Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký foťák na obyčejné focení?

Od: evikno* odpovědí: 10 změna:

Ahojte. Ráda bych si koupila foťák, ale jelikož se v tom vůbec nevyznám, tak budu ráda za jakoukoli radu. Cena tak do 4 tis., nemusí být nic extra, nejsem žádná velká fotografka. Spokojím se s nějakou průměrnou kvalitou, na příležitostné focení - výlety, osoby, sport, atd. Moc děkuju za tipy :)

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Koupí takovéhoto foťáku rozhodně chybu neuděláte:

alza.cz/...

Dostatečně široké ohnisko na začátku zoomu, vysoké ISO na focení za špatných světelných podmínek bez blesku, vynikající možnosti pro paromatické snímky, lehoučký - pro vás přímo ideální ;).

Většinou nedoporučuji nic konkrétního, ale Olympus, Nikon, Canon, Casio, Kodak - nejsou vůbec uživatelsky přívětivé

doplněno 11.12.11 00:07:

A ve vašem cenovém limitu 4000Kč dost vychytaný foťák:

alza.cz/...

mikikus*
hodnocení

0x

Za mě CANON, pokud nový, tak asi

datart.cz/...

datart.cz/...

zasada výběru fotoaparát

1. neřídit se rozlišením snímaše (10 Mpx)

2. Olympusy mají drahé speciální karty

3. lepší Li+on akumulátor, než tuškové baterky!

Více vnitřní poštou.

dando001*
hodnocení

0x
font-family:"Arial","sans-serif";mso-fareast-font-family:"Times New Roman";mso-fareast-language:CS"> No pokud vám stačí foták na dovolený a sport tak bych doporučil panasonic Lumix dmc-ls60 sice to není to nejnovější nějaký roky by sme mu nastřádaly ale ostření se nastavuje automaticky a krom toho možnost ostření manualně foták ostří rychle fotky jsou kvalitní a dají se s ním pořídit krásné fotky mezi tady těma fotákama i některé dnešní by bez problému smetl jelikož je to starší kousek tak ceny jsou kolem 2000 (cca) kvalita vysoká cena za tento foták přijatelná a ještě už hodně krát spadl na zem to je pořád na zemi a nic trochu poškrábanej spodek (plast nejde to ani vidět) a pořád jede bez problému velmi dobrý foták. na takové to focení bohatě stačí.

stirecek*
hodnocení

0x

Dnes koupíte slušný kompakt za dvě tisícovky. Spíš bych se zaměřil na ohniskovou vzdálenost, nižší číslo se hodí i pro focení na malé vzdálenosti, pro mě priorita tužkové baterie.

des*

Olympus Camedia aukro.cz/... výborný foťák,nikdy mne nezklamal

petula00*
hodnocení

0x

Prostě běžte do obchodu a prodavači řekněte to co jste tady napsala.Do 2tisíc vám nabídne několik dobrých kompaktů.

hodnocení

0x

pro laika cokoli v ceně kolem 2000, jsou ilevnější kolem 1500, ani ty nejsou k zahození. Pozor na velké dysplaye v kombinaci s malou kapacitou baterie = rychlejší vybití. Pro nenáročného uživatele bych bral menší display cca kolem 2.2 palců.Nekupuje zbytečně moc Mpix elů, je to na nic - bohatě stačí do 10-ti! Ne každý zatracuje klasocké dobíjecí tužkové baterieprotože můžete mít v brašničce náhradní, které vyměníte a fotíte dál. Některé baterie li-ion zvláště v zimě rychle vybíjejí, ale i náhradní můžete mít ssebou.

jabraka*
hodnocení

0x

Měl jsem řadu fotoaparátů.Poslední Olympus mju 700.Foťák do kapsičky u vesty,výborná kvalita ,především krajinek za slušných světelných poměrů.Foto dětí a rodiny detaily kytek.Fotil jsem na cestách,a především je vybaven videem s kvalitním zvukem.Nešikovně jsemj po letech rozbil display.Koupil jsem Olympus zrcadlovku.Ta mě už tak neuspokojuje,je na tahání moc velká,i když obraz je lepší.A nemůže točit video.-

JABRAKA

Jabraka:

pokud si jej nezahodil, mám se podívat po displayi? Mám doma nějaký šrot ;)

jabraka*

Díky,věnoval jsem ho vnučce,ten display je ještě funkční,je přes něj černá spára,Oni ho ještě užijí.Já mám na tahání náhradu - E-450.

JB

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]