Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vysavač na chladném místě?

Od: dery* odpovědí: 27 změna:

Zdravím,

chci se zeptat - aby mi nezavazel vysavač neustále v obýváku, chci ho dát na verandu, kde by pro něj bylo místo. Problém je pouze v tom, že se tam netopí a teplota je tu (v případě mrazu venku) cca 5 stupňů. Neuškodí to vysavači? Vím, že třeba notebookům zima vadí...

Díky.

27 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kdokoliv*
hodnocení

2x

Ve všech těchto případech s odkládáním elektrozařízení někam do zcela odlišných podmínek je třeba toto zvážit především z důvodu změn teplot v závislosti na jeho používání. Vrtačky, vysavače a další takovéto spotřebiče jsou náchylné na srážení vlhkosti v těchto zařízeních a následnému možnému poškození. Je lépe volit teplotu výšší než uvádíte.

jabraka*
hodnocení

1x

Vysavači ani nebude vadit umístění i třeba v mrazu.Hlavně to musí být v suchu.Jen před použitím by bylo nutno ho aklimatizovat.Tedy nechat ho na místě s vyšší teplotou,aby se neorosil.

JABRAKA

hodnocení

1x

Při tom přemístění z chladna do tepla dojde k orosení vždy a to by mu nemuselo dělat dobře, k zamezení orosení by musel být zabalený třeba v igelitu a vyndavat jej tak po hodině až se trochu srovná teplota.

des*

Mám vysavač ETA 40let na verandě s +5stupni v zimě a+40 v létě.Nikdy nikoho z nás ,ani nenapadlo ,něco takového řešit.Také se nic neděje,vezmu ho a vysaji.Nemáme s tím problém.Jak vidím někdo ho má.Zbytečně.Stroje máme na to aby nám sloužily,ne aby jsme je chovali ve vatičce.

praivo*

Jenžr ten v sobě ještě neměl elektroniku, jen spínač a motor.

doplněno 21.04.15 22:55:

I když ten motor z toho taky nebude zrovna nadšený...

Možná z toho motor není nadšený, ale já se ho nějak moc neptám. Stejný komutátorový motor, jako má vysavač, má třeba vrtačka, flex, hoblík, lamello, bruska atd - prostě většina ručního vercajku. A veškerý tento vercajk vozím v autě, kde je v zimě stejný mráz, jako venku. A používám jej bez aklimatizace ( ostatně bych chtěl vidět zákazníka, jak by se tvářil, kdybych po příjezdu k němu třeba tři hodiny aklimatizoval vercajk, než bych šel něco dělat :)) No a přesto žádná z těchto mašinek - vysavač nevyjímaje nikdy nechcípnul na motor. Tož nevím... :)

hodnocení

1x

Tak já si troufám nesouhlasit s rádci, kteří barvitě líčí škodlivost střídání teplot. Dělám servisáka a vysavač sebou, pochopitelně, vozím autem. To stojí normálně na mrazu, je to dodávka, takže vzadu se netopí. Přesto, když potřebuji, vytáhnu vysavač přímo do dílny, kde bývá ,,tričková´´ teplota a normálně luxuju. Ještě donedávna jsem si vozil ETA 406 z roku 1965, takovéto střídání teplot zažil x-krát a nikdy žádný problém. Už ho nevozím, ne proto, že by odešel, ale přeci jen, měl pouze 400W, takže vozím ETA 7400 a to samé - luxuji s tím kdejaké svinstvo - dřevní prach, kovové špony, při vrtání hmoždin a pod. Dokonce nemá ani papírový pytlík, jedu jen na látkový, ten občas vybouchám a vyfoukám stl. vzduchem. Takže - vysavač to vydrží - bez obav.

Není tady řeč o důsledku střídání teplot, ale o možnosti srážení vlhkosti při přechodu ze zimy do tepla a vlhkost se nemusí nutně srážet v dílně, byť i s "tričkovou teplotou" ;)

hodnocení

0x

Pochybuji, že máte doma vysavač, který si pamatuje vznik firmy, před desítky lety. ;) Jestli máte dnešní vysavače,tak určitě nejsou stavěné na zátěže teplotní. Výrobky dnešní doby odcházejí dříve, proto stojív akci vysavače kolem 1.500,- Kč i méně. Vydrží 2 -3 roky a můžete je vyměnit za výkonnější.Nemáte doma šatnu, kde by vysavač mohl být někde v koutě? Nebo v paneláku jsou skříňky na boty, špajzky, dát vysavač dolů, nástavcedáte na verandu.

