Nejste přihlášen/a.
Ahoj, nějak se v tom nevyznám, potřebuju poradit od někoho, kdo tomu rozumí. Chci dát dva větráčky nejlépe 40x40mm max však 50x50mm do krytu akvárka na odvod tepla ze zářivek. Ovšem všechno co nacházím v požadované velikosti je na např. 12V většinou k PC. Jaký mám použít zdroj k těmto větráčkům, popřípadě jak to udělat, abych to měl na klasickou vidličku na 230V? Pokud by byl někdo ochoten, dal mi třeba nějaký odkaz... Mnohokrát děkuji..
Velmi dobrý obchod několik let zkušeností.. doporučuji...
Jinak na ofuk tepla z těch zářivek ti budou stačit jen velmi malé otáčky pokud je nemáš 3M dlouhé...
Nevím sice, jak a kde ho máš zabudované, ale určitě bych před vymýšlením větráku dal přednost přirozené cirkulaci vzduchu. I ta zářivka se dá většinou nějakým způsobem izolovat od vnitřního prostoru akvárka. Ale výhodnější bývá to domyslet před realizací.
Na 230V přes PC zdroj a ten v dostatečné vzdálenosti od akvária. Ona totiž kombinace vody, amatérské instalace při napětí 230V je docela nebezpečné. Pokud to ovšem máte na chrániči, tak se pouze hodně naběháte. Jinak teplý vzduch stoupá vzhůru a tak by asi stačilo udělat v horní části krytu odvětrání a popřípadě i dole nasávání. Na to není potřeba žádného větráčku.
Nabíječka na mobil by jako zdroj k tomuto ventilátoru šla použít ale musí být schopná dodávat 140mA aniž by se zničila a měla by mít 5V.
No právě, mám nabíječky 5V 0.7 A, 5.7V 800mA, 6V 600mA, 5V 1200mA a další, žádná vhodná. K čemu jsou ty ampéry, co když se nebudou dokonale shodovat?
Myslím že jakoukoli z těchto nabíječek co jsi tady napsal můžeš použít ale spíše vybírej z těch 5V ale když to napojíš na tu 6V tak se nic nestane je to jen o 1V více.Ampéry je proud které si to zařízení bere (v tomto případě ten větráček).Když se nebudou dokonale shodovat nevadí pouze tehdy je-li na zdroji napsáno stejně nebo více než co si bere daný spotřebič protože pokud by byl zdroj slabší (měl méně amper než spotřebič) tak dojde k jeho zničení protože z něj bude bráno více než je přípustné.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.