Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kam na nákup v SRN?

Od: lm® odpovědí: 5 změna:

Ahoj

Je tady prosím někdo,kdo jezdí nakupovat elektro (komnkrétně bílé= elektro) do Německa?

Nemám žádné zkušenosti.Potřebuji poradit ,kam se vydat,?Bydlíme 20km od Plzně ,Přešticko...

Ještě se zeptám,když koupím třeba značku BOsch,jak je to s reklamací.Koupím v SRN ,mohu v případě závady uplatnit záruku v českém servisu Bosch? Děkuji za Vaše rady a podněty. Lenka

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

bruk600*
hodnocení

0x

Možná to není ta nej odpověď, ale já raději toto zboží objednávám po netu. Zatím jsem neměl nejmenší problém s touto f. levneelektro.cz

doplněno 04.12.11 12:11:

Loni jsme kupovali v SRN TV a úspora cca 500,- Kč a to jsme nezapočítali nic za cestu.

radarbrdy*
hodnocení

0x

Zkuste si nejprve sama pro sebe spočítat cenu za cesta ČR-DE a zpět. a případně zda vás nevyjde jednodušeji, byť trochu dráž koupit stejnou věc v tuzemsku.

Pokud však jezdíte do DE pravidelně a cena za cestu pro vás nehraje roli, můžete si zboží vybrat přes internet a vyzvednout např. na pobočce. Takovou možnost nabízí např. supermarket http://www.real.de

stirecek*
hodnocení

0x

Nevím jestli bílé zboží vyjde levněji, ale třeba elektronika je v Rakousku dražší než u nás. Co se týká servisu, u nás vám to nejspíš neopraví, to by pračka musela být jak pro německou, tak českou distribuci a to nebude. Spíš si to ověřte na bosch kontaktech. Stejně se k nám vozí spoustu zboží nabízené internetem z Polska a reklamace je nutná u prodejce a ten se ve většině příkladů na opravu vykašle, protože posílat zboží do Polska by se mu prodražilo, takže vám za měsíc napíše nejde opravit a musíte si to nechat opravit pak sama za své.

lm®
hodnocení

No od nákupu v SRN jsem už tedy po radách zde upustila.

Ale teď mně šokoval stirecek.Když koupím v eschopu zboží Bosch,tak nemůžu v případě závady v záruce konntaktovat rovnou servis Bosch?

stirecek*

To samozřejmě můžete, ale musí pocházet z oficiální české distribuce. Jestli nepochází, opravu si budete muset zaplatit sama. Takže vždy se informovat v eshopu, jestli je to zboží určené pro český trh. Některé eshopy už to uvádí...nebo spíš to uvádí heuréka...příklad třeba zde mobilni-telefony.heureka./...

když si sjedete na stránce dolů, tak u těch nejlevnějších nabídek je napsáno, že nemusí pocházet z české distribuce. jestliže bude prodejce tvrdit, že záruku musíte uplatňovat pouze u něho, tak nebrat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]