des*

Pro viky-

401Standard1955 - 1965????design Lachmann, vysavač s možností nasávání i vyfukování, kombinace kovu s plastem, vyrobeno 1,2 mil. kusů [3

Výroba ETA Hlinsko,zakoupený v r 1957 rodiči manželky,když jí bylo 15let a stále s ním děláme.Nevím proč píšeš ty kydy-

Pochybuji, že máte doma vysavač, který si pamatuje vznik firmy, před desítky lety cit. obrázek=

Vysavač na chladném místě?
Klobouk dolů, před tímto vysavačem, to je *palec* " Pan vysavač". *palec* To je stará dobrá práce, jak v dnešní době se píše, vyrobeno za komoušů. Omlouvám se. Nevěřila bych tomu, že ještě někde, může být funkční takový vysavač. Vikydoplněno 15.12.11 01:18:Nyní jsem si přečetla vnitřní poštu. Odpovídala jsem na dotaz, dery. Napsala jsem: Pochybuji, že máte doma vysavač, který si pamatuje vznik firmy, před desítky lety. To jsem napsala pro dery a jeho vysavač, který chce dávatna verandu. Vyslovila jsem jen dotaz, nynější vysavače nic nevydrží a to je pravda.Nikoho bych si nedovolila, nazvat někoho lhářem, omlouvám se.Moje odpověď byla pro dery.
buban76*
Takový kousek tu taky jedem mám,používám ho na vysávání auta,nezničitelný stroj :)používán celoročně,uskladněn v nevytápěné garáži,žádný problém.

majsterjoe*
hodnocení

0x

Troufnu si rici, ze drobna elektronika se s motory vysavace neda moc srovnavat.

Takze bych nejake umisteni vysavace na chladnem miste nevidel jako velkou tragedii. Dobra tedy, bude se srazet vlhkost. Ale porad ji nebude tolik, aby poskodila vysavac.

A jak uz bylo psano. Pokud je to nejaky levny vysavac, tak stejne za par let odejde do kontejneru tak jako tak.

Sražená vlhkost na vinutí motoru - nic moc :(. Drobná elektronika po vyschnutí začne fungovat, motor vysavače se může prorazit.

doplněno 14.12.11 14:23:

des:

nemusíš se vytahovat :D, já mám ještě starší funkční vysavač, který funguje v kovářské víhni, podotýkám, že je celoročně venku pod přístřeškem, to ale byla trochu poctivější práce, rozhodně bude mít na vinutí silnější na smalt :).

david*
hodnocení

0x

mame vysavač eta 401 standard byl 35 let ve chlívě kde topení nic takového nebylo a ted sem ho vytahl že jsem si řekl chci retro vysavač a zapl sem ho a jel a ted sním vysavám

david*
08.03.12 10:57
hodnocení

0x

obrazek

david*
hodnocení

0x

tak tady je

david*
hodnocení

0x

tak zde je

08.03.12 18:30

Není... *smich*

davidros
hodnocení

0x

doufám že sem skočí

Vysavač na chladném místě? #2

davidros
hodnocení

0x

další obrazek

Vysavač na chladném místě? #3

davidros
hodnocení

0x

a ještě další

Vysavač na chladném místě? #4

davidros
hodnocení

0x

ten můj standard byl koupen mou babičkou v roce 1953 tak mě to řekla a dala mě do ruky i navod k použití ny kterém bylo natisknuto číslo roku vyroby (18.7 1953) pak byl odložen ve chlívě až do mého objevení byl v krabici takže je zachovalý nicméně tenkrát se ty vysavače vyraběly proto aby vydržely i to nejsurovější zachazeni (to trocu přeháním) ale prostě hodně toho vydrží takže si myslím že chlad a vlchkost těm starým nemůže nic udělat ale nový ty jsou naopak stavěny proto aby se doslova posraly za týden .!

davidro
hodnocení

0x

a to je můj druhý byl také dlouho v nevytápěné mstnosi a furt jede

Vysavač na chladném místě? #5

davidr*
hodnocení

0x

můj další opět byl dlouho v nevytapěné místnosti zde fotka

Vysavač na chladném místě? #6

brunobaran
hodnocení

0x
Já mám Etu standard ten jsem objevil na půde snesl sem ho z půdi a moje babička řekla že tam bil 20 let a moc se nepoužíval a šlape
dam®

Jedinečný a zásadní problém s daným vysavačem je v osobě jenž jej musí občas použít., tzn vytáhnout jej z balkónu, zapnout jej do sítě a spolupracovat s jeho hadicí nenasytnou,

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]