Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Příkon u spotřebiče

Od: lm® odpovědí: 8 změna:

Chci se zeptat,jak se projeví příkon u kuchyňského robota.

Budu-li mít například dva roboty stejného výrobce a jeden bude mít příkon 600 a druhý 900W ,jak mne se to projeví? Bude ten slabší špatně mlít maso,bude mít "dýchavičnost " při zadělávání tužšího těsta? Samozřejmě je pak rozdíl i v ceně,ale mně hlavně zajímá,v čem se projeví ten slabší výkon.Díky

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

bruk600*
hodnocení

3x

Ten s příkonem-výkonem 600W asi dokáže zpracovat najednou menší množství suroviny. Proto pokud máte víc strávníků a předpokádáte častější použití, tak se vyplatí větší a výkonější spotřebič. Ten méně výkonný bude asi skladnější a určený pro menší objemy.

mkat*
hodnocení

0x

Slabsi vykon-menej prace naraz. Napr. naraz vymiesis menej cesta,alebo bude pomenej mlet meso.

des*
hodnocení

0x

Logicky a snad pro lepší představu,může se Trabant vyrovnat Mercedesu?Ano,ale jen v tom že mají oba kola.Jinak je to s výkonem,což jsou ty waty.Zatímco ten silnější umíchá těsto za 5minut a na jeden zátah,ten slabý půl hodiny s přestávkami a dá se naněm vařit čaj. OK?

olaf71*
hodnocení

0x

tady se plete příkon s výkonem. příkon, je veličina, která vyjadřuje spotřebu energie za určitou dobu. výkon je veličina, která vyjadřuje práci vykonanou za určitou dobu. nejlepší je malý příkon s velkým výkonem

lm®
hodnocení

To @olaf : *ee* To jste mi to pěkně zamotal.O výkonu výrobce ani ťuk*nevi*

bruk600*

To neřešte, příkon u el. spotřebičů je přímoúměrný výkonu. Tak třeba 600W příkonu bude mít 540W výkonu a 900W příkonu bude mít 810W výkonu oboje při vcelku reálné účinost 90%.

olaf71*

rád motám hlavy ženám, ale teď ke stroji. jak je psáno níže, úměrně čím větší příkon, tím větší výkon;)

lm®
hodnocení

Děkuji všem za odpovědi. Vaše Lenka

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]