Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Název kabelu

Od: magdon® odpovědí: 14 změna:

Pánové elektrikáři, netušíte, jak se jmenuje tenhle kabel? Obsahuje 1 kroucený pár tvrdých měděných vodičů o průměru 0,7mm a je stíněný, Já osobně bych ho nazval SYKFY 1x2x0,7, ale tak to asi nebude. Případně kde by se dal sehnat? Nebo podobný, stínění nepotřebuju. Běžné elektroprodejny ho nemají.

doplněno 02.12.11 14:17:

Upřesnim: jedná se o průměr vodiče 0,7 mm (možná 0,8). Nikoliv průřez. Je to v podstatě silnější ranžír v bužírce.

Název kabelu

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

olin*
hodnocení

0x

je opláštění ze silikonu nebo běžný bílý gumoplast?

vem sebou do prodejny s elektro materialem ,rádi ti poradí,je řada druhu kabelů,ale tohle co je na obrázku bych typoval na cysy

hodnocení

Nosil jsem to po kapsách snad měsíc a ukazoval, kde se dalo. Nikde neporadili.

doplněno 02.12.11 14:02:

CYSY to není, ten má licnu. Tohle je normální drát.

hodnocení

Běžný bílý plast.

ferda60*
hodnocení

0x

Podobný by mohl být výrobek Pražské kabelovny s označením JQTQ (podle průměru vodičů) nebo JYTY: prakab.cz/...

doplněno 02.12.11 19:57:

A což tedy zkusit kabel SYKY 1x2x0,5 - není stíněný (bude levnější) a menší průměr žíly by vadit nemusel, vnější průměr je jen 3,5mm. Od stejného výrobce: prakab.cz/...

Tak jen najít, kde ho prodávají, např.: elron.cz/...

doplněno 02.12.11 20:04:

Jo, koukám že dole píšeš, že už jsi podobný typ uvažoval - 0,5 bude mít oproti 0,7 dvojnásobný odpor, možná by mohlo vyhovět...?

doplněno 02.12.11 20:25:

Našel jsem ještě více odpovídající, výrobce nkt cables (Kablo Kladno)

SEKU 2x0,60 , nebo (vede to samostatně - bez sítě?) by možná vyhověl U 2x0,8

viz.: nktcables.cz/...

doplněno 02.12.11 20:29:

Poslední odkaz nutno zkopírovat.

hodnocení

Tohle sice taky není ono, ale asi by to šlo použít. díky za typ, půjdu se na to někam podívat.

doplněno 02.12.11 14:10:

Teď koukám, že průměr tohodle kabelu je skoro 9 mm. To je moc (ten můj má necelých 5 mm). Potřebuju ho protáhnout starými papírovými trubkami ve zdi. To by byl problém.

jde o to na co bude kabel použit a jaké má zatížení,podle toho se posuzuje typ,takto je to málo informací na co to je kolik to napájí,je rozdíl 10,2000,5000w

hodnocení

Je to v podstatě klasický "zvonkový drát" v bužírce. Použitý bude stejně - rozvod zvonků. To znamená proud občasný, minimální, napětí do 15 V. Klasický SYKFY (průměr vodičů 0,5 mm) by asi vzhledem k délce nebylo dobré použít. Navíc průměr 0,7 mm je optimální i vzhledem k mechanické odolnosti.

lui*

Jen doplním: Průměr 0,7mm je průřez 0,35mm2.

Nevím jak dlouhé to budete mít, ale vzhledem k proudu, který teče zvonkem při zvonění, si troufnu tvrdit, že drát o průřezu 0,5, tedy klasický SYKFY4x2x0,5 nebo obyčejná zvonková dvoulinka 0,5mm2 bude fungovat i při délce kabelu 200m.

hodnocení

U kabelů SYKFY se uvádí průměre vodiče. Takže SYKFY 4x2x0,5 má vodiče průměru 0,5 mm, což je průřez 0,19 mm2 (takže nic moc). Ten zvonek by to určitě při délce do 50 m utáhlo, ale i vzhledem k mechanickým vlastnostem chci dát průměr 0,8mm. Samotný klasický zvonkový dvoudrát (2x0,8mm) jsem sehnal, ale budu to zatahovat do 70 let starých papírových trubek, které nejsou v ideálním stavu. Takše bych radši kabel.

lui*

Magdone, nemáš pravdu. I u těchto kabelů se vždy uvádí průřez. Takže u SYKFY je uváděn pruřez v mm2, nikoliv průměr. Vezmi si posuvku nebo mikrometr a změř si to.

hodnocení

Lui, skoro 20 let jsem s kabelama SYKFY pracoval, takže o nich něco vím.. Nicméně jsem nebyl líný a ten drát v něm jsem si změřil.

Název kabelu #2
hodnocení

ještě jeden pokus s 0,8.

Název kabelu #3
hodnocení

Vedení bude v samostatné trubce, požadavky na izolaci minimální. Ten SEKU 2x0,8 se mi zamlouvá*palec*. Asi ho i znám (jen jsem nevěděl, že se tak jmenuje), ale radši se na něj někde podívám osobně.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]