tak takovým bych se styděl si něco říct za půjčení.
doplněno 19.12.11 09:25:jofa.
tvoje poznámka z 9:09 mne zase pobavila .
Jo, protože tvoje doporučení tazatelům se pořád motají jen kolem "profesionálních výrobků" jakoby neexistovali běžní uživatelé. :D. Osobně si myslím, že kdokoliv se zabývající čímkoliv na profesionální úrovni, nebude hledat radu na poraďte.cz jaké si má pořídit ke své činnosti nástroje. Tvoje neustálé rozmlouvání přístrojů pro běžné uživatele a následně doporučování poloprofi / profi techniky je při nejmenším úsměvné .
bmbx: Napište mi jediný příklad, kde jsem doporučil profesinální výrobek. Jinak je to pouhé plácnutí do vody. S tím rozmlouváním to od Vás sedí.
Tak ne profesionální, ale rozhodně o řád dražší a zcela zbatečně. Viz před časem třeba mikrofon k PC za 1500Kč od Olympusu :D
doplněno 19.12.11 12:18:omlouvám se: ...zcela zbytečně...
Mýlíte se. Mikrofón Olympus ME-15 a byl za 500.. Cena od doby , kdy jsem jej doporučoval stoupla na 600- 800 kč, jak kde. A je vynikající. Nic takového za 1500 jsem nepsal a ani nikdy tolik nestál.
Ale i tak je tam rozdíl téměř o řád
Mám sto chutí ti poslat zvukové záznamy z různých mikrofonů a požádat tě o seřazení podle toho jak se ti jeví kvalita a třeba ještě dynamický / elektret - to bys mohl taky určit, možná bychom se nakonec divili oba
... " Vojtišekitm" Není to dobré. Z vlastní zkušenosti vím, budou z toho jen rozbroje.
doplněno 19.12.11 11:36: ...... Ať v dobré víře půjčíte cokoliv, zadarmo. ...
Vrátí se vám to poškrábané, nebo špinavé, už to nebude takové, jako to bylo před vypůjčením. Co chceš ztratit, nebo vyhodit, tak půjč.
Ten kdo si to vypůjčil, se bude cítit dotčený, když mu něco řeknete. Bude se mu zdát, že částka, kterou vám za vypůjčení dal je vysoká, apod. Začnete se dohadovat i když nebudete chtít. Doma budete probírat, jak věc vypadala nová a nyní je to už krám, který nechcete používat a raději si koupíte pro sebe, novou věc. Už se nebudete dívat se na kamarádi, jako na kluky z volejbalu, ale budete je posuzovat podle toho, jak vám vrátí vypůjčenou kameru. Podívej se, jak ta kamera je zapatlaná, to měli svačinu? Každý si v dnešní době může koupit v bazaru pěknou kameru, cenově jsou velmi výhodné a na úrovni. Nebo, /to preferujeme my,/ bych si koupila kameru novou.
mno jo aly stejně myslím že se dá srovnat zvuk z mikrofonu za 50kč a z mikrofonu za 500kč ... zas takovej rozdíl to neni
elektretová "pecka" stojí 20Kč a jsou jedinci, kteří nevěří, že zcela stejná "pecka" ,nejen vzhledově, ale i parametrově je v tom mikrofonu za 500Kč
jo tak dvacku no já myslel tu trochu kvalitnější pecku co se dá srovnávat s tim za 500 ale jo jsou i za 20 ale to už je fakt nožná jen na to telefonování
Pod pojmem "pecka"jsem myslel ten vnitřek:
a ten se najde i u podstatně dražších mikrofónů, zbytek ceny je za "obal", kabel a značku . Stačí koupit vyzkoušet 20Hz-16kHz je rozumný rozsah a víc si od mikrofonu není potřeba přát. Vyrobil jsem si už několik mikrofonů (i stereo provedení) a jejich zvuk je opravdu k nerozeznání od drahých značkových
Ostatně u některých se mi povedl i docela dobrý dizajn.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.