Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak propojit opticky TV a XBOX s 5.1 repro?

Od: cosa* odpovědí: 8 změna:

Zdravím

Potřeboval bych poradit. Koupil jsem si TV samsung,XBOX a oby mají jenom optický audio výstup. Mám analogovou sestavu 5.1 kterou jsem měl napojenou do DVD. Daly by se přes něco propojit optické výstupy s TV a Xboxu aby hrály 5.1 nebo aspoň stereo na reprácích? Repro jsou Genius SW-HF 5.1 5000. Asi bych potřeboval receiver ale chtěl bych poradit jestli existuje levnější varianta než investovat dalších 10.000,-

Díky

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

cinematic*
hodnocení

0x

alza.cz/...

doplněno 13.12.11 12:43:

Nezkoumal jsem tu sestavu Genius, protože jsem předpokládal, že má optický vstup a vy jen řešíte jak do ní připojit více zdrojů signálu. Pokud nemáte zařízení s optickým vstupem, tak to optikou samozřejmě nespojíte a je potřeba receiver, nebo jiná sestava s TOSLINK vstupem.

gredy*
hodnocení

0x

Jedině koupit zařízení, které bude mít několik optických vstupů a analogový výstup na reprosoustavu. Myslím, že řešením bude skutečně jen receiver a klidně lze vybrat i levnější, třeba nějaká Yamaha do 6 tisíc. Přepínač doporučený v další odpovědi asi problém nevyřeší.

cosa*
hodnocení

Díky za rady

Ty Geniusy nemají optický vstup. Právě z TV a XBOXU jsou optické audio výstupy. A kdybych koupil nějaký receiver dokázal by ten audio signál převést na 5.1? Já jsem do té doby přehrával všechny filmy přes DVD přehrávač ale jak jsem koupil novou TV, tak jsem ji propojil přes LAN s PC a filmy přehrávám tak (je to jednodušší). Filmy jsou v DivXu ale většinou 5.1. Dokázalo by to taky převést na 5.1?

Díky

cinematic*

Ano, právě pro přehrávání Dolby Digital 5.1, DTS a dalších digitálních formátů je receiver určen. I filmy ve formátu DivX mohou mít v sobě zvuk AC3 5.1, takže pokud ho pošlete optikou do receiveru, měl by to sám poznat a přehrát správně, případně mu pomůžete manuálním přepnutím do správného režimu.

cosa*
hodnocení

A mohl bych poprosit o radu jaký ten receiver? Nějaký levnější a aby zvládl co nejvíc věcí :). Tak nějak hodně muziky za málo peněz.

gredy*

Tak to je těžká rada, každý upřednostňuje něco jiného. Budeš si muset receivery vyguglovat na netu a porovnat jejich technická data a parametry.

Já jsem osobně s pokojený s Yamahou. Konkrétně mám typ HTR - 6230 (kupoval jsem ho loni v červenci za 3890,- v Datartu). Myslím, že už se ale neprodává, ale obdobné určitě jsou. Snad jen rada, že ti stačí výstup na repra 5.1 a bylo by asi zbytečné připlácet za vyšší typ se 7.1. A pak je taky potřeba dát pozor, zda se připojuje aktivní nebo pasivní SBW.

jofa*

Já bych doplnil, že k takovému recievru kolem 100W na kanál, potřebuješ taky přiměřené reproduktorovou soustavu. Tento genius s 15W repráčky není vhodný.

doplněno 14.12.11 11:13:

To pokud chceš tyto reproduktorky zapojit k takovému recievru.

doplněno 14.12.11 11:20:

A taková reprosoustava, není laciná záležitost.

doplněno 14.12.11 11:37:

Oprava : Receiver.

cosa*
hodnocení

Právě nad tím jsem přemýšlel. Taky mně napadlo, že jakýkoliv receiver je pro ty repráky nevyužitý luxus. Právě proto jsem zkoušel sehnat něco levnějšího ale aby to fungovalo. Někdo mně říkal, že by to šlo řešit i nějakou externí zvukovou kartou. Ale nevím.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]