Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nejlepší objektiv

Od: sagasinora odpovědí: 10 změna:

Zdravím, který objektiv je dle vašeho názoru na nejlepší zazoomování (alespoň 30m) a který je zase nejlepší na makro? Chci si koupit svoji první zrcadlovku, tělo bych chtěla levnější, ale do objektivů chci zainvestovat, přecejen tělo můžu pak prodat, ale objektivy chci ponechat. Předem se omlouvám, jestli můj dotaz zní špatně, ale nejsem v tom zběhlá.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Z Vašeho dotazu je naprosto jasně patrné, že nemáte praktický žádné (nebo pramalé) znalosti teorie...i praxe..

Neinvestujte do skel, pokud se nenaučíte základní fotografická pravidla a poučky...a neporozumíte teorii..

Zatím si kupte jen tělo se setovým objektivem...a až si ho za rok osaháte a vše se naučíte, pak můžeme radit dál.

Možná zjistíte že Vám setové sklo bohatě stačí...možná si koupíte makro sklo...nebo samotný střední teleobjektiv..ale třeba ne oba

najednou, protože po roce zjistíte že Vám jsou k ničemu.

hodnocení

0x

Zdravím. Poradil bych nedříve se ve fotografii najít a potom zvažovat investice. Mohu doporučit do začátku třeba Nikon 18 -70, uvidíte, že tento objektiv vám splní vaše požadavky do začátku bezezbytku. To si ale můžete v každé kvalitní prodejně sama vyzkoušet. Nevím jaké bude tělo, tak jsem navrhl variantu Nikonu, pokud bude jiné, tak napište.

hodnocení

0x

Objektivy Sigma jsou kvalitní, cenově dostupné a vyrábějí se pro Canon, Nikon a další značky. Byl to můj první objektiv a doposud jej používám nejčastěji.Má označení Sigma 17 - 70 mm F2,8 - 4,5 DC Macro. Z parametrů je zjevné, že jej lze používat jako kratší teleobjektiv i pro makrofotografii. Přiložený snímek jsem pořídil právě tímto objektivem.

doplněno 14.12.11 16:53:

Druhý pokus

doplněno 14.12.11 16:55:

Nedaří se.

Bruno2:

To je všechno hezké, ale tento objektiv se již nevyrábí..

Ano má náhradu...v typu Sigma 17-70mm F2,8-4,0 DC Macro HSM OS..cca 11500Kč..

To ale není tak důležité.., protože pokud bude tělo v setu se slušným sklem, pak set bývá vždy cenově zvýhodněn...a některé setové objektivy zase nejsou tak špatné.

Nicméně objektiv jistě nebude první rok (nebo i dva) to, co by tazatelku mělo v její tvorbě limitovat...

sagasinora
hodnocení

Já fotím už přes 6 let, ovšem pouze na automat. Chci se naučit na zrcadlovce... Tak dle vašeho názoru je pro začátečníka nejlepší která varianta fotoaparátu? Projíždím internet už nějakou dobu, ale většinou lidé doporučují to samé dokola, a to většinou Nikony: Nikon D700, Nikon D5100, Nikon D90, Nikon D3100... Co byste doporučili?

OK...zkusím to tedy znova..

Pokud budeme mluvit o Nikonu, znám ho dobře, fotím na Nikony již dlouhá léte.

D90 ne...nebyl to špatný typ, ale dnes už je "za zenitem"

D700 (asi myslíte D7000, protože D700 je FX format..a jeho cena je cca 56000Kč), takže D7000 ano..ale pro Vás jako pro začátečníka nebude mít moc výhod..a je zbytečně drahý pokud začínáte..cca 27000Kč tělo...Jinak D7000 je výborný fotoaparát, pro mne má hlavní výhodu v použitelnosti starších skel bez SWM motoru..to D3100 ani D5100 nemá.

Být Vámi, klidně jděte do D3100..proti D5100 nemá výklopný display...a má o 2MPix menší rozlišení...ale není to nic dramatického..

Osobně mi jak na D5100 tak na D3100 vadí absence horního stavového displaye...ale pro Vás to nemusí znamenat vůbec nic..

Jestli chcete vědět ještě něco, klidně můžete i vnitřní poštou či mailem.

sagasinora
hodnocení

Koukám, že bych se tedy rozhodovala mezi D7000 a D5100. Tam byste volil, raději, který?

Osobně jednoznačně D7000 ale POZOR..u mne je to dáno jednoznačně možností použití starších objektivů, jejichž cena několikanásobně převyšuje cenu těla D7000...

D5100 je výborná volba (snímač mají naprosto stejný)...a výsledné snímky pořízené stejným objektivem budou také k nerozeznání od sebe...Nemáte šanci poznat která fotografie byla pořízena D7100 a D5100 se stejným sklem.

U Vás je výhoda že skla budete kupovat nová...a pak vyberete sklo které k D5100 je použitelné bez omezení..

Takže být na Vašem místě, pak D5100..

doplněno 15.12.11 14:01:

"Nemáte šanci poznat která fotografie byla pořízena D7100 a D5100 se stejným sklem."

Oprava D7000 a D5100...

D7100 se ještě nevyrábí:)

sagasinora
hodnocení

Děkuji Vám mnohokrát za radu :)

Za málo...kdyby něco, jsem k dispozici..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]