Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, shánim televizi do kuchyně s úhlopříčkou do 60cm. Mám vybírat mezi LCD, nebo LED? Jsou nějaké výhody, nebo je to jedno? Děkuji
LCD televizory podsvícené pomocí LED se liší od běžných LCD TV podvícených pomocí trubic v těchto parametrech:
Rozdíly jsou nezanedbatelné - rozhodně s LED podsvitem, jak bylo řečeno menší spotřeba, teoreticky nekonečná životnost , lepší obraz.
Kdo a čemu uvěří,je jeho problém.
LED televizory klasické LCD zatím nepřekonaly
LED přístroje jsou velmi propagované a jako technická novinka se prodávají za mnohem vyšší ceny než LCD televizory s klasickým podsvícením. Reklama slibuje výrazně vyšší kvalitu obrazu, lepší barvy a především nižší spotřebu elektrické energie. Některé modely skutečně mají kvalitnější obraz než průměrný LCD televizor, většina ale za nimi zaostává.
Úspora elektřiny s LED televizory
Značné úspory elektrické energie bychom čekat neměli. Něco skutečně uspoří, avšak ona úspora není oproti LCD televizorům nijak výrazná.
Suma sumárum ...
Z výsledků je zřejmé, že nová technologie nemusí vždy znamenat okamžitou výhru a že je lepší střízlivě sledovat vývoj trhu a u technologických novinek si počkat, až jim výrobci "vychytají mouchy" a až jejich ceny klesnou. zbynekmlcoch.cz/...
des:
já nepíšu že něčemu věřím, mám doma obě technologie tak to vidím na vlastní oči. Nejedná zase o nějakou novou technologii, je to jen jiný způsob podsvitu, s LED což je technologie známá nějaký pátek:D a není známo, že by měla nějaké mouchy. Světelné spektrum je mnohem lepší než spektrum trubice a je to vidět na první pohled v kvalitnějším podání barev. Když nic jiného tak LED pokud není hnána na krajní meze svého výkonu tak má nekonečnou životnost, životnost trubice je omezená a její svit pomalu ale jistě ztrácí intenzitu.
Docela by mne zajímalo kde si získal informaci, že LCD s LED podsvitem zaostávají za LCD s CFL podsvitem
LCD jsou LED televizemi davno prekonane.
Akorat cena byla vyssi.
doplněno 14.12.11 15:36:A s tou spotrebou.
Dneska jsem se dival na 107cm SAMSUNG LED a vite co? 60w bere! LCD daleko vice, takze tolik o spotrebe.
Je to je v tom,že je rozdílné podsvícení obrazovky,LEDkami,nebo zářivkou.Takže rozdíl je neznatelný. Úplně stejně jako ve 3D televizích i v této kategorii panuje jednoznačné vítězství značky SAMSUNG. Nejprodávanějším modelem tohoto roku se stala televize Samsung LE37C650.
des:
je mi líto lidí co věří nějakému článku (bůhví z které doby) na netu než vlasním smyslům
Samozřejmě se každému líbí něco jiného, ale z hlediska věrného zobrazení barev je pro LCD důležité spektrálně vyrovnané bílé světlo pro podsvit a to poskytuje bílá LED nebo kombinace RGB LED, CCFL je na tom ohledně bílého světla hodně špatně.
Jak jsem zmínil, používám LCD s oběma podsvity a LED je už na první pohled lepší - větší rezerva jasu, brilantní barvy, bílá je opravdu bílá.
Krásná žlutá vznikne smísením červené a zelené, to že jí tam navíc cpe Sharp je lákadlo na...
Znovu opakuju - když obraz snímám kamerou s RGB filtry, tak k čemu je mi pak platné RGBY projekční zařízení
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.