Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dvd nenačítá a nenahrává disky

Od: majunka* odpovědí: 8 změna:

Dobrý den, moc prosím o radu - mám rok staré DVD značky LG, které najednou přestalo načítat disky - zpočátku jen některé, teď už skoro žádné, nechce mazat RW disky a teď už nenahrává na disky vůbec-prostě se po 15 sekundách úplně kousne a musím ho vypnout a znovu zapnout. Zajímavé je, že na HDD nahrává, maže a vše dělá bez problémů. Moc díky za rady. Už to pomalu vzdávám a koukám se, že bych koupila jiné, ale přece jen dvd stálo přes 5 tis., tak by snad mohlo vydžet víc než rok..? :)

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Nejspíš to bude chtít vyčistit, může být zaprášená čočka, nebo celá optika v mechanice...

hodnocení

2x

Pro laika doporučuju čistící CD, pro znalého rozebrat a balonkém na optiku (nejlépe balonkem koupeným v lékárně na klystýr) opatrně vyfoukat i pod čočkou, pokud se u vás nekouří nebo DVD není v kuchyni tak na to ničím, ani vatovým tamponem vlhčeným v lihu nešahat. Už jsem viděl pár mechanik, kde byla hnutá čočka neopatrným zásahem.

ahasver4*
hodnocení

0x

Já bych souhlasil,tohle někdy dělá i mechanika v PC,napřed nepozná něco a nakonec nic.U PC jsem to čistil vatou na špejli namočenou v obyčejný Francovce ale doporučuju líh...Pak to začne makat jako nové...:)

doplněno 17.12.11 23:51:

A kdyby bylo nejhůř,jak dlouhá je záruka?

doplněno 18.12.11 00:18:

Tak určitě to chce velikou opatrnost ale ještě jsem žádnou při tom neoddělal...Taky existují servisy, nemusíte dělat sama..:)

cinematic*

Líh nechává mapy, i když nejsou okem viditelné. Když už, tak radši isopropyl.

majunka*
hodnocení

Moc díky za rady, jsem laik, co se elektroniky týče, jsem jen spokojená uživatelka..pokud vše funguje..

Záruka je ještě rok, ale teď před Vánocemi bych nechtěla být bez dvd, protože lhůta k vyřízení je 30 dnů.

Díky MOC!

vazil
hodnocení

0x

Vřele doporučuji to čistící CD, je to jejrychlejší a nejlevnější. Pak uložit do šuplíku a za rok znova - chleba to nežere.

P.S. Není třeba čekat, až to přestane číst - může se to preventivně dělat za 2 - 3 měsíce.

majunka*
hodnocení

Moc díky! Pomohlo čistíci CD a budu čistit jednou za čas dle Vaší rady. V návodu, ale nic takového nebylo, mám ho přečtený zepředu dozadu a nebýt Vaší rady,tak bych to tahala do servisu a úplně zbytečně... Moc díky!

dal jsem origoš dvd a muj přehravač smarton nic vubec to nenačetlo, poznám že se to točí? a nebo to dělá čočka

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]