Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Problém s načítáním dvdeček

Od: ramirator odpovědí: 3 změna:

dobrý den,

prosím o radu.Mám dvd-rekorder JVC DR-MH50SE a poslední dobou mám problém se spouštěním dvdeček. Přístroj se po vložení média snaží načíst dvdečko, ale po nějaké době se načítání zastaví a nenahlásí to žádnou chybu. Když se nechá přístroj odpojený od elektriky, spustí prvních pár dvddeček ale jak se ohřeje tak nespustí už nic. Bylo to u opraváře, ten vyměnil nějaké kondenzátory ale problém se tím nevyřešil a tvrdil mi že problém je v software a že je třeba resetovat na tovární nastavení ale že on neví jak.

Tak bych se chtěl zeptat jestli se náhodou někdo nesetkal s podobným problémem a nebo ví co s tím mám udělat.

předem děkuji za radu.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

já měl podobné problémy s rekordérem Philips a nakonec pomohla výměna DVD mechaniky, naštěstí byla elektricky shodná s PC mechanikou (PATA připojení) , ale uchycení bylo dost jiné, ale pohrál jsem si a teď maká. V servisu by si vymysleli kde co a ještě by to stálo moho bankovek *smich*.

gredy*
hodnocení

0x

Poslední dobou se používá jiného kódování DVD. Zářným příkladem a takovým etalonem toho nového kódování je např. AVATAR a ještě lepší je vyzkoušet přehrávání na filmu "2012". Dokonce některá vydání těchto DVD obsahovala na přebalu i samolepku, která na to upozorňovala. Všechny "nové" přehrávače jsou už v pořádku. Problém je ale se starými přehrávači. Rada je pouze jediná. Na internetu najít pro konkrétní typ přehrávače poslední firmwar, ten stáhnout, vypálit na disk a firmware v přehrávači přehrát. Postup je celkem jednoduchý. Disk s novým FW se jen vloží do přístroje a nesmí se dál nic mačkat ani přístroj vypínat. Čekat až do doby, kdy přístroj disk sám vysune ven. Kdo se však postupu bojí, lze přístroj k přehrání nového FW dát do opravny (ale solidní, nejlépe značkové a ne k žádnému bastlíři a soukromníkovi). Je ale taky možnost, že nový FW na netu není žádný k dispozici, stává se to zejména u výběhových typů, kdy už firmě na tom nezáleží. Pak je samozřejmě nejjednodušší koupit přehrávač nový. Dnes už stojí jenom pár korun a bude určitě kvalitnější a bude mít i komfortnější obsluhu a manipulaci, rychlejší načítání a t.d.

Samozřejmě, že výše napsaná rada platí jen v případě, že na přehrávači není jiná, třeba mechanická nebo elektronická závada, ale problém je skutečně ve firmwaru. To lze ověřit jednoduše zkouškou, zda starší DVD přehrávač přehraje a nenačte jen ty nové, třeba jeden z titulů, který jsem zde uvedl, že má už to nové kódování.

Myslím, že je to vyčerpávající odpověď a dál už bude záležet jen na vás.

Hmmmm, tazateli se mění firmware během provozu, za studena je nový a během ohřátí zestárne *smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]