Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zesilovač a repro

Od: knotas odpovědí: 23 změna:

když má zesilovač 400 W max a reproboxy také 400 max mohou se reproboxy poškodit?

23 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Ne.Pro jistotu bych ale volume na zesiku nadával uplně na plno.Taky musí souhlasit Ohmy.

knotas
hodnocení

400 max je u zesíku i u rerpro 8 Ohm

Tak to je dobře.Ale zesik bych nedával uplně na plno ,Co to je za APARATURU?

knotas
hodnocení

chtěl bych pořádné ozvučení na hudbu do větších prostorů
zde jsou odkzy zesilovače a bedny
http://aukro.cz/profesionalni-reprobedna-400w-i1957550871.html
ty bedny můžou být i 300W RMS a 600W Max

zesilovače

aukro.cz/...
tipa.eu/...

olaf71*

celá bedna za 11 stovek, tolik stojí tak slušnej reprák

jofa*

glaf71:

To jste teda z laciného kraje. Ale o kvalitu tady zřejmě nejde.

doplněno 08.12.11 20:22:

Opravuji pro olaf 71

knotas
hodnocení

ne jde o to aby to udělalo pořádný kravál

Ono pro ten Váš "pořádný kravál" je důležité v jak velkém sále to ten kravál má dělat...

Pokud je to vesnická hospoda se sálem 10x15m pak ano..

Pokud to bude velký sál v Kongresovém centru v Praze, pak si Vás tam se 400W reprobednami nikdo ani nevšimne..

Také je podle mne důležitý mimo výkonu i další parametr a to je citlivost reproduktorů...

olaf71*

nechtel jsem Knotase strašit a proto jsem ubral, samozřejmě cena slušných repreduktorů je ještě o pár stovek výše

jabraka*
hodnocení

2x

Ne vždy výrobci udávají na reproboxech správný údaj o přebuditelnosti(W).Proto bych při připojování reprosoustavy byl velice opatrný s VOLUME.

Pokud se připojuje reprosoustava o vyšší impedanci než 4 ohmy,bude hlasitost a tím i hudební výhon v poměru nižší.

JABRAKA

knotas
hodnocení

Nemáte někdo zkušenosti s firmou? König mám zálusk na jejich reproboxy

jabraka:

Samozřejmě že pokud je zasík konstruován na 8ohm bedny a připojí se 8ohm bedny tak k žádnému poklesu halsitosti nabo výkonu nedojde.

Fa Konig není špatná firma, ale spíš dodává výrobky jiných firem pod svojí nálepkou. Já od nich bral náhradní díly pro videa a videokamery a sortiment mají obrovský.

knotas
hodnocení

zesilovač mám tu ibizu AMP-800 MOSFET technologie zajišťuje výkon 1 200W max/4 Ohm (2 x 400W max/8 Ohm)Odstup signál - šum: >98 dBOdstup kanálů: >98 dBFrekvenční rozsah - 20 Hz až 20 kHz pod 0,5 dBa reproboxy vybírám... tyhle vypadají dobře ppelectronic.cz/...
knotas
hodnocení

možná bych byl i ochotný jít do těchto ale to budou šunty
elektro.aukro.cz/...

Já tedy nevím..., ale za 1600Kč Vám truhlář nevyrobí ani ten korpus reproboxu...a tady je to za tu cenu kompletní reproskříň...

Ale co, když chcete aby to jen řvalo a dělalo kravál...mít a nemít 1600Kč...co to je, ne?

knotas
hodnocení

já vím že kvalitní dexon reproduktor stojí 2000Kč a co ten König?co by jste mi doporučil?

Alespoň něco od toho výše zmiňovaného Dexonu...

I když tam je spodní hranice ceny někde na 4000Kč/ks...a výše..

knotas
hodnocení

já jsem původně chtěl koupit omnitronic ale někdo psal že po 20 minutách se zahřejí a musí se vypnout

jiri999

Od toho prodejce na aukru jsem koupil dva sloupáče a zesilovač za "velmi lákavou" cenu. Hrají sice jakš - takš dobře /o výkonu dost pochybuji/, ale přišly poškozené. Repro vizuálně a zesilovač kráásně rachotil.. S prodejcem se absolutně nedalo domluvit, řešilo se pres aukro - absolutně nevyřešeno.. Ale za ty prachy..

knotas
hodnocení

já už od tohoto prodejce na Aukru bral pár věcí a problém nebyl

To za kolik je to schopný udělat truhlář není směroplatné - říkala Máňa *smich*

Výroba čehokoliv kusově je přece dražší ;)

"Výroba čehokoliv kusově je přece dražší"

To jistě..souhlasím..

Nicméně reprobox za 1600Kč/ks je cena velmi podezřelá, i kdyby se vyráběl ve stotisícových sériích...

Podezřelá? - jistě, ale argument, že za tu cenu neudělá ani truhlář korpus pro reprobox, mi přišel malinko mimo ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